ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 23 December 2008

Cina Bukit Buat Statement!

hey uolsss...arini akak nak buar review skit tentang hp cina bukit... sape cakap cina bukit ketinggalan zaman...malah lebih advance uolss...semalam akak kuar ngan jantan pi jalan2..then dia singgah lah kedai hp..yer lag tengok2 hp baru untuk dibeli....so akak terpana melihat satu hp cina bukit ni..trus akak terberangan yang akak ade duit yang berkepok2uolss..walhal dintis...akak kagum uolsss..akak rase sekarang br bebrapa jenama je ade feature cam hp ni...kelas uolsss


cuba ngok sikit..camera hp ni adalah 8.0 megapixel uolss....korang punya hp berapa megapixal?...nan ado kan..tp hp cina bukit ni 8.o uolsss...kagum akak...hampir2 terkincit akak kat kedai tu....terus rase macam nak jual tanah belakang umah mak akak tu buat beli hp ni.... siap leh letak 2 simcard lagi... dah lah cina jual hp ni mmg cute..hampir2 akak termengorat dia...tp sebab akak memikirkan akak ni x putih dan berbadan gergasi..harapan untuk diurat kembali oleh cina jual hp inew adalah mimpi uolss....kalau tidak harus akak dapat free je hp ni uolss....


cuba korang ngok hp ni..siap leh zoom gitew...dah rupa camera digital uolsss...akak termimpi2 nak dapat hp ni uolss...tp bila akak bg tau kawan2 akak yang kaya2..yang duit berkepok2, yang so up to date ni..jawapan mereka adalah..." eleh hp dr cina ni bukan bagus pun, cepat rosak..lagi satu malu je jenama x kenal ni"...gitew..kan..tp bila akak jeling hp dia...hp zaman nabi yang ada camera 1.5 mega pixal je uolss..hahahah..ko sedih sundellll.....ape pun lantak lah uolsss...akak mmg jatuh cinta ngan hp ni...

kalau korang banyak sangat soal ape yang ade kat hp cina bukit ni..korang bace je lah feature dia kat atas ni...ko nak suruh akak terangkan harus terbelit2 lidah akak nanti...


akak ade soalan kepada BOS akak yang baru beli hp nokia yang belom kuar lagi kat malaysia tu..ape name hp tu..mmmm nokia 5800 xpress music touch screen tu...bape mega pixal hp tu nyer camera uolss?....3.5 je uolsss?..mmmm sedih uolsss....touch screen?...hp cina bukit ni pun touch screen uolsss....maknanya uolss lebih bukit dr cina tu....lalu akak terus bersimpuh dan terus berpantun ....
Abang sasa bergigi taring,
tp bersimpuh main barbie doll,
hp canggih jenama hanjeng,
harga berbaloi lagi murah x macam hp uoll.
tengok lah nanti kot2 terpijak duit seguni ke..leh lah akak beli hp ni..ade sape2 nak sponcer..harga hp ni RM800 lebih je uolssss.....



16 comments:

izal said...

laaa murah sajork HP tuh dik non....

entah2 tu kamera digital..cina bukit tu kelentong ko...kahkahkah..

IRA said...

hahaha pantun ko memang kelassss

ikutsukeaku said...

kak senduk, kite pun pakai hp zaman nabi cam akak. lagi keji, tu adalah hp pinjam sajork. duit nan ado.

cokolat said...

mak mmg ske hp cino ni hanyalah semata2 kerna ianya touch skrin gitu! nok kalo ko dah beli jangan lupa bagi aku nak belek2 kejap yer.. jakun katanya kan!!

NieZearm said...

hp cina ni mmg mcm2. ada tv la kamera la. klau dh rasa puas hati, beli je. jual je tanah belakang rumah ko tu. bole la upload gmbr clear sket kat blog ni nnt...

aRieL said...

kelas ko kan kak senduk..i likee...bersimpuh segala bagai...

Baby Fifiana Layola said...

Nyah, ko nak 8 megapixel tu ko nak print buat poster ke? By the way nokia express tu 3.2 megapixel, bukan 3.5 la sundel....Larikkkkk

Yatt said...

canggih tulll..hehe

Mama Bosan said...

hp cina? ewww...nanti alergi muka mak bila letak kat pipi i yang gebu nanti....

Monkey D Luffy said...

800 jer? jenama tak tahu ni susah nak repair kalau rosak tau

hOtMaMa said...

mak tak pernah nak amik tahu pasal harga enpon apatah lagi jemana enpon tersebut.. janji boleh cakap sudehhhh uols... apa guna hp canggih sbb kengkadang kredit nan ado... tak pun apa guna enpon canggih kengkadang top up 5 hegget jerk... larikkkkkkksss.. hihihi... jng cerca mak uols!!

sHwEeT ByAtcH said...

teringin gak.. tp tkut la plak.. org kate hp cop gini.. rosak sekali trus kena buang longkang

Cakap Kosong said...

betul kata hotmama nokkkkkkk...yg penting kredit banyak kat dalam hp tuh!

Anonymous said...

dolu2 waktu orang mesia baru berjinak2 dengan thumbdrive, baru 256mb...i bought a 1gb thumbdrive + radio + mp3 + apa lagi ntah, 4 in 1, made in china
pastu guna 3,4 minggu kejap2 hang, kejap2 kena reset, sesetgh komputer lak tak boleh detect ..tak stabil
bykla masalahnya.

So benda nak buat canggih2 nih memang senang, berapa gigabyte pun boleh buat, tapi kestabilan benda elektronik n ketenteraman hati itu lebih penting, kan?

please, jangan beli lagi. tunggu dulu
errr...just my 1cent

--visitor kadang2--

Anonymous said...

ko nak compare nokia ngan CSL tuh ke nok.....FYI, yg nokia tuh ada 3G yg csl tuh nan ado....!!....byk bezanya tuh....!!

Ridpest - The Proven Termite Eliminator said...
This comment has been removed by the author.

Let's SHOPPING Uollss!