ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 20 December 2008

Ternak lembu...ko mmg hanjeng

semalam mase akak ngan bos akak ngah buat keje dengan gigih dan dedikasinya...then akak dapat phone call...dengan lemah lembut selembut sutera akak mengangkat telefon itew...gini ceritanya...

tutttt tutttt
tutttt tutttt (bunyi telepon)

akak : hello

orang itew : hello ..ini en S******l ke ?...

akak : Yes ...sape ni...

Orang itew : saya rahimah dr dot dot dot marketing (lupa name company tu)..kami dr syarikat pelaburan yang menguruskan proses penternakan lembu susu di malaysia...EN S*****l terpilih untuk menghadiri seminar kami...

akak: mane ko dapat no phone aku ni...(kasarnya bahasa)

orang itew : saya dapat dr data base syarikat kami...so tu saya nak buat update ni..sy pun x pasti
akak: bila mase lak saya minat bela lembu susu ni...

orang itew: macam ni en s******l..kami akak menyediakan satu seminar selama 45 minit untuk menerangkan syarikat kami...then kami akan bg sijil penyertaan..seminar ini akan diadakan di portdickson..so boleh saya slotkan name en esok pukul 2 petang....

akak: eh ko ni mabok ke ape ni..ade aku cakap aku setuju ke..ni business ape ni...

orang itew : business ini amat senang..en cuma perlu labur duit dengan syarikat kami..selainnya kami uruskan..kami ada ladang di kluang johor..so encik cuma perlu kutip untung bulan2 je...

akak: wahai kak senanh oi...umah ko xde tv ke..aku tau ini semua pembohong..ko nak telan duit orang ramai ek...tv semua dah kuar yang ni pembohong..ko lagi nak tipu ek...ko jagan sampai aku bantai ko...

orang itew : errrr...mmmmm....

akak : kenape ko tergagap2...ko jangan gila2..jangan buang mase aku ek...byee..


ade ke i yang cantek memukau lagi menarik hati ni di suruhnya bela lembu susu..dan akak bukan lembu susu ok..tp i cuma menyusukan jantan2 yang berotak lembu je...meh menyusu meh...


mentang-mentang lah akak buat entry pasal badan akak semakin lembu..dan dan itew lah ko talipon aku pasal ternakan lembu susu..sape lah punya keje ni...harus aku tau aku bantai puas2 ni...ade ke akak yang vogue dan meletup kebabom inew di suruh join venture bela lembu susu... ke ko nak aku yang jadi lembu susu tu..trus terkompius tu...ape pun ko mmg hanjeng...

13 comments:

ADEX KAWANBOXX said...

HAHAHAHAHAHAHAAH
kakak patut datang ke kementerian adex buat laporan...

semalam heboh satu pejabat bila media datang ada orang buat report pasal penipuan hotlink...

macam2 diorang nie..sikit pun tak serik...

HANCUQ!!!!

pa2 pun tahniah akak kerana menjadi PENGGUNA YANG BIJAK

linn said...

si senah tu sesuka ati je ye kak nak suh join. silap arr dia tu. kalo ternakan anak ikan tu mungkin gak bleh dilayan.

Cakap Kosong said...

sabar nokkk...sabar!

Tijah Lawa said...

wakakak..ntah! nyusukan jantz lagi best kan nok???

Monkey D Luffy said...

salah telefon nombor kot... nak telefon penternak lembu sama nama ko

cokolat said...

ntahh... cuberlah dia susuh ko join venture ternak anak ikan ke kannn... mmg hanj!!!

pearlEJ said...

wakakakakka..... mmg tergelak gila2 bila baca n3 nih... :D

tapi bagus gak akak dedahkann... mana la tau kan, kot2 nanti bila jadi kat org lain, yg terima call nih, bila dgr jerkk bab2 kutip untung bulan2 nih, terus tak terpikir apa2 dah.. main serbu jerkk melabur...

arenaKu uKanera said...

hehehe
aku dpt bygkan pompuan tu tergagap2 bila kau sergah dia!

Umie said...

Sib baik si senah tu suh akak join ternak lembu... buatnya dia suh akak ternak lemak cemane??? dah la akak dlm proses membuang lemak skang ni kan...

wakakakakkaa... papepun n3 akak kali ni buat saya gelak mengilai....hohoho

hanis said...

taniah nok...
krn terpilih!

Cyberwira said...

Bersyukur gak org pnaggil utk ternak lembu..nasib baik tak ternak khinzir kan. hehehe

izal said...

tak sabar nak tgk kak senduk jadik pengembala lembu..

cepatlah nokkkk....bersatu jugak ko dgn adik beradik akhirnye...hehe

gatalgelenya said...

hehe lawak sial..... LOL..
i pun penah dpt call cm ni.. tp i di ajak ternak ikan keli.... haha.. koser lyn diorg..

Let's SHOPPING Uollss!