ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 18 July 2008

Customer yang agak hanjeng!

alkisahnya...dah lama akak nak post cerita ni tp x sempat..kisahnya ade lah satu customer ni nak suruh company akak buat keje untuk dia..designkan flyer untuk produk kesihatan syarikat dia...so akak n bos akak pun pergilah company dia yang terletak kat puchong gak....

sape yang ade laki K***K kecik n lemah boleh lah beli ubat ni..mane lah tau berubah besar lengan ker kan..

bila sampai company dia...akak n bos akak pun masuklah opis dia...opis dia agak gelap n ade dua orang je akak ngok dalam opis dia tu....so ndia datang lah nak bincang ngan bos akak..rupanya company dia ni buat produk seks and kesihatan ..maksudnya ubat nak besar kan, panjangkan, and ketat kan..so paham kan ape akak cuba maksudkan....semua produk ni beteraskan islam katanya..orang dia pun agak islamic gak..tp ape yang akak n boss akak cuba suggestkan macam dia x nak dengar...dia terus je ape yang dia nak tanpa pikir boleh buat ke tidak...

pastu mase duk bincang2 ade lak kawan dia dua orang datang..dah dia tinggalkan akak n bos akak..dia pi masuk bilik..ade meeting katanya..hanjeng x..boss akak kata xpe sebab kita nak buat job dia kan..so kena sabar...then datang pulak bapak dia duk kat kitorang bedua..dok cerita pasal tenaga lelaki lah..urutlah..besar tu besar ni..naik segan akak...yer lah akak kan wanita...




pakcik nanti kalau dah abis citer pakcik kejut i yer..ngantuk lah...nak tido kejap


lame gak lah kitorang dengar pakcik ni berceloteh...sejam cam tu lah...then lepas tu datang lak sorang lagi boss dia datang bincang ngan kami berdua.... nampak muka cam berlagak n amatlah hanjing sekali...yang penting dia kata...."i ni mmg berpikiran terbuka..but i'm so british..i talk like british, wear british cloth, british life style, british car, bussiness like british people....".." so i like design yang very international....macam iklan kopi radix"..terus akak terpikir..kopi radix tu international ker?...sedih....

im so british ok..walaupun muka i agak desa... (kalau ko rase ko ni omputih sangat..ko pi lah duk UK tu)

yang penting dia nak kitorang design macam2 benda .....agak melampau lah..designkan labeling product lah, banner , bunting, catalog lah..and macam2 lagi...yang akak ingat lagi kata2 dia adalah.."Bila boleh bg i ngok design?....bg i kalau lewat itu dianggap gagal!".... wah banyak cantek muka ko..ko ingat aku ni robot...dah lah banyak benda nak kena buat..then dia bawak kuar beberapa design yang telah di buat oleh company lain...mmg meletup and very creative..boss akak pun kata design tu mmg class....tp lelaki tu kata design itu x cretive and xde class....hanjeng x?...ko tu yang buta seni bongok....and dia macam memperkecil2kan bakat company akak plak...

pastu dia tanya akak..u dulu belajar dr mane?...trus boss akak mencelah...Lim Kok Wing university....and lelaki tu kata..yer ker lim kok wing i suka..very creative...university lain i x suka..sambil bercakap pelat2 kelantan...and then akak n bos akak pun mintak diri and will be conform kat dia ape yang di pesetujui td...bila dalam kete boss i cakap kat akak..kalau cam ni lah..x dapat job ni pun i x menyesal..dia bukan bg kita peluang tp cuba jadikan kita hamba abdi..and dia kata dia akan bayar design semua tu bila mereka dah setuju..so kitorang buat design free kat dia..kalau approve br dia bayar...sorry policy itew boleh diguna kepada customer yang kami yakin sahaja..company cam u..i x heran...gitew...kami bukan robot dan orang bodoh...maaf..

lagi satu ko cantek ke nak suruh akau buat macam2 ni?

6 comments:

ita.itu said...

mcm hanjeng kan peranggai dia..ko sepak je patutnye kak..hehe

Umi Mia said...

eeeeeiiii....bencinya perangai org cam tu...perasan omputih kunun...iiiyyyerr...

Miss Reezberry said...

ita- kalau ikutkan bukan sepak nak akak kaki kam muka dia tu...

umi - mmg hanjeng

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

oghe kelate yang britih gittuewh!! ouwchhh!

Kos Serani said...

Nape kak Reez, nape tak cerca org tu? ok kalau mcm tu...hantar semua cercaan yg ada kat sini pada dia ya...JOM CERCA BANYAK2 KAT SINI UTK ORG TU.

izal said...

u go nyahhhh!!!

teruskan usaha murni mu bergaduh dgn hanjeng ittewsss....

Let's SHOPPING Uollss!