ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 6 March 2009

bising uolss.. akak tension

akak sentap uolss..bila opis akak di serang dengan bunyian yang kuat dan membuatkan akak menjadi pekak seketika uolss....maklum lah akak kan keje kat kawasan yang tengah develope...then banyak lah company baru yang dok bertenggek untuk memperluaskan empayar uolss...

dulu kiri kanan bawah opis akak ni xde orang pun..opis kosong..awal bulan tiga ni semua opis kosong ni di penuhi dengan opis2 baru..adakah mereka kesini kerana siti senduk bertapa disini?..mungkinkah mereka mengangap akak sebagai pelaris perniagaan?...gitew...

atas opis akak ni dr pagi sampai ke petang bising bunyi drill lantai, dinding bagai...yang kat bawah lak sibuk memecah dinding...bising x yah cakap uolss..kalah sound sistem konsert kuatnya...maka terpaksa lah akak ngan bos akak mengadakan meeting dalam keadaan menjerit...peaching kena mantap... walaupun mase tu akak mendapat pujian tetapi peaching yang di lontarkan oleh orang lain bagai memaki hamun uol..gara2 nak lawan bunyi kuat yang melampau itew...walaupun sekadar bertanya kabar akak terpaksa melaungkan vokal yang mampu memecahkan gelas uolss..tahap tinggi vokal tu mmg melampau2..kalau mariah carey dengar pasti dia trus membungkus kain baju lalu meninggalkan persada seni uolss..almaklumlah ade lagi penyanyi baru yang bersuara mantap dengan hanya melaungkan "Good morning bos"...

good morning bos...dengan pichong ala2 tarzan gitew...walhal bos ade depan mata ni...tp yang penting bos pun xdengar..bising..tak pun pose ala2 pekak badak..

yer lah akak kena tandingi ke hebatan bunyi construction di sekeliling opis akak uolss...akak tetanya2 ape yang di drilkan oleh opis atas ni..sampaikan customer call akak x dengar..akak terpakse melaungkan kata2 manis bila menjawab talipon " good morning, can i help u" dengan peaching whitney houston uolss...maka harus lah customer tersentap kerana mengingatkan akak mencerca mereka...sorry uolss

hello can i help u?...dengan pitching ala suara burung mariah carey... x ker menyembur taik telinga mendengarnya...

maka terpaksa lah akak membedal air asam jawa 5 baldi sehari bagi mengawal suara yang bakal mengalahkan bunyi drill itew uolss...x pun ape kata akak amik je clas bahasa isyarat uolss..x yah kuar suara...gitew...bukan setakat bising je uolss..malah gegaran ala2 gemba bumi pada skal rikter 7.3...kalau korang nak tau macam mane rasenya..korang amik 20 ketul hp yang bervibrate then duduk atas dia..gitew lah rasenya..kalau sape2 yang tahan cirit ia mampu membuatkan uolss terkincit sedikit uolss...

kalau jantan2 contruction tu macam ni..akak pun sanggup buat part time angkat simen ni..gigih...

akak pun xtau dr pukul bape diorang ni start buat keje..dr subuh2 sepie diorang dah ade..akak syak lah diorang ni pekerja yang gigih..ke diorang ni saje je datang awal nak tengok akak pagi2 dengan gaya supermodel datang keje?..wakhal semua pekerja contruction itew hendon2 belaka..adakah hendon2 taste akak..mmmm..mungkin...ke akak ni ade ala2 muka gadis2 hendon di perantauan yang membuatkan mereka semua terkenang kampung halaman..katanyaaa...

ke muka akak ni ade rupa2 penjual jamu ...mmmm .."pak beli jamu kocok pak..mau saya yang kocok or bapak kocok sendiri?"...

akak syak construction ni akan memekak sehingga tengah bulan ni..almaklum lah nak jadikan opis dia cantek bagai nak gila...katanya..dengar kata opis atas akak ni nak bukak graphic company..opis bawah nak bukak akademi kecantikan..sebelah dia lah nak besarkan hotel...hebat hebat...

cukup lengkap lah semua ada lepas ni..pusat urut lelaki sebelah opis....kedai anjeng bawah opis..pusat kecantikan bawah opis..hotel ujung blah kanan....ape nak lagi ?...cakap!...

14 comments:

rizz said...

haaahha sabar jela kak sen duk.harus picting tinggi la kanzz ngadap dpn bos hikss! :p pe lg tackle janz2 kontrak tuh ekeke

suw said...

bestu kalo org call harus tak tau ape yg dorang nk sampaikan..komunikasi sehala tuh kekekekeke.

pssttt, soh bos akak wat bilik kedap bunyi :P

mummYaeesh said...

wah...pic penjual jamu sgt dasattt katanye....

run.rush said...

emmm...living in a "big storm".hold on! :)

Madu Beracun said...

wah haruslah meriah ofis akak nihh yer.. dengan jeritan2 dan lolongannya, dgn mamat2 hendonnya, dgn bunyi2an drill & gegarannya.. dengan akak senduknya.. neway cantik banner akak ;P

hezesuze said...

wah...kakak + senduk + kak senduk...gitew...kikikiki

mesT tnesion giler kan...kalo smpai sebulan harusss suara pun ilang...

jiejah d'blogger said...

hamboiiiiiiiii daringnya sipenjual jamu .... wakakakakkakaaaaaaa

Maya Qistina said...

akak....i kesian kt akak...tp walaupun pitching akak dh berjaya mengalahkan witney huston and mariah carey,akak masih kena berkerja lebey keras agar lontaran vokal akak tue dpt menandingi Salwa Abd.Rahman and Sahara Yaakob...haha Tp jgn pernampilan spt Sahara yaakob sudeh....awas!!! =p

chronicles of angelzz said...

nie tanda2 awal akak akan menjejakkan kaki ke arena hiburan nie...
syabas kak!!

i dun give a damn said...

nak kaseh sayang sejati dr jantan hot ittew

LOL!!
sabar ye kak senduk!

||| PöJìé PööH ||| said...

aiyooo tetekan kan kak!
kene jadi penyanyi ari² melontarkan vocal..
heheh..

cookie devine said...

mantap si penjual jamu.ada contact no?mau kurus sih.

Anonymous said...

Noks..

Mak dah ketagih la blog u olss neh.

Klik 10 kali sari nih!

Nak kate apa?!

Kritikal.

eddyedwin said...

aku suke n3 ni...smpi kwn heran nape aku tergelak mcm setan haram...kelas ko kak senduk...

Let's SHOPPING Uollss!