ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 13 February 2009

limau limau limau muak akak

macam mane ni uolsss..sabtu (esok) sesi penimbangan kancil idol uolsss..takut..sekali timbang tak kurus uolsss...macam mane ni uolsss...berdebar akak ni...semua petua uolss akak dah cuba uolsss...kalau nak kata pasal limau dah berpokok2 akak telan ni..asal makan je..limau..asal minum je air limau..ape pun limau...makan limau tido limau..semua benda akak buat akak ingat limau...sampai kan sembahyang pun teringat limau uolss..jangan letak limau kat depan tikar sembahyang sudah lah uolss...lain tu dah...pastu letakkan colok....oh tidakkkkkk

muak dah akak ngok limu ni..tp akan ku gagahi diri demi keberkesanmu wahai limau..gitew



jagan kata bengkong....barut and semua benda yang boleh ikat perut akak buat..dah rupa nangka dah uolss..mane balut ngan palstik lagi..wah gigih ni...sampai kan mak akak geleng kepala tengok gelagak anak dia sorang ni...gila agaknya...alau kata bab bersenam..dah macam orang gila akak berbasikal dlm bilik..peluh jagan cakap le..mencurah2 uolsss...

cuma air inai je akak x berani nak cuba...maunya pengsan akak minumnya nanti...wah susahnya nak kurus...tu lah dulu waktu kurus x henggat ko belagak..makan semaunya..sekarang bila dah gajah rasakan ko....

bayangkan berat akak 3 tahun lepas cuma 57 kilo je uolsss..kira light2 lah tu kan..sekarang ni uolsss 74.4 uolsss x ker gajah tu...semua skirts and baju2 drag akak dah akak sedekahkan kat pokok nangka dah uolss buat balut buah nangka katanya...cantek pulak akak ngok buah nangka tu pakai skirt...stim lak akak ngok..gitew....

cepat2 uolss bagi lagi petua yang leh turun berat gila2 uolss...plz plz..korang nak ngok akak cantek tak uolsss...akak x nak gemok sampai ilang leher uolss...kang ade tersalah antara akak ngan hok hok pulak..sebab xde leher...



*hok hok = ba alip ba ya

28 comments:

pepito mikoraso said...

sy ad petua nie..
tp harap2 akk berani la buat yea..
peg je la sedut lemak..
hiks..
tadew la.. guraw jew..
akk telan 1 sudu mkn oren sunqick(jgn campur air lansung)2 kali sehari(pagi ngan malam) insyaallah berkesan..
sy dh pernah try..
dn hasilnya agk memuaskan..
c(:

mummYaeesh said...

rasanye da abis petua dicurahkan tp takpe oleh kerana semangat jitu kak senduk yg bergigih-gigih utk kurus menjelang sesi penimbangan sok ari weols perah kepalah hotak weols mencari petua...mcm ni..

skang ni kak senduk mmg mkn lite2 jek kan??so sok pg2 subuh2 buta lepaskan segala bahan buangan yg ado..pastu jgn makan sampai sesi penimbangan itu...mesti mujarab..lps da timbang tu baru mkn k...

PKP is me..... said...

dulu berat adexx 89 kg...lepas masuk kerja, dalam sebulan turun ke 70 kg...tau adexx buat apa??

diet detox...tapi yang ni kena peluk pokok la tahan ketagih..tapi sat ja...

mula2 posa benda2 pepejal...hanya minum AIR SUAM dan JUS BUAH2 no sugar selama 24 jam...then makan la light2...then detox lagi...24 jam tu hanya cecair AIR SUAM dan jus buah2an tanpa gula saja masuk...

bila masuk hari ke 3 (buat 3 kali 24 jam) akak akan ketagih makanan...sabar...jangan makan laju2...just ambik serat ja...tiap2 kali lapar just minum air...tak payah teruk2 air limau...

senaman tu biasa la...tapi detox ni untuk clean usus yang bagi perut buncit...hahaha sekarang adexx dah tak ada spare tayar...flat gituw...

3 hari ja akak sabar dalam seminggu..nanti dia slow2 turun...buat la dalam sebulan...

hehehe selamat mencuba!!

Madu Beracun said...

aku pun nak kurus! ok pasni aku nak diet. diet yg bebetol pnyer lah. huhu..

rizz said...

hehhee mcm2 la petua dorg bg hehee..hopely sume dpt mbantu kak seduk dlm kancelll idol ni yehaa... puasa je kak senduk klau k kurus.hahahah

linn said...

kak...aku rasa kalo sok ko takyah susah2 diet. pe kata mlm ni ko cal sume peserta pastu open table bwk depa mkn smpai kembung. tp ko jgn laa melantak sama plak. so bila diorg mkn tak hengat sok timbang depa naik laa dan badan ko menten. haaa best tak idea aku?

mysterius-girl said...

akak saya ada petua :>apa kata akak masa nak masak nasi tu akak makan sikit beras tu... orang kata beras tu boleh serap lemak... wakkakakakkakak

Hazzel said...

kak, jgn kerap sgt makan limau kasturi. agak bahaya. bisa menipiskan lapisan usus gitu!

mimi's mayonnaise said...

Emmm.. bagus jugak idea diorang nie.. hik hik..

Idea si Linn tu pun bagus gakss kak senduk..

~Eila @ Along~ said...

kak, dulu eila amalkan tak makan nasi..sebulan turun 5 kg tau..pastu tiap2 pagi minum air asam jawa dan makan buah dan sayur2 je..dah 3 bulan amalkan..berat menten gitu je..trylaaa..kalo nak lagi cepat..p beli tea cina kat kedai senseii..mmg asyik kencinggg je keje nya..mmg cepat slim tau

jee_ainn08 said...

Nyehhh...
Dari kaca mata kenyahan mek ler...kau nie x hade ler gajah nokk..lite 2 jer kata pun ko klon mariah carey...kena lah voluptous sikit...baru seksi...
NOQ... REAL WOMAN HAVE CURVE...
kalau x berair badan tu bukan pompuan k...tp tiang....

somewhereonlyweknow said...

toraila link ke bawah ni...x tipu ok!
x payah makan limau dah
gi timbang ari2 pon seksaited je..


http://juliaeswardrobe.blogspot.com/search/label/slim

saracenlucifer said...

wah..pelbagai petua..

ok..just jumpe doc..

1)doc kata,kurang makan,coz bila kurang makan nnt body akanamik fat yang sedia ada..so kurang la lemak tuh

2)boleh amik ubat pecah lemak
RM5/biji

3)ubat tahan makan RM3/biji

4)exercise,exercise kene betol..so nak exercise kene dapatkan heartbeat kita dalam 163 bpm - 180 bpm,cam ne nak dapat?let say kita g jog,kire 1 tiang lampu kite jalan,than 1 tian lampu lagi kita jog,than 1 tiang lampu lagi kita sprint..wat la dalam 40 minit,gerenti peloh bejabu..tp kalau jog kat park and xde tiang lampu,pandai2 la ikhtiar..hehehe

5)jgn makan nasi,beras perang pun jangan


ni petua orng tua
6)gi kedai mamak or india,mintak kat die daun cina maki,tak tau exac name ape,tp kat penang ni tu la orng panggil..balik rebus,minum air die,gerenti berak kua minyak,silap2 xsempat kemut,taik kua tanpa disedari..
FYI,daun ni la yg dorang pakai dalam wat teh yg untuk kurus tu,herbateh ke ape ntah nama product tu..beli sendiri lagi jimat..

k,tu je yg terlintas..
1 1/2bulan lepas ikut step 1 and 3
dari 135kg jadi 132 kg..
2weeks lepas,ikut 1,4
132-125kg..
jauh lagi tuh...
kah3....sila lah mencuba..kah3...
seelok2 jgn amek ubat..cheers

hezesuze said...

try plak minum red guara produk DCL...2X sehari seelok2nya pagi n ptg..

ze da try...mmg mengenyangkan..x terasa lapar...

1more thing elok tuk kesihatan..

Invisible_authoR said...

ayohh..

kalau dh larat makan limau, minum limau, apa kata try pulak makan pil MERIT atau TEH keluaran orang kampung.

mana tau lepas berak2 tu badan bleh kurus skit.

pi try cepattt.. lagi cepat lagi baguss.

Remy.com said...

hi kak senduk,
remy bru 1st time masuk blog kak senduk ni, terkejut remy tgk akak nyer banner tu...

sampai hati akak tukar muka mariah carey kesayangan remy tu ke muka akak...

hehe...

remy ader petua utk menguruskan badan sbb dulu berat remy 120 kg dan telah turun kpd 65 kg...

petuanya jgn mkn nasi lgsg, pg dan mlm hanya mkn oats dan susu...

tu jerk, nnti kuruslah tu...

CapTaiN HooKeD said...

KAK SENDUK,

adala setan durjana www.bencinyah.blogspot.com nih hanjengkan gambar uols, mak rasa mcm nak upah pakar komputer, trace address IP dia, dan mak rasa mcm nak bunuh dan gantung dia uols... mak nak dia mati kena liwat... benci betul aku.. dia pi follow blog mak!!!

Shumierain said...

Disebabkan aku pun ala2 Gajah (ni bukan ala2 lg dah)so aku pun nak menerai la petua si Pepito 2..ko gerenti kan leh kurus..takat minum sunquick 2 apo bonar la..

Ni ade sesape lg nak kasi petua..jgn sesegan n malu okeh...(dasar xsedar diri, buat blog org cam blog sendri)..ampun kak senduk..

arenaKu uKanera said...

stop je mkn nasi! makan lauk pauk je!

Anonymous said...

salam,

saya nak kongsi sedikitla moga berguna, saya memang besar, dari 90 ke 60,

buat sit up dan joging,senam erobik sambil pasang lagu (kat rumah ,bilik pun bole) ambil masa sejam - 2 jam setiap hari.

makan nasik sehari sekali je, kalau lapar malam2 tu makan la ape2 yang ringan2 , roti ke , better roti kosong dengan sardin yang diperah limau dengan potong bawang, memang terbukti, sebulan je tgk la perubahan. lets try.

mirazara said...

makan la herba life ..berkesan tuk kurus..ramai org dah makan ..dan nampak perubahan..cust saya dlm masa dua minggu makan dah turun 15kg..:)

||| PöJìé PööH ||| said...

Adoi, byk nyer petua..
Aku nak try gak nih kak tp takut terburai plak usus aku..
MCm2 petua nih hah!

Anonymous said...

cuba cara ni..jgn sentuh nasi langsung...lepas kul 4pm, jgn makan aper2x langsung...kalo malam rasa lapar...terus pi tido..pagi tu baru lar ambik b.fast...
kalo nak cepat b.fast makan oat jer n lunch makan vege n fillet fish...senang jer masaknya campur semua herbs2x n guna olive oil...trust me u akan kurus seperti dulu kala...
jgn lepak ngan kawan2x yg jeles ngan kak senduk...especially mulut2x tempayan yg ckp tak nampak improvement pun..elok lepak ngan kawan2x mulut wangi yg senantiasa beri kata2x semangat..'eh..ko nampak kurus lar nyah!..walaupun kadang2x nan ado'..at least akan lagi bakar semangat kak sendok cum bakar lemak kak sendok terus....
Kak Sendok can DO IT!!!! lepas ni no mo kak senduk tapi kak chop stik lak :)....alal2x slim gitu

izal said...

ko pegi palestin berjihad, nescaya ko balik kurus kering...

kalau inna kojolna pun takpe, mati syahiddddddd.....kannnn

Anonymous said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anonymous said...

Did you know that USA and Europe blocked Wikileaks? What do you think about it?
Hope for answer

Anonymous said...

[url=][/url]

Anonymous said...

[quote]macam mane ni uolsss..sabtu (esok) sesi penimbangan kancil idol uolsss..takut..sekali timbang tak kurus uolsss...macam mane ni uolsss...berdebar akak ni...semua petua uolss akak dah cuba uolsss...kalau nak kata pasal limau dah berpokok2 akak telan ni..asal makan je..limau..asal minum je air limau..ape pun limau...makan limau tido limau..semua benda akak buat akak ingat limau...sampai kan sembahyang pun teringat limau uolss..jangan letak limau kat depan tikar sembahyang sudah lah uolss...lain tu dah...pastu letakkan colok....oh tidakkkkkk [Image] muak dah akak ngok limu ni..tp akan ku gagahi diri demi keberkesanmu wahai limau..gitewjagan kata bengkong....barut and semua benda yang boleh ikat perut akak buat..dah rupa nangka dah uolss..mane balut ngan palstik lagi..wah gigih ni...sampai kan mak akak geleng kepala tengok gelagak anak dia sorang ni...gila agaknya...alau kata bab bersenam..dah macam orang gila akak berbasikal dlm bilik..peluh jagan cakap le..mencurah2 uolsss...cuma air inai je akak x berani nak cuba...maunya pengsan akak minumnya nanti...wah susahnya nak kurus...tu lah dulu waktu kurus x henggat ko belagak..makan semaunya..sekarang bila dah gajah rasakan ko....bayangkan berat akak 3 tahun lepas cuma 57 kilo je uolsss..kira light2 lah tu kan..sekarang ni uolsss 74.4 uolsss x ker gajah tu...semua skirts and baju2 drag akak dah akak sedekahkan kat pokok nangka dah uolss buat balut buah nangka katanya...cantek pulak akak ngok buah nangka tu pakai skirt...stim lak akak ngok..gitew....cepat2 uolss bagi lagi petua yang leh turun berat gila2 uolss...plz plz..korang nak ngok akak cantek tak uolsss...akak x nak gemok sampai ilang leher uolss...kang ade tersalah antara akak ngan hok hok pulak..sebab xde leher...*hok hok = ba alip ba ya[/quote]

Well, well, well...

Delete this

Let's SHOPPING Uollss!