sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Thursday, 19 October 2017

it's second time bullshit happend

hi uollss.. happy dewali guysss...

I have a story to tell...

last weekends.. as usual my friends decided to pegi bukit bintang... if driving its only took around 30 minute from puchong.. tapi saja2 rasa nak spend weekend night kat bukit bintang.. sebab one of my friend tak pernah stay bukit bintang after 4 years dapat keje kat puchong...

so as usual sorang dr kawan akak bukak agoda search for hotel... near time square...pavilion and all the attraction in b ukit bintang...

akak personaly pun x pernah stay bukit bintang..nak rasa how bukit bintang feel at late night..

after searching and reviewing a bunch of hotel.. we decide to stay one of the hotel in jalan alor. hotelnya nama AURA HOTEL..



 
CLICK MORE
 


so dalam pukul 2 we all gerak lah uollss ke bukit bintang dengan kereta. kami singgah makan dulu then terus ke sana... sampai je sana pusing2 cari hotel..ok..spot on.. so cari parking...kat area jalan alor ni mmg azab sikit uollss nak parking..

then kami jumpa satu parking spot yg agak jauh skit.. per-entry RM10... so just perfect.. park and jalan around 7minit to our hotel...walau hanya semalam je..tapi akak pack like a week punya stay.. biase lah..akak mmg x pandai nak pack light..

hotel kami di tingkat 1..bawah hotel kami berderet pusat urut... pekerja2 sibuk duk tahan orang suruh urut.. rata2 semua Vietnam or china ...lelaki perempuan tua muda... I believe bukan sekadar urut kaki.. tapi urut celah kaki pun mesti ada uollsss...mostly diorang ni targeted foreigner..sbb itu yg mereka mudah nak kelentong kan... so nak naik hotel kena lah tempoh diorang ni...

ok sampai hotel kami check in..kat kaunter,,yg jaga pompuan indon ... ok fine.. checkin 4 room..dia bg kunci..before naik dia bg tau..sekarang the whole hotel tengah service aircond.. sekarang meraka hanya boleh bg kipas..dan about pukul 5-6 top aircond will on blik.. ok fine...now pun dah kul 3..so sampai bilik..kami check bilik..


small room..ok lah 55 ringgit je kan..deposit rm25 each room..bilik ada katil double bed..ada lebihan small space and bilik air with glass wall..fancy... tapi now dia bg kipas berdiri je,, akak masuk bilik bau rokok yg kuat...even I'm a smoker tapi first impression bau rokok yg agak kuat agak x menyenangkan... small flat screen tv yg sama besar dengan monitor computer with 4 chanel sahaja...

gambar pun x cantik..and one of the chanel playing is dangdut chanel yg di kawal dr bilik reception...



ok first tv bilik akak not working...then they try to fix its then ok dah... pekerja Indonesia tu Nampak friendly.. so arund 4 kami turun untuk minum2 and jalan2 pi times square sebab nak cari barang skit...

biase lah jalan2 bukit bintang ni banyak kedai2 jinjang yg best untuk cari baju..sedap syok shoping2 x sedar dah magrib.. so kami balik hotel dengan harapan aircond hotel dah elok...

sampai je hotel.. kami Nampak akak indon tu dengan sorang lelaki indon tengah bawak 3-4 kotak kipas baru... then mereka cakap aircond akan ada paling cepat esok...

WHATTTTTT!!! ARE U SERIOUS BITCH!...

kawan akak mula naik hantu sbb dia mmg x leh kalau xde aircond..dan penat kami berjalan tadi terus lah buat kami naik hantu...

betina tu boleh cakap.." kan saya sudah cakap aircond xde sampai esok".... no no bitch.. mereka cakap till 6pm top...so macam tu kami nak refund lah and kami nak check out...si betina indon tu mati2 mempertahankan kata2 dia ..katanya kami dah bersetuju.. ko nak menganjing kami ek.. sorry.. sbb kami lagi super anjeng yer...

lepas berlawan2 cakap..one of the indon guy cakap baik2.. " ok en leh call agoda balik untuk refund"
so we call agoda to refund...

thank god.. AGODA customer service is the best... yg penting ada pilihan bahasa... so kami cakap dengan one of the customer service lelaki melayu yg sangat polite...kami bg tau masalah kami..dan mereka verified dengan hotel dan boleh refund.. cepat sangat... wang kami di refund balik in full amount in a second.. duit masuk dalam agoda wallet dan kami boleh purchase another hotel terus...

very very good.. recommended sangat.. senang dan pantas... banyak Tanya...dan refund dengan segera...

so kami amik barang pulang kunci dan amik balik deposit... terus lepak kedai minum sambil cari hotel lain...

cari punya cari kami jumpe dalam AGODA a best deal.. D'OR HOTEL. di area yg sama.. tapi harganya RM70.. xpe lah mahal skit dr tadi.. plus minus dalam 70 lebih cam tu... kami beli..dengan pakai duit refund dalam agoda wallet tu kami cuma tambah sikit je untuk check in...



so kami jalan dalam 5 minit dr hotel tadi ke hotel baru...so kami check in di D'OR HOTEL.. deposit perroom RM50.. hotel cantik besar dan Nampak mahal...


dapat bilik level grond floor...nak masuk bilik ada swipe card,,, masuk bilik sangat cantik.. clean dan Wangi.. besar dr tadi.. big screen tv.. with multiple chanel.. aircond sejuk.. bilik air cantik dan ada complimentary shampoo soap and toothbrush...wifi laju macam kilat...seratus kali ganda lagi elok dr hotel aura tadi... thank god.. tau tadi check in hotel ni je...



hotel ni di kelilingi oleh pusat urut jugak..bar and kedai2 makan..

so dalam kul 10 kami keluar balik untuk makan malam..sambil jalan2 area jalan changkat,,,

akak slalu dengar jalan changkat ni..tapi x pernah pegi.. sbb jalan cangkat ni penuh dengan bar and disco.. jalan di tutup waktu malam sebab pack orang nak clubbing.. penih satu jalan dengan disco and bar..majority semua foreigner..orang putih penuh..




akak sebenarnya ada satu penyakit yagakak fobia dengan tempat yg terlalu banyak orang..bising dan pack.. rasa macam nak terberak,, menangis.. jantung berdebar2.. entah lah x tau kenapa..mmg cam tu.. lagi satu bila ada kat area ni akak slalu perasaan yg pelik2 macam akan ada bom..akan ada penjahat..macam2.. sbb akak slalu pikir ..kalau terrorist nak bom ke apa mesti tempat cam ni yg akan jadi sasaran...

sepanjang jalan tadi kami di tahan dengan pekerja2 bar dengan macam2 offer arak, urut dan pelacur... no wonder banyak org kat sini... slalu hanya dengar cerita jer

Nampak jugak anak2 muda melayu yg terhoyong hayang pulul 10 malam mabuk.. dengan sepanjang jalan bau arak kuat...

so kami tinggalkan tempat tu segera sbb akak phobia,,, so kami terus ke kedai mamak berdekatan.. minum2 sambil2 look around wechat..dalam wechat tu 100% kat area tu offer sex and urut service.. x surprise pun sbb mmg itu pun yg terkenal kat sini...boleh pilih nak bangsa apa semua ada...zaman 70-80an chokit di kenali dengan Bandar sex.. but now bukit bintang.. sbb tu banyak orang putih kat sini...

so lewat pagi mata dah ngantuk kami pun balik hotel utk rehat...

bukan apa akak saje je cerita ni..sbb x semua orang pernah sampai kat sini.. even akak yg duk puchong ni pun baru experience benda ni... x perlu melancung jauh2..yg dekat pun boleh bg best experience...

7 comments:

Ann Ishak said...

bukit bintang...sorga dunia kelumpo :D

Suria Lekatlekit said...

hahahaha.. aku lagi tak kuasa kak dengan beranak pinak nak overnight jenjalan tempat macam tu..

VIralkan >> AWAS PENGELUAR/PENGEDAR PRODUK KOSMETIK! ADALAH SALAH MENGIKLAN PRODUK ANDA MEMPUNYAI KELULUSAN KKM WALAU ADA NOT KKM

Carl Dani said...

nice entry sis senduk..next time gunakan sahaja Agoda daripada yang lain kan..

Cik WiDDy™ said...

Kak Senduk..Agoda the best.. saya tak dapat gi hotel 4* di melaka sbb anak warded.. padahal dah full payment... mereka kata..takpe..kami cuba buat refund walau ditulis non refundable. dia kata.. boleh dapatkan surat admission hospital tak.. kami cuba bantu... sepantas kilat saya email.. trus dapat email.. refunded successfull... check2 account masuk dalam 2-3 hari.. bagus servis dia.. recommended sgt!

Anonymous said...

Dulu2 kan Senduk, zmn liar kita dulu kalau pi KL mmg biasa gi tempat ni. skrg dah tobat dah.... hahahaha... Changkat tu mcm pub/club yg ada... but still KL is food heaven!

W. Hidney said...

Agoda tak pernah mengecewakan. Kalau akak senduk regular, akan dpt kumpul points. Points tu plak boleh redeem untuk discount bilik hotel. Berbaloi!

P/s: Ini bukan komen tajaan atau paksaan dari Agoda ")

Anonymous said...

kak senduk, hiii, lamanya tak update blog, rindu la!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...