ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 12 March 2009

jahilnya akak! maafkan aku

akak ade story nak citer kat korang...citer ni berlaku akak rase 5-6 tahun leps lah..kisahnyer gini...pada suatu hari akak kena lah pi kl sebab kena beli barang nak buat projek waktu blajar kat uitm dulu...then mase x de kete lagi..akak pun pi lah naik bas ngan kawan akak ni...

mase kawan akak ni (pondan gak) ala2 alim gitew...kira alim2 kucing lah..kejap alim kejap tidak gitew...so bila kata nak pi kl akak kena lah bergaya sakan kan..walaupun x lah bergaya mane pun..name pun pondan kan...so akak dengan dress-up yang adooo...yang penting mekap light2 n contact lence warna purple...walaupun akak ni di kategorikan sebagai gadis rentung tp akak tetap x peduli..purple mate akak uolsss...

then lepas sampai kl dah beli2 barang akak pun balik lah..dalam perjalanan balik akak lalu lah masjid jamek...akak ingat lagi hari tu hari jumaat...then mase tu lak mmg orang ngah nak pi sembahyang jumaat...mase tu akak x lah mendrag pun tp kira light2 lah..gitew...

then kawan akak cakap kat akak " nok jom pi sembahyang jumaat"...tp dengan nada syaiton nya akak menjawab..."nok mak ni pakai lence purple..baju ketat pulak..muka make-up..x yah lah nok.."..tp dia tetap memaksa...tp akak tetap x nak pegi...akak cakap kalau ko nak pegi akak tunggu ko kat mane2...then dia pun x jadi lah pi sembahyang jumaat....

go girl...cepat nok cepat

so semua orang menuju ke arah masjid ..akak ngan dia je melawan arus ke arah berlainan..mase tu senpat lagi aak menscanning abang2 ensem yang lalu ke masjid..banyak gak yang akak taste...dengan x semena2 kawan akak itew menagis teresak2...macam baru lepas kena bantai ngan jantan...siap tersedu2 uolss...hinggus jangan cakap lah dah macam air sungai dah tak henti2 katanya...terperanjat uolss..hampir pitam akak di buatnya...betapa setannya akak mase tu...tp akak tetap pose chantek..dan terus kan perjalanan....x pedulik pun...

nok mak rase mak ni setan sangat...mak ni jahil...mascara mak cair x uolss?...mak nangis mak nampak cantek tak?...

kawan akak tu menangis sampai semua yang lalu pandang semacam je...mesti orang semua ingat akak baru lepas bantai kawan akak tu...nasib baik ko chantek nyah..so ko nagis pun nampak macam nicole kidman nangis...then dia benti kat satu sudut dan berkata pada akak...

lantas kawan mak terus ceramah mak ...tp mak trus pose ayu....walaupun akak macam kayu

"nok aku rase bersalah dan berdosa besar sangat...semua orang menuju ke jalan benar tapi kita berjalan ke arah yang lain..arah yang salah...mak mahkluk tuhan nok...tapi dosa ni marilah kita tanggung sama2 sebab kita x sembahyang jumaat"..

ya allah akak rase macam tamparan besar ke muka akak...akak trus rase nak pitam uolss dengan kata ala2 ustazah zaharah dr kawan akak itew...trus akak pakai selendang dengan jambut kerkeluar ala2 dato siti dan dan menadah tangan berdoa kepada tuhan...

nape pulak ade mamat join mak doa ni..mesti dia taste ngan mak ni...

yang penting akak trus cakap kat dia " nok cepat le nanti terlepas bas"...akak x pikir ape2 pun mase tu..ya tuhan jahilnya akak...ampun kan akak

tp semua tu tlah berlalu..akak telah bertaubat uolss...akak x kan ulang lagi kesilapan besar tu uolsss...kenape lah akak jahil sangat mase tu...harap2 tuhan ampun kan akak...sekarang tiap kali akak buat ape pun..bila masuk waktu je trus akak sembahyang..dan setiap akak melangkah keluar rumah akak telah lengkapkan diri akak dengan air sembahyang uolss...amin...

ok uols konsert akak di benhentikan seketika...sebab masuk waktu dah..so lets lah kita berjemaah bersama2..semua ade bawak sejadah ngan telekong kan...

sampai sekarang persahabatan kami masih kekal...walau jarang berjumpe tapi kami sering berkirim kabar...kejadian itew telah membuatkan akak sedar betaba besarnya dosa kalau kita inggal perintah tuhan...sekarang kawan akak tu pun dah chantek banget...akak kagum dengan dia...tp yang penting uolsss sekarang uolss dia mungkin x lagi nangis sebab x sembahyang jumaat tp akan nangis kalau x telan exstacy sedas dua...exstacy?...ade sape2 buat entry pasal exstacy ker...opssss..tp ape yang penting mesti dia sekarang dah alim bagai orang mengaji pondok kan...

sebelum akak di cerca kembali ..ape lagi.........larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

23 comments:

~~SyuQ Always Smile~~ said...

manusia blh berubah bila-bila masa aje, bila dah smpi masa n serunya...

aizat.cinta.goddess said...

ko nok mmg hanjeng!i like!

Tijah said...

misti ko macho bila ke mesjid kan nok?

Ma'am_Chelsea said...

Adeh!!

Insap jap...

............................

Invisible_authoR said...

hahaha..

tak tahan kat part suku kata "gadis rentung" tu.
bleh bersimpul urat perut aku gelak.

hezesuze said...

aduyaii..dah la x solat jumaat...smpat laie jeling2 scaning laki hensem kt situ...

idop gadis rentung...opssss idop kak senduk...muahhh

atty's said...

wakakkaka..lawak ar kak..senduk..
kty terbyg2..camno ler kwn ko nangis..

Anonymous said...

akak,
mcm mana kamu sembahyang ye?pakai telekung jugak ke?saje tanya..curios org kata..sorry.jgn mara daaa..

Desert Rose said...

Nok kalau ko pakai telekung musti chumels tahap dewi kannn nak2 lagi yg ada kerawang kerawit....suci giteww

Maikel said...

hehe akak.. gadis rentung eh.. takpe.. yg penting isap.. eh insap.. :)

Anonymous said...

SALAM...Siti senduk, walaupun kor pondan dan laser tapi aku aku respek kat kor dan aku rase kor memang baik, asalkan kor tak mengamalkan perkara2 yang melawan fitrah atau tabie. setakat nak drag, mekap tebal tuh,walaupun salah dari segi agama Islam, itu antara kor dgn tuhan, aku x masuk campur.sorry ler kalau terase. any way blog kor ni memang kelakar, aku suke baca sebab kor x hipokrit. two thumbs up :)

-andy-

.AzFaRuL. said...

wait, i think i know sape wat entry pil itew... ngeh ngeh.. ;)

arep said...

i rasa i tahu siapa yg menangis2 tuh...

now dah cantik sangat2...

boleh jatuh cinta ok..

Anonymous said...

yg cantik tu ada nama yg best sangat masa kecik2 dulu...try bukak buku nama2 anak dalam islam mesti jumpa...hehehe

||| PöJìé PööH ||| said...

Alhamdulillah..
MusliNyah jugak Kak Senduk kesayangan ramai nih..
Ameenn..

datin cik sal said...

norks.. kao patut simpan entry nih utk dipublishkan hari esok.. baru la kene tema.. aiyohhh.. motip sgt kan ari khamis.. mcm mana la mak nak insap...hiks~! **matila salahkan hari plak... oppss

Anonymous said...

tau ni mesti amor rizan eakk,kn2x

@LiYaNNuaR said...

tacing la nokkk...

.:iss:. said...

very the touching uols..

uols masok mesjid x ala2 bau2 hanguss ke gittiew kat badan uols??

larikkkkkkk

mummYaeesh said...

tetiba weols mcm kenal jek kwn uols yg gorjes itu!whoops percaya ke?

slyntah said...

nobody is perfect but practice makes prefect...ha cane tu... :p

IBU KUMBANG said...

nok, bertambahla jatuh cinta aku kat kau nok... lelaki idaman ialah orang yang menjaga solatnya... nak tak jadi laki no.2 mak.. ahakssssssss... larik...

Amour Rizan said...

pantat ko la ris.. wakakakaka!!! mak gelak sampai nk pengsan taw.. sondal bolong punya bapok!! siap ko, aku blk puchong, ku tabrak endas mu!!

Let's SHOPPING Uollss!