ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 28 February 2009

Senduk sedih dan hampa

bangun...terus kebilik...tangal make-up...simpan baju kebaya...simpan makeup...pack semua kelengkapan...sambil2 kesat air mata...

penat akak gosok baju kebaya...hari2 aku gosok kan..ujung2 kena pack balik..sentap lah uolsss..

sedih betul hati ini....x tertanggung rasanya...kenape semua ni berlaku pada diri akak...mengapa...akak hanya mampu berserah pada ketentuan ilahi...qada dan qadar dr tuhan..ape nak buat xde rezeki..lantas akak.....

capai mic pastikan piching x lari..tempo betol...on music..trus nyanyi..ini lah nyanyian yang tulus ikhlas dari hati akak...terima lah uolsss

ape terjadi?....ujung2 bujang2 yang nak dok sewa belakang umah akak tu x jadi sewa...katanya mereka semua pakat berenti keje dan nak balik kelantan..malam semalam diorang datang untuk amik balik deposit 100 yang diaorang bg...lantas mak akak sarung jubah hitam..duk kat meja pegang penukul kayu menjadi hakim...akak jadi juri je....


dengan lantangnya mak akak menegakkan keadilan..walaupun nan adoooo..dengan lograt kelantan yang berterabor mak akak truskan sesi pengadilan uolss....kelas mak akak...sungguh tegas dan elegent sekali...motip elegent?

rayuan anak ikan itew telah melembutkan hati mak akak..dr muka comel trus menjadi muka tambi..hingus dan air mata bercucuran keguguran ke tanah...gitew..katnya itewlah saja wang yang dia tinggal untuk pulang ke negeri cik siti wan tempang nya..ops ceksiti wan kembang..sorry...lantas wang seratus itu mak akak lemparkan depan muka diorang..berebut2 mereka ibarat ikan keli yang diberi makan...akak hanya mampu berdiri sambil setitik demi setitik ia mengalir...sungguh tersentuh...

dengan berat hati akak cabutkan besi jalan lalu akak coretkan ape yang patut..moga2 kali ni membuahkan hasil...doakan akak yer uolsss...

19 comments:

Cakap Kosong said...

sabar nok ...sabar , belum ada rezeki lagi tu!

.AzFaRuL. said...

alah... br nk merasa gmbr2 eklusif... ank2 ikn itew..

*mcm la kak senduk taruk ek.. ;)

truskan berdoa uols.. ada hikmak dsebaliknya.. ntah2 ada yg lg mlatop ke..

rizz said...

hahahhahha part yg signboard yg xthn tu kak senduk hikss.sabo la ye t ade laa org yg nk sewa tuhh

PKP said...

LORRRR...akak senduk...

adexx baru tunggu nak dengaq sambungan cerita bebudak sewa tu... kot2 ada aksi mengorat ala2 zaman dolu2 kala ka...aleh2 tak jadi pindah...

sabar la akak oiii...nanti adexx tolong IKLAN kan ok?? ok??

mummYaeesh said...

uols print and photostat la byk2 advertisement ala2 papan tanda jalan tu...bleh gak weols sebar2 masa ada event nnt...bersepah anak ikan!

||| PöJìé PööH ||| said...

Alah, aku dh siapkan dah gown kembang kaler merah hati nk wat lawatan rasmi ke rumah ko Kak Senduk..
Cancel la macam nih..
Mencik tau!!

linn said...

kesian ko. takpe kak senduk. usaha tangga kejayaan. harus ada pasni jantan meletop baca papantanda ko tu kan.

PKP said...

mana akak dapat muka tambi nangis tu... hahahaha adexx baca ulang2 last sekali baru perasan muka tambi tu...kah! kah! kah!!

~Eila @ Along~ said...

heh..mana leh bg deposit balik..itu dah langgar agreement ok..tak reti ke...atau tak sekolah diorg tuuu..hiks...sabar je la senduk oiiii

Cyberwira said...

Ohh..takper..tp kenapa bujang2 tersebut tak nak kerja di Kilang Proton? atau dia telah menjadi mangsa penipuan agen? atau mungkin di serapkan ke rumah2 utut lantas mereka trerasa tertipu dengan agen2 tersebut?

Huraikan dan ungkaikan kekalutan ini.

360.

arep said...

kakak... meletop.. dapat review dari femes blogger...

Mr.LaraHati said...

he he he. sabo kak senduk. kumbang bukan seorang, lelaki bukan seekor...

izzu said...

bukan ke, leh bagi balik ke deposit ?

setau saya, kalo dah move out, tuan rumah kena bagi balik deposit kepada penyewa. lainlah, kalo penyewa gunakan deposit tu, utk byr sewa yang last month

sebab deposit tu kan, sbg jaminan takut2 penyewa tak byr sewa dan terus pindah lari mcm tu je. at least, kalo lari, dah ada duit deposit tu

sbb tu ada condition, 2+1 (2 bulan deposit+1 bulan sewa). kiranya, kalo nak move out, 2 bulan terakhir tu, takyah bayar dh ke tuan rumah, tolak je deposit tu. saya rasa, kalo nak amik balik deposit kalo dah move out, alamatnya, lambatla nak dpt duit deposit tu balik dr tuan rumah.

kdg2 tuan rumah ni akan buat2 lupa pasal deposit, last2 hangus mcm tu je. rugila penyewa. apa yang saya buat ngan tuan rumah, 2 bulan terakhir, saya tolak duit deposit je dan bil air letrik utk bulan terakhir pun, tolak duit deposit air letrik. sng...tak menyusahkan penyewa dan taun rumah. tapi, kalo tuan rumah dan gunakan duit deposit utk benda lain, nasiblah

apapun, ini hanya pandangan saya, kak senduk. sbb tuan rumah saya dulu, sgt berkira pasal duit. nak duit sewa on time tapi bila mitk repair benda2 rosak yg under tanggungjawab tuan rumah, haram nak repair. bila kita tolong repair, dan backcharge, kita pulak yang kena marah. padahal, kerosakan tu mmg dah ada sebelum umah tu disewa lagi. agreement kata lain, mulut kata lain

so, salah org la. sbb dh study agreement dan hafal agreement yang di sign dulu. so, kalo tuan rumah nak laser pun, apa2 kena refer agreement :)

peace kak senduk, seronok baca blog akak

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakak part signbod tue yang melotop wakakak

Madu Beracun said...

sian akak. tp xper, pasnih mesti yg dtg nk menyewa lagi top meletops pnyer lah..

Madu Beracun said...

izzu, err.. bukan ke those dak2 kelantan tu baru jer nak pindah masuk?? deposit tu (dalam cerita kak senduk nih) agaknya just to hold that house drpd disewakan kpd org lain sblm dorg btol2 pindah masuk. huhu.

i dun give a damn said...

ahaha! moge2 papan tande itu membuahkan hasil ye kak senduk!

LOL!!

VersedAnggerik said...

Mak simpati dgn ngko Nyah.

Sabar aje lah yek?

hanis said...

nehiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Let's SHOPPING Uollss!