ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 25 February 2009

detik 1 Mac 2009

foundation ikut tone kulit - checked
kebaya nyonya - checked
vocal suara kepit - checked
losyen tangan - checked
bulu mata - checked
cukur bulu - checked
kamus bahasa - Checked

uolss mesti tertanya-tanya ape benda checked list ni kan...ber bulu mata bagai kan...ade lah uolsss..akak kena buat persiapan dengan teliti..semoga segala rancangan akak berjalan dengan lancar...semoga semuanya nampak smooth je...

adakah akak ingin pergi dinner?.....keluar ngan jantan kaya?...mmmmm tidak....ape ek?...masuk pertandingan ratu kebaya?...bukan...kenduri kawen?...bukan...ape ek....

akak akan pastikan tarikh itew akak akan bersiap sedia dengan penuh semangat...akak akan pose depan rumah sejak subuh2 lagi supaya semua yang akak rancangkan tidak terlepas...semoga semua perancangan tidak tergendala...akak akan pose ala2 wanita melayu yang warok depan rumah...

sebenarnya 1 mac ni ....ada orang nak sewa umah...umah sewa mak akak..belakang umah akak..kiranya sebelah bilik akak je lah..dan yang nak sewa tu adalah 6 orang jejaka kerja proton...jangan gila2 ..harus lah akak pose paling cantek walaupun muka macam senduk kan...cam ne lah nanti ek..nampaknya nanti ade lah pulak bapok buat2 buang sampah kat belakang or sapu 2 daun kering nanti...walhal sebelum ni malas nak buat semua tu...ade lah pulak kedai yang laris perniagaannya lepas ni..sebab nya si senduk buat order besar2an pisau pencukur ngan losyen....

harap2 ade lah yang comey2 belaka..dan harus lah akak tawaf rumah akak ala2 haji setiap hari kan...dan semestinya mak akak akan mengetat kan lagi proses keluar masuk rumah..yer lah dia kan tau anak dara palsunya ini gatal...harus lah akak boleh start execise goyang tetek pas ni..yer lah practise make perfect kan...goyang tetek katanya..walhal tetek ko same besar ngan tetek kucing...ape nak di goyang kan...

abe wei ..marghi beli kepo leko abeeee!..kalu abe tok beli adik manis gigit kepok leko abe nanti weiiii!...

dulu waktu ada orang bujang acheh sewa kat belakang tu..mak akak macam pengawal istana uolss..asal akak kuar je umah ..diatanya nak pi mane..yer lah takut anak dara palsunya menyundal kat belakang kan..walhal semua akak dah kenduri kan...wakakakaka...semua kamus acheh akak dah katamkan..."sorry mama..i cant help it mama..its so hard..may heart keep telling me that has a bunch of hotdog waiting for me back there"..gitewwwwwwwww...betul ke ingeris akak ni...bebas...tp korang paham kan...

oh abe... kalau abe jadi bendera senduk rela jadi bulannya....oh feeling ni...

dengar2 budak2 kelantan yang nak duk situ...bila sebut kelantan mesti comey2 kan...yer lah orang kelantan kan comey....lg yang duk pasir mas...opss x semua..ade gak yang pecah rumah uolss...tp kalau muka comey tp perangai macam hanjeng harus akak melancarkan serangan berani mati nanti...tp ari tu mase diorang datang bayar deposit akak dah spot sorang..comey putih..mesti peha putih tu..opsss....

cam ner agaknya akak nak tackle diorang ni..haruskah akak bergaya ala2 nik aziz..or bergaya ala2 mek kelate gitew..mane yang sesuai...berdebar gitew...eh sejak bila akak ni taste mamat kelantan ni...mmmmmpelik akak....

harus akak ngan bapok2 semua menubuhkan kumpulan dikir barat ni...harus lah akak bubarkan kumpulan cheerleader akak dan menggantikanya dengan kumpulan dikir barat...harus lah nyanyi "ada seko anak tupa atas julang mok te"..motip rambutan jadi "mok te"...

nampaknya akak kena tuition bahasa kelantan ngan kak nita lah ni..wahai kak nita ku sayang plz teach me how to kechek kelate...yer lah kelancaran berbahasa kelantan akan membuatkan akak lebih senang mendekati mereka..PR kena baik dik non oi...betol dok abe wei....jangan ko yang lebih2 bertenggek kat umah akak dah le kak nita oi...awas lo...

ape pun ini sekadar angan2 je uolss...ape pun tunggu je lah 1 mac nanti..tunggu uolsss...

24 comments:

Madu Beracun said...

haha tengah feeling sad nih bila dah baca post akak trus ketawa gila2 nak mampos.. thanks 4 the post bebeh it really makes my day heheheheu..

and goodluck untuk 1 Mac nanti.. ekekeke..

jiejah d'blogger said...

keh keh keh .. gegel² la mamat² proton tuh karang hahahahaha

mimi's mayonnaise said...

oOOoo.. kak senduk.. bg alamat penuh umah kak senduk.. saya pun nak pakai baju kebaya jugak 1 hb tu...

nnt citer yer ensem ke tak ok.. :)

l0ti f00l garden said...

TULUN TNYA BG PIHAK KOME KEK ABE2 PEROTON TUH ADA X GHOJE KOSONG KEK SITU?KOME NK MOHON SMBEL2 BLH GEGEGL...
MUAHAHAHAHAHAHA

Dina said...

kak senduk...sy ucapkan selamat berjayalah ye ngan perancangan akak tuk 1 mac nnt....

Lepaih tu jgn lopa snappy gambor diorg, post kt blog akak ni....sure ghamai yg nk nengok !

rizz said...

hahahhahah feeling cinta sudahh..kak senduk..dak2 klntan mmg ade yg comei..clustttttt wakakaa

cokolat said...

jangan lupa posed sekalik dengan beg kunen!

arep said...

i pun boleh ajar kecek kelate u ols..

tapi i nak sebatang... *larikkkkk

KV said...

kak, bukae julang mok tae. Julai mok tae tau. Jange saloh sebut. Hehe

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakak arep siot jer wakakak pergh!!! ingatkan ada pertandingan ker apa rupanya nak ngorat mamat kelate wakakak mamat kelate ada gak arr yg cute tapi mak nyampah bebenao ngan sekor mek kelate ni wakakak dah mak humbankan ke luar gate umah wakakaka

||| PöJìé PööH ||| said...

Hahahaha...
Beriya Kak Senduk ku sorg nih..
Nanti sy nk la wat lawatan rasmi dtg umah Kak Senduk, ngan harapan dapat la hidangan² yg enak di blkg umah..
Boleyyyy???!!
Hahahah!!

linn said...

syabas kak! aku rasa jap lg umah ko mesti jadik port diva2 yg lain pulak kan? kan?kan? kalo ada belen2 tu bgtau aku gak yea hikhikhik.

hezesuze said...

hahahah...ingatkat ada big event ke rupe2nya tipah tertipu..auwww

biasala naluri sorang wanita...oppppssss...x gitue kak senduk...heheheh

pepun...just b ur self okey...ze pun x sabo gak 1st march ni coz my aniversary ke 11twon kawin...

veeda_areena said...

jgn lupa mak nokk..... makkk dah beli kainn nak buat kebaya lace without lining..... bole........ senang selok pokkkkk... wakakka

Miss Moon said...

wah gitew ...ada jejaka jejaka kacaks ....no wonder bersiap bagai nko kak sendukssssss

Umi Mia said...

Good Luckkkkkkk...ahahahahaha..

jgn lupa buat tag mata,idung,mulut aaaa....nak buat tang anggota lain pun boleh jugak...kuikuikui

hanis said...

WOW!

Cakap Kosong said...

good luck lah kak senduk!

cookie devine said...

Sis Senduk, i can teach u how to speak kelantan. mesti berabuk nanti..

ezham said...

salam akak. wahh taste kt budak kelate yek. tp hati2 ada sesetengah budak klate ni, muka hensom cam model tp mulut longkang tahap neraka jahanam. tp yg pasti kebanyakkan klate, cikneknya meriah.. hehehe

Anonymous said...

tu diaaaaaaaaa

strategy anak dara pelesu katanya...kekeke

-joey-

NuaK said...

heheheh ....
semoga berjaya kak senduk hehehehe ....

Amy Maznan said...

good luck to akak! p/s: jgn lupe sembur perfume satu badan! :D

Anonymous said...

cmne k.senduk u punyer usaha untk mndapatkan jejaka kelate kt blkg umah tuh..?huhu berjaya atau berrkayap..huhu

Let's SHOPPING Uollss!