ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 2 February 2009

Sepupu akak excident semalam...

assalamualaikum .....akak nak kongsi berita sedih ..semalam sepupu akak terlibat dalam kemalangan di nilai..satu keluarga akak dah menuju ke hospital seremban untuk melawat...sama2 kita sedekahkan alfatihah pada anak sepupu akak yang meninggal dunia dalam kemalangan semalam...korang boleh tengok dalam metro dan utusan ari ni..x sure mane lagi ade berita ni...al-fatihah

NILAI 1 Feb. - Keriangan sebuah keluarga mengikuti perkelahan di Port Dickson hari ini berakhir dengan tragedi apabila salah seorang daripada mereka maut dalam kemalangan ngeri di Kilometer 286.3, Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara, dekat sini hari ini.

Kemalangan pukul 3.45 petang itu berlaku berhampiran susur masuk ke Bukit Mahkota lebuh raya itu, membabitkan kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Avanza yang dinaiki enam sekeluarga tersebut.

Mangsa yang meninggal dunia ialah Firdaus Edi Azly, 9, tersepit dalam kenderaan itu yang remuk teruk selepas merempuh tiang lampu dan papan tanda susur keluar di kiri laluan berkenaan.

Lima lagi ahli keluarga iaitu bapanya, Edi Azly Abu, 42; ibunya, Fauziah Abu, 37, serta tiga lagi anak mereka iaitu Amirah, 10; Sabrina, 11 dan Haziq, 5, cedera parah dan kini dirawat di Hospital Tuanku Ja'afar (HTJ) di sini.

Pegawai Turus Trafik Negeri, Asisten Supritendan Abdul Halil Hamzah berkata, kereta yang dipandu Edi Azly dipercayai terbabas dan merempuh tiang lampu di kiri lebuh raya tersebut.

Ia kemudiannya terbalik sebelum melanggar papan tanda susur keluar Bukit Mahkota.

Berikutan rempuhan itu, katanya, kenderaan tersebut remuk teruk selain menghempap kesemua mangsa.

"Polis percaya keluarga ini dalam perjalanan pulang selepas berkelah di Port Dickson untuk balik ke rumah mereka di Semenyih, Selangor.

"Mangsa yang meninggal dunia cedera parah di bahagian kepala dan muka," katanya di sini hari ini.

Sementara itu, tinjauan Utusan Malaysia di HTJ lewat petang ini mendapati, kesemua lima mangsa dipindahkan ke wad Unit Rawatan Rapi (ICU) hospital itu.

Difahamkan, keluarga mangsa telah dihubungi oleh pihak polis sementara mayat Allahyarham Firdaus telah dibawa ke bilik mayat hospital itu untuk bedah siasat.

19 comments:

Anonymous said...

My doa to all the victims and the family members. Moga cepat sembuh dan sabar menghadapi dugaan ini. Al Fatihah untuk allayarham Firdaus. Amin.

jemari-sepi said...

Innalillahiwainnailahirojiunnnn....al-fatihah...moga dicucuri rahmat...dugaan yang ALLAH berikan moga di hadapi dengan tenang...

LayarLara Legendary Of Journey said...

Innalillah..

Al-Fatihah..

Jangan lupa bagi tau info terkini ye tentang mereka..

Cakap Kosong said...

Al_fatihah!

abanglong said...

alfatihah....

hasifdanish said...

Al-Fatihah..

cokolat said...

takziah nok.. dan AL-FATIHAH untuk arwah...

AlexAlabasta said...

Al-fatihah utk adik Firdaus.

Hope ur family r doing well, all in all...

arep said...

takziah..

al-fatihah

Cyberwira said...

Al-Fatihah..

Berkabung lah 7 hari 7 malam

chronicles of angelzz said...

Innalillahiwainnailahirojiunnnn...

Takziah Kak...

Al Fatihah kpd adik Firdaus...

cHaDacHaDa said...

al-fatihah buat arwah.
semoga rohnya tenang di sana.

amin.

Cyberwira said...

Takziahh uoll

Apa no plat keter yg accident tu? nak beli no ekor.. kekekek

Jgn marah uoll

Selamat Berkabung

Ustaz Firdausi (Penghuni syurga firdausi)

www.cyberwira.blogspot.com

cookie devine said...

Takziah kak senduk. Moga arwah dicucuri rahmat Yang Esa.

@LiYaNNuaR said...

Al-Fatihan & takziah nokkkk... moga rohnya tenang di sana... amin!

ULTRAMAN said...

alfatihah...
innalillahiwainnalillahi rajiun...
semoga roh2 dia tenang di sana....
takziah utk akak sekeluarga...

CaBaiKeRinG said...

ya Allah... kesiannya..

takziah untuk hang sekeluarga...

cabaikering

www.juaimurah.blogspot.com

.AzFaRuL. said...

i'm sorry to hear that..

takziah.

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam ..

alfatihah .
harap tak faham KP tukar link

Let's SHOPPING Uollss!