ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 2 September 2008

Lets kejut orang bersahur!

Tips Kejutkan orang bersahur

Puasa pun dah sampai, tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali. Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..


1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..kalau x bangun jugak
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...kalau x bangun jugak
5. tutup kipas/air cond..

tapi kalau still tak ada effect

1. jerit nama dia kuat kuat...kalau x bangun jugak
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit..kalau x bangun jugak
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang..x bangun jugak
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam..x bangun jugak
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami! ...x bangun jugak
6. jerit api! api! api!...x bangun jugak
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit...
tapi kalau still tak ada effect gak kannnn
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...kalau masih x bangunnnn...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir
1. panggil je la orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya


~ SELAMAT BERPUASA ~ 0 ~ MAAF ZAHIR & BATIN ~









woi ape meleleh air liur tu..jagan tenung lame-lame..puase oi puase...jangan nak puase yang yang yok yer..awas korang!

10 comments:

Ms_MER said...

bg tips disulam ngan mkanan pulok dohhh...dugaan akak oittss

Umi Mia said...

ermmm...nasib ada gambar2 makanan tu..ada gak idea nak masak apa hari nih...(baru 2nd day dah pening nak masak apa)

izal said...

kalau tak bangun jugak, ko bukak je zip dia kasik cik loy sekali...

mesti celik bijik mata dia!!!

pearlEJ said...

nasib baik masuk malam... siang pun x per, mmg tak leh puasakann... ahahaha....

IBU KUMBANG said...

hehe nasib baik tgk time sahur x de la bernafsu sgt..

NieZearm said...

Tak payah la kejut. biar je membuta sampai buka. Esok pandai2 la nk bgn sendiri.. >:-)

hOtMaMa said...

elehhhhh..tah2 ko sendiri yg terliur nengok gambar neh kan!hahaha

Mrs Maznan said...

pose2 publish gamba makanan...cobaan..cobaan..btw, selamat berpuasa kak senduk? pose x? :D

darling8tabby said...

leleh air liur je tengok makanan tu..

selamat berpuasa ye

tigrismalaya said...

selamat berpose..sedap2nyer makanan yang terpapar..

Let's SHOPPING Uollss!