ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 6 August 2008

akak tahu akak miskin......

thank you grammy...kerana memberi award "Sentap of the year" untuk akak..akak akan simpan award sentap ini untuk tatapan anak cucu akak pada masa hadapan...terima kasih juga kepada kawan2 yang telah menyentapkan akak selama ini...akak ucapkan buat lah selalu...sebab akak akan kumpul sentapan itu dan akak akan balas sekali gus...awas


semalam kesentapan telah berlaku...tersentap akak bagai nak gila..akak ni jarang nak tersentap..tp kalau akak dah tersentap..akak akan simpan...kisahnya begini...semalam kawan akak datang umah akak...so dia bawaklah dvd meet the zohan...so akak exited nak tengok sebab citer tu citer kelakar..then ape lagi akak siap sediakan rambutanlah, air lah rebus jagung lah n bagai bagi lagi lah....
ini DVD player..sape yang tak tau...DVD player harganya lebih murah dari PS2..so sila take note..untuk referance mase hadapan...


akak cuba lah pasang kat dvd player umah akak...dvd tu kawan akak punya..then akak pasang2 x leh..no disc katanya..cuba bagai2 cara tp sedih gak...so akak pening lah kepala...so akak teringat kawan akak ade laptop so nak pakai laptop dia nak ngok citer tu..then akak pikir2 xjadilah..nanti rosak laptop dia mati akak kena ganti..then akak teringat lah pulak dia kawan akak punya PS2... sebab dulu dia pernah bukak dvd pakai PS2 gak... tp akak tak cuba lah lagi..baru terlintas dalam kepala...then akak sms dia tanya boleh ker pakai PS2 bukak dvd tu...the dia membalas dengan ayat ini "Jangan pasang PS2. Nanti dia problem. Dah x leh main game. PS2 lebih mahal dari DVD player ok.Tolong simpan balik"...ape korang rase kalau kawan korang cakap cam tu..akak sentap uolssss.....akak x pegang pun lagi..ape lagi bukak...

ini PS2..PS2 ini harganya sangat mahal..sehinggakan kalau digadai harganya sama nilai dengan sebuah kereta ferrari


akak tau akak ni orang miskin..gaji ko banyak..gaji akak setahun same ngan gaji ko sebulan...ko leh beli ape aje ko nak..barang ko harga ribu2..nak sentuh pun kena bayar..di perbuat dr bahan2 bermutu...xpe uolss..akak redha je..nanti akak menabung sikit2 beli DVD letak kat bilik akak...akak beli yang murah2 je kat mydin nanti...x pun akak pi kutip tin n besi buruk pi jual..duitnya akak beli dvd player...mulai ari ni akak cuba untuk x guna barang2 dia..pas ni kalau ade orang mintak tolong akak ape2 akak akan cakap..."Maaf yer pertolongan akak ni lebih bernilai dari nyawa ko"...so lu pikir lah sendiri....

18 comments:

darling8tabby said...

ayoo..very der kawan u olls tu tau..takpe yang..nanti beli sendiri letak kat bilik..abeh citer noh..

ita.itu said...

ala cian nye akak ku ini sentap,,sedih i uols

Adriana said...

meh pasang kat dvd aku jek... apa sentap2 nih..

hOtMaMa said...

mak syak nih mesti ko sentap dng pelakun fofular tahap suam2 kuku tu dan juga PA nyer merangkap kekasih nyer kan...! wahhh...makin hebat diaorg tu sekarang ek.. dah la last week kak bed yg sentap, hari nih ko plak sentap.. esok lusa sapa yg bakal menjadi mangsa penyentapan terlampau nih.. adakah mak...huhuhu..kompem mak tak akan menjejak kaki kat rumah u ols.. takut sentap okeh!hahahaha..

Umi Mia said...

hey..ni bulan sentap sedunia ker nih????!!!!ramai pulak yg menyentap tetiba dengan kengkawan nih...welcome to the club......(I tabur2 kelopak bunga warna-warni nih..mehlah lambai2 cam miss world)

Kos Serani said...

Biasanya kolum ni tempat mencerca ko, tapi kali ini aku nak CERCA housemate kak Senduk tu. Mcm ni la Kak Senduk, kalau next time dia minta tolong kat kak Senduk, kak Senduk ambil la senduk kat dapur, lalu ketuk kepala dia dgn senduk tu, mana tau kot jadi beruk atau jadi katak? dan ucap kat dia mcm ni, maap, aku rasa pertolongan aku lebih tinggi nilainya dari senduk kak Senduk ni bla...bla...bla...

umie said...

Ala ciannya kak Send nie...mehla tumpang tgk DVD guna laptop saya nih... nn leh saye tumpang sekaki.. sharing is caring...

Anonymous said...

Ermm...sebelum tu nak betulkan sikit...DVD tu tajuk dia don't mess with the Zohan bukan meet the zohan...tu dah macam meet the fockers lak...Memang x patut...nak sms pun biarla berlapik...ni x main text jer ikut sukahati...dah la serumah...bercakap tu biar la berpada2...apa pun melambak dvd player murah2 kat luar, nanti beli jer satu yerk kak senduk...life is about sharing...rezeki Allah tu kan perlu sama-sama dikongsi...kadang2 manusia tu x fikir apa dia cakap dan buat...

azila said...

ish,tlg la,org cmtu xleh dipnggil kwn,apa la,dgn geng2 pun nk berkira ke,xpe kak senduk,kumpul duit byk2 beli PS3 k! bio terjojol bijik mata dia okeh! :P

Anonymous said...

i punye ps2 tak rosak pon pasang dvd..kawan u tu budoh kot.....

NoRazUraShIma said...

Opss....MemG Saket ati berUlam JanTunG Kak...samPah Tol Dier Tuh...

nono said...

sabo la kak...nk wat cmner kan...hmmm...but i bangga sgt ngan akak..coz still respect kwn dlm keadaan cmtue pon..u are good frenz sis...nanti nono bg present dvd tue kat akak okeh...tp kna tggu bonus dl arr...hehehhee..dont forget to view & komen my blog okeh..lab u sis!!

RoseMatilda said...
This comment has been removed by a blog administrator.
izal said...

ai turut sedih & berkabung dgn ape yg telah terjadi pada ko kak...

semoga tabah & cekal mengharungi liku2 hidup yg mendatang..

wish you all the best...

persetan kan kwn mu ittewww...

RoseMatilda said...

jahat tau delete aku nyer komen...

yaya said...

eyy keji tau kawan u kak..bnda2 mcm tuh pon nak bkire..ape ke bodoh wat statemnt mcm tuh..adik i nyer ps2 relaks je boleh tgk dvd till nw tak rosak2 pong..ko sentap kan kakk..ko tros beli je x-box n tayang dpn dorrangg..baru kelasss

Anonymous said...

"Jangan pasang PS2. Nanti dia problem. Dah x leh main game."

Hahaha itu kata-kata orang bodoh kedekut haha.

Aku takde PS2. Tapi kadang-kadang aku pinjam PS2 dari tempat kerja aku untuk sambung buat kerja kat rumah. (Aku kerja apa ya kena buat kerja guna PS2 LOL).

Aku guna PS2 tu untuk tgk DVD. Pastu aku main game guna PS2 tu jugak. Takde problem pun.

Anonymous said...

sian akak.. T_T .. tp ni kesah 3thn lepas. ape jd ek kat dia ni skrg? lantak lah dia. yg penting akak menten meriahhhhh

-anononononnonnnn-

Let's SHOPPING Uollss!