ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 9 January 2009

Kak Cam ko lah manusia paling cantek!



gitew lah bunyinya..kata2 yang akak sampaikan kepada kak cam td...kaedahnya semalam geng2 diva2 puchong telah berkumpul di restoran kebanggaan semua alfa maju juction katanya..situ lah akak ngan geng2 akak selalu lepak...

nak lepak tempat lain macam x best lak...so sorang kawan akak ni jual lah vitamin C & E katanya...kaedahnya semua pakat nak cantek kan kulit2 ok..ni bukan yang enjek2 tu ok..enjek2 tu x main lah..gitew...ni pill vitamin c..kaedahnya kakak kawan akak ni ade farmasi sendiri lah..so dia smuggel lah barang2 kakak dia untuk dibuat jualan karnival di restoral itew....

mak x sabar ngok ko cantek memukau seminggu lagi kak cam oi...berdebar mak

dengan pembesar suara dan pose ziana zain dia pun mengwar2kan jualan nya...vitamin c tu ade dua jenis..yang 1000mg dan yang 250 mg....lantas akak renbat lah satu botol yang 250mg tu..yer lah akak ni kan berkulit rentung ibarat jelaga kayu api kan..so nak putihkan kulit lah konon nya..selain tu akak rembat gak pil vitamin E untuk kulit katanya..harus lah kulit akak pas ni kulit akak putih melepak n halus ibarat telo tembelang rebus di kupas kulitnya...wah..x sabar rasanya...kalau akak ni harus lah kena makan banyak..sebab tahap kehitaman akak ni ibarat menutup mata diwaktu malam..camtu lah gelapnya..so kenalah makan lebih skit...

dengan tiba2 kak Cam membuat statement " lepas ni mak x nak jumpe uolss lah seminggu pastu korang tengok lah kemunculan mak terbaru pas tu"...ewah2 kak cam...kelas statement ko...ko ingat seminggu kulit ko leh rata n halus ..jangan berangan ok kak cam oi...ko henggat dengan makan sebiji pill vitamin tu serta merta terus ko halus....hey kak cam kalau ko gosok kertas pasir kat kulit ko pun amik mase untuk halus ok..inikan pula vitamin yang nak kena telan tu..awas ko kak cam...

berani mati statement kak cam..kalau ko nak cantek sangat ape kata ko telan ngan botol2 vitamin tu sekali..kalau x cukup gak meh akak supply 15 lori limau ko telan ngan lori2 sekali..gerenti bukan seminggu..time2 tu gak ko cantek memukau...mak yakin...

jangan marah kak cam....ko yang buat statement tu kay bukan mak..opssss

pesanan buat azam si penjual vitamin c & e : nyah kakak ko xde jual ubat kurus ...mak rase mak makin lembu dr hari ke hari...tiap kali mak ngok cermin je cermin mak retak...tiap kali mak senyum kat child fish semua bertempiaran lari macam nampak hantu...bahaya ni...mak takut mak jadi lembu forever..waaaaaaaaa

p/s : sebutan yang betul name kak cam = kem macam sembutan camera

21 comments:

arep said...

bab child fish tu tak menahannnn

cokolat said...

pasni mak sebot nama kak cam dah betol.... hahahah!!!

Tijah Lawa said...

nok..lepas ni harus ko datang bulan kan nok? mak ada supply pad murah2 nih. brand ape ko nak ckp jer...

muadzlife said...

seminggu nok..terus lawa katanya yer..

cokolat said...

jah.. pastikan pad berherba yang ko nak supply tu.. baru wangi nanti!

~Eila @ Along~ said...

huh? pasni segan arr nak jumpa..org2 tu sumer dah berkulit ala2 bayi gitu..hiks..

Hafez Zahruddin said...

Kan.... Akak jangan risau, sekarang ni 'in trend' 2009 memang berwajah lembu.
Ekceli.. Aku pun dah start lembu kak oi. Risau...

Cakap Kosong said...

kalau kak cam boleh cun dalam masa seminggu , ko tlg supply kat aku gak!

AlexAlabasta said...

Actually kalo nak kulit hotness selalu bkn Vit C yg penting, but vit A and one certain 'retinoil' or something.

Retinoil (rujuk balik sp) ni la yang betul2 proven membentuk semula tisu baru kulit muka dan menghilangkan garis2 ketuaan. Tapi selalunye banyak jenama farmasi.


But vit C is still el importante~!

chinta said...

i dl keje ngn doc skincare...dah makan vit C tu...kn minum air byk2.klu x,bole kn sakit buah pinggang or batu karang.awasss anda.minum tau,pesan kat kawan2 anda

arenaKu uKanera said...

dah kembali IN ke suntik menyuntik vitamin C ni! kawan aku sebuk2 nak jual sabum RM300! mak datuk... ingat aku chop duit ke!!!

bak kata hafez, melembu is SOOOO IN!!!

Beta De' Cni said...

wahh... menjadik ke makan pil seminggu akak senduk oii..
aper kater berendam dlm sup sayur.. vitamin trus.. hooho

Anonymous said...

senang je nk kulit licin... caranya ko gesek muka ko kt jalan tar waktu kona baring.... hahaha sure kulit ko tertanggal terus!!!!

Cyberwira said...

Aku tak caya langsung pasal benda2 karut lahanat ni. yang penting jaga je pemakanan (jangan isap batang), Amalkan cara hidup sihat (Tak smoking dan minum arak serta tak pi clubbing atau karaoke sampai lewat pagi), Tidur cukup (Tak lepak sampai lewat malam kat Alfa Maju Junction), dan solat lima waktu (Yg ni aku garenti korang tak pernah buat...kenyataan yang berfakta ok! (semasa mengambil wuduk, muka kita sentiasa dibasahi air bersih yang mengandungi Oksigen). Insyaallah aku garenti muka korang licin mcm muka aku.

P/S: Sesiapa yang sentap tu pi belajar cara2 nak menunaikan solat ye?? atau pi je lepak kat surau ok!

Miss Reezberry said...

amboi cyber wira..berdebar akak dengar ceramah ko nok..bukan ke ko yang selalu sibuk nak join akak kat alfa maju tu..awas ko...

akak bukan ape nok..cuma nak tambah kan kecantikan akak tu je...lagi satu patut lah akak ngok sibuk ke bilik air je selalu..rupanya sibuk amik wuduk rupanya..cuba ko baca niat sembahyang zohor kat akak kuat2 skit nok..mak nak dengar..larikkkkkkkk

Anonymous said...

patutla cyberwira nyer muka bersih giler...

Cyberwira said...

awas lo. Sempat lg nak shopping kereta hari ni. P/s: kete mainan je uoll.

Anonymous said...

cyberwira ni nape eh?
kuat sgt meroyan kt comment board nih
mcm slh channel je,..poyos sgt

Cyberwira said...

Awas Loo!

PS: Kak Senduk..sila pamerkan IP anonymous untuk tindakan buang daerah.

rizz said...

haha lucu lah akk sendok nih..riz nk okai gak vit c:p

Anonymous said...

lar. kak kem. slama ni baca igtkan kak cham. wakakaka..

-anon tu lah-

Let's SHOPPING Uollss!