ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 28 May 2009

enjin moto roboh..

akak ade cerita hot nak cerita kat korang...ini semua terjadi disebab kan kak bed...
siang tadi mase akak kat opis kak bed call..dia nak pinjam kete akak untuk pi jumpe klien..dia kata motor dia agak manja takut ape jadi sebab dia nak pi port klang...

the tengahari td lunch akak terpakse menjadi wanita rempit naik moto skuter kak bed..sejak moto kak bed exsident ari tu..moto dia ade bunyi yang agak kuar...ala2 mengompang kan sape yang naik le..tp akak ok je...kalau bunyi kuat tu maknenya promotion album le uolsss...

so akak pun merempitlah pi lunch..mmg bunyi skuter kaka bed ni lain macam skit...tp akak x pedulik..sampai je trafic light dekat ngan umah kakak akak..akak benti..then ade sorang mamat naik motor ni tegur akak...

mat motor : awak awak!

then akak pandang dia and pose kekwat..konon2 akak lawa sangat kan...

mat motor : abang! enjin moto abang roboh!..

akak terus tengok belakang ..ya tuhannnn enjen moto skuter yang kat belakang tu gugur ke tanah uolsss....malu bukan kepalang uolsss..akak tolak ketepi..then kebetulan ade lah tali rapia kat tepi jalan tu akak ikat sementara...

malunya uolssss...

yer yer je akak feeling wanita rempit ujung2 enjin motor sujud ke bumi...malu uolsss..then akak gagahi juga sampai umah kakak akak..then akak ikat enjen tu kuat2 ngan tali yang kuat..yer lah kang akak nak pi opis balik cam ne kan...

bila kak bed sampai opis akak nak amik moto dia..akak citer lah semua...dia gelak bagai nak gila...hanjeng ko kak bed kan..

hey kak bed..ko kan orang ado-ado...ko buang je lah skuter ko tu...ko beli je lah kete...sebelum kali kedua terjadi baik ko hati2 kak bed..kang ade pulak yang terpakse buat sarkis tengah2 jalan lak...


23 comments:

akuOVERthePAGAR said...

hahahah!!! kak sendok!! cian cian...naseb bek kak sendok yg nek moto tu mase enjen roboh...
kalo kak bed naek mase tu....haruslerr menyembah bumi uolls dgn tagline 'kasi GEGAR!!'

Tijah said...

wakakakakaa...

siriyes klaka. asik ko jer kena kan nok?

ko suh bedah beli bas jer la nok. senang nak ngangkut tiang pelamin kebagai.

hanis said...

ko juga yg jadi mangsa

rizz said...

kah3 lawaknyaaa wakkakak cmne leh jatuh plak muahhahahha

JuLie said...

aku gelak gengguling baca part enjin roboh...mak ai...teruknya kondisyen motor kak bed tu..ish laa...tukar je la beli keter...

ni senduk, mesti hang rasa spoil yg amat2 sangat kan masa enjin tu jatuh..eeee..malu kan...hampeh la kak bed ..tak menjaga motor dengan baik...ampunsssssssss kak bed..mengutuk di sini..hehhehehe

Tweety said...

hehe.. gelak tul baca citer senduk ngan bed neh.. hehe..

Aizulazril said...

noks... napa ko tak tumpang je motor mat rempit tuh? ko tinggalkan je motor kak bed kat tepi jalan.

jengae said...

waduh2...klakar gile kak senduk!!! aku siap ulang baca dua tiga kali utk tambah2 menghiburkan diri...adeh2 nk menangis ketawa byk sgt...

kepada kak bed, hayatilah nasihat kak senduk tersebut.

(sambung gelak sampai bergegar kerusi meja bagai)

TokeyTudung said...

aduhhhh kakak...sib baik ada mat rempit tolong bgtau...tak mintak no fon ke uoll...mana la tau bila2 ko jadik mangsa moto kak bed lagi,boleh la calling2 mamat tu mintak tolong...hikhikhihkik...

pening kepala i sbb tahan gelak baca entry ni..anyway...thanks uoll..tolong iklan tudung kitorg kat header u...tabik la...hehe..

JuLie said...

sat aku nak tambah..

cer korang bayangkan..if senduk tu tak sedar enjin motor menyembah bumi dan tader mat rempit bagi tau...just imagine..bila lampu dah ijau..dia nak jalan...perghhhhh....tup2..tak bergerak moto tu..pasai enjin dah tergolek dog kan...toLon...kalau aku ada di tempat kejadian..harus aku mengilai gelak dengan kadar maximum...

Mummy ranger said...

kehkehkeh..kelakar la kak senduk nih...mmg tegelak maut kat opis nih baca.

Hezesuze said...

wakaka lawak nye kak snduk oiii...

konpius sat...enjin roboh ke ekzos yang roboh ni...aduyaiii...

marinahunny said...

wakakaaka! x prnh dgr plak ada enjin motor roboh..hahahaha

suhaila-ab said...

wah kes berat ni kak senduk oii...takan la telinga ko tak dengar menatang tu jatuh...lenkali jgn pakai helmet apolo gabus penuh...hihihi...aku pun rempit gak...seram aku dengo citer ko...

Invisible_authoR said...

hahaha.. adoi la. berguling2 aku gelak.

akak, lain kali suh kak bed bwk spare tali ikat lembu tu, kuat skit ikat enjin tu compared ngan tali rapia. lambat la skit kalau nk jatuh balik enjin tuh.

abg nik said...

mcm mana enjin roboh tu?
x boley bayang la

veeda_areena said...

hah mak nak xplain ni... bukan enjin sundal........ada satu box hitam kat atas manual stater tu yg jatuh.....kak bed saja jerr dajal kan kak sendokkk... puas ati aku........................

b-boy said...

enjin roboh tapi leh gerak lagik.. ekekekeke

i'm shin... i'm inesen said...

kannnnnn.. luntur mekap mampan nak cover malu.. tepek tebal tebal pon lom mampu nak cover ek.. syabas! anyway.. dapat no tepon dak lelaki tu x?? amboii x pasal pasal betemu jodoh akak akak sekarang.. x kira tempat... ngee~

iena said...

hahaha....lawak tol...samp enjin gugur ke bumi...

mummYaeesh said...

biar betul uols enjin gugur!da tu mcmanan leh lajak lagi jalan..tak perasan ke??

anyway...cantik la uols posing malu gitew..woohoo

lelaki_ini said...

adoi,lawak btl entry yg ni..love ur blog..sgt happening..

Anonymous said...

i'm the girl of the black and white photo. you, can't use it! please remove it now! u didn't ask it.

Let's SHOPPING Uollss!