ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 13 February 2009

jambu membuat akak naik hantu

ya allah sakit nyer ati akak uolsss....ade yang mendapat nasib malang ni karang...

pagi tadi akak nak pi bank nak bayar duit kete...so alang2 nak sattle kan office bill akak singgah lah kat ambank..tempat akak bayar kete...di mane uolss?...dekat je ngan opis akak..tp kena naik kete gak le...kat bandar puteri...

bayangkan jambu ni di belah dua..pastu belah lagi 3 or empat..pastu jual dua ketul tu singgit..hanjeng x..kalau korang beli selalu bape..murah kan..x pun petik je kat belakang umah kan...


akak pusing lebih lima kali uolsss...parking xde..busy betul...tp ape yang akak naik hantu adalah...peniaga haram yang menjual jambu batu...akak tengok sederet depan bank tu ade 5 gerai haram jual jambu...itew jambu blum nasi lemak pulak...ade gak...yang sakit ati tu..tempat patking tu dia orang buat port meniaga...dah la banyak parking space yang dia amik..dah akak x leh nak parking...ala pasar dah kat tepi tu..ape kata lepas ni korang jual baju lak, sayor kat situ, and jual ape saje korang nak jual kat situ..pastu buat pasar hari2 kat situ...senang sikit akak sodokkan pakai bajak..x pun lenyek pakai steamroll tu...naik hatu akak ni uolsss...

akak tengok ade jambu batu 88, pak man jambu best, jambu 916 (dah macam emas dah)..thah ape thah lagi...sorang jual jambu semua nak jual jambu...pastu yang jual tu bukan melayu pun..endon uolss...lepas tu siap letak kon and tali lagi..punya lah banyak space dia amik...geram tul...

kat atas divider jalan tu bukan dia x leh port..saje nak port kat tempat parking tu gak....pastu jambu tu 2 ketol singgit..besar kuku je jambu dia..akak rase jambu batu tu belah enam kot..cam tu lah besar dia seketol...

dah nak cari parking sakit hati..panas, pasang ekon pun tetap azab je rasenya...pastu ngah sakit2 hati si hotmama call pulak ajak ngumpat..dah terkial2 akak dalam kete rupa orang cacat memandu dah...uhhhhh naik hantu aku ni....

orang nak buat urusan bank mesti nak parking kete kan..kalau silap parking kang kena saman...double parking kang kena maki hamun lak...akak nak buat aduan lah kat MBSJ..kalau x ape2 perubahan oleh MBSJ harus akak amokkan nanti...geram geram...

i nak buat aduan ni wahai MPSJ oi..kalau korang x halau orang jual jambu tu..lepas ni akau akan pastikan xde jambu lagi dalam dunia ni..ahahahhahah (walhal suka makan jambu ni)

ujung2 akak parking betul2 depan dekai jual jambu tu...ko nak marah ko punya pasal..sape suruh ko pose kat tempat parking ni untuk meniaga..nasib baik ko senyap je..kalau bebunyi tadi ade aku sumbat jambu tu dalam tempek ko satu satu...baru ko rase sedap ke tidak?

*tempek - pepek ( sebutan "tem" itew sebagaimana memulakan perkataan tembikai)

15 comments:

rizz said...

haah tempekkan sajo ahhaa..adoila biasalah tyu dorg suka port2 kat parking ..mmg laha

pepito mikoraso said...

biasa la akk..
org cri mkn...
sbar je la..

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wahhhh bebetui naik hantu wakakak... adoaiii nie jer ker yg ko leh masukan entry adoaiiii...wakakaka apa pun sabar separuh dari iman wkakaka

chronicles of angelzz said...

alala mek x suka jambu tp suka abg jambu gtew muahaha

suw said...

a ah dahla jual jambu kecik.pehtu sewa tapak pon takyah..konpom kaya raya ble pi bercuti kat europe tu lam mase setahun..sakit hati gak ni, sbb makcik jual jambu tu makin lama makin kecik plak saiz jambu tu..dhla bagi 2 keping je singgit.opss!teremosi

Anonymous said...

Akua pun cadang nak jual petai dgn jengkol (Jering) lah kat area2 jual jambu tu.

hOtMaMa said...

tu la.. mak tadi dah la tengah nak wat umpatan dng ko....hujung2 naik hantu dng org jual jambu... saip terpekik terlolong lg kat dlm keta.. mrasa mak mendengar cercaan ko tadi kat akak indon jual jambu tu kan...!hihihi..

hezesuze said...

tu arr psal...kat area klang pun musim jambu yg dijual oleh minah2 + mat2 hindon...

mmgla nak carik rezeki kt msia ni tp kenelah ikut undang2 kt sini jgn main park je...

sabo ek kak senduk...

jiejah d'blogger said...

ekekekekkeee , jambu ohhhh jambu !
yummy ;))

~Eila @ Along~ said...

pelikkan..tptp parking gak nak wat niaga..bukan setakat jual jambu..mamak2 jual cendol pun sama...macam le ade syer buat parking tuu..hiks..nyampah!

mimi'smayonnaise said...

Emm.. last weekend, saya pun beli jambu mcm kak senduk ckp gak tu.. mmg mahal.. 1biji jambu agaknya dipotong 6bhgn.. dan 1 bhgn RM0.50..

Mahalkan.. bodos btul..

Anonymous said...

Ni yg buat aku sakit Cipap ni.. time kita parking tak letak tiket parking..cepat betul MPSJ dok menyaman!!. hanjengg betul!!.

Tapi kalau time org yg meniaga guna petak letak keter..apasal dia tak saman je org yg kat situ? Adakah berlaku sesuatu penyelewengan yang amat dahsyat dan azab? awas!! 360 akan memongkar segala misteri yang timbul.

Kalau nak kira kesian pun berpada2 ler.. aku tak kisah kalau ko nak kesian dgn org2 yg berniaga kat petak letak kereta. Mungkin ko fikir dia cari rezeki untuk menyara keluarga..kalau mcm tu ok.. tp ko bayangkan yg aku ni bawak keter yg zaman nabi yg aku rasa kalau motor langgor je dah boleh roboh..pun nak saman gak keter aku!!! memang hanjengg!! ini yg menyebabkan aku naik hantu sebab keter aku kena saman di Bandar Puteri sebab tak mempamerkan tiket letak kereta!

||| PöJìé PööH ||| said...

Mmg hanj kan depa!
Sondol kak jgn xsondol..
Klo saya pun mnyirap darah!

Anonymous said...

Report je kat MPSJ (ni merujuk pada Majlis Penbandaran Subang Jaya ke?)...MPSJ ada website..tuliskan aduan dgn tepat dan ringkas. Aku dah pernah buat aduan melalui website MPSJ, bagus ada nmpk tindakan yg dibuat.

Sila cuba.

Kawan

Dale said...

tu la.. mak tadi dah la tengah nak wat umpatan dng ko....hujung2 naik hantu dng org jual jambu... saip terpekik terlolong lg kat dlm keta.. mrasa mak mendengar cercaan ko tadi kat akak indon jual jambu tu kan...!hihihi..

Let's SHOPPING Uollss!