ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 27 May 2009

lets kenal anai2...

hye uolss.. ari ni akak nak sekolahkan korang dengan beberapa informasi tentang serangga.. almaklum lah akak kan kerja kat syarikat penghapus serangga kan...


uolss kenal ape itew termite?..ape lagi anai2 lah uolsss..kalau uolss nak tau dalam malaysia ni ade 8 jenis anai2 yang terkenal ..kira2 anai2 ni macam siti nurhaliza lah popularnya...yang paling di takuti ade dia jenis...isaitu coptotermes sp dan schedorhinotermes....

dua jahanam ini tinggalnya dalam tanah..dia x de busut.. yang anai2 dalam busut itew adalah anai2 jenis garden uolsss...ok ..dua jahanam ini tinggal dalam tanah dah dua jenis ini lah yang selalu serang dalam rumah uolss...ade paham?...

kalau uolss nak tau termite ade queen , king , worker and soldier.. korang ingat manusia je ade queen king bagi ni ker...yang penting queen n king ni leh idup sampai 40 tahun tau..kerja king n queen ni berzina je kerjanya...buat anak..dalam setahun dia lahirkan anak haram lingkungan 3 juta anak..so uolss leh lawan x?...anai2 ni serang ape saja yang datangnya dari alam semula jadi..macam kayu, perabut, karpet..dan kalau korang malam duit dalam peti besi pun diaorang leh ngap..sebab duit kan dr kertas...

so kalau korang ade termite dalam umah jangan sesekali uolss spray ngan ridset tu yer..sebab mane yang kena ridset je yang akan mampos..ridset x leh membunuh dia..malah dia akan lari dan pi tempat lain dan merosakkan lagi harta benda korang...

kalau korang serbur racun anai2 yang kena je lah yang mampus...sebab queen n king dalam tanah masih syok berzina buat anak...ape yang kina nak bunuh adalah queen n king dia uolss...kalau uolss nak halau mungkin ape yang uolss leh buat adalah curah ngan air panas je kat tempat itew....tp ini x jamin anai2 akan hilang tau....


kalau nak kesan anai2 ni senang..selalunya uolss akan nampak laluan anai2 ini di panggil mud tube...(tube tanah)...dan dia akan makan kayu...tp kalau uolss nampak perabut or pintu uolss di serang dan dia mengeluarkan habuk putih..itew bukan anai2 ok..tp itew bubuk...kumbang kecil..ia berbeza ok...


dan anai2 yang buat busut tu adalah anai2 jenis garden..so diorang ratu2 taman je uolsss...hanya 5% anai2 jenis taman ini yang serang rumah..paham ker tidak....


lagi satu...korang tau kelkatu tak?..kalau uolss nak tau kelkatu ni lah permulaan anai2...dia akan terbang.. mengurat n mencari pasangan then bila dah dapat jantan.. ape lagi berzina lah untuk membentuk koloni baru..then jadi lah king n queen anai2...kira macam dating2 lah gak..macam uolss lah..mula2 dating dulu pastu main kan......

macam mane anai2 leh masuk umah uolss..dr semua sudut..dr rekahan dinding, soket elektrik, piping dan macam2 lagi...so paham ke tidak uolsss.....

so uolss kalau nak tau lebih lanjut..layari lag blog ini.. ridpestpcg.blogspot.com .....ber informasi ni uolsss....

15 comments:

JuLie said...

aku meluat tul ngan anai2 yg makan abih parquet di bilik aku..memang sial ok...tu haruslah kena treatment satu ghomah rasanya...
plak tu kos nyer ribu riban rasanya..oh anai2..ko memang tak guna...geram sungguh aku!

rizz said...

anai2 mmg hanj! k senduk nk tnye sal pijat lak.huu kt umh pon ade niww:'(

marinahunny said...

wakaka kak! pandai ko jd cikgu anai2 ye...

cj7 said...

kak senduk siapakah pencipta ridsect.

i'm shin... i'm inesen said...

wahh camne pattern diaorg bezina ek.. leh cite lebih detail x kak senduk..

Rojak Petis said...

nok..mak rase kene letak JAIS kat setiap busut.. nak berzina ala2 cover nok

Jenayy said...

umah aku tu dah letih nak sapu buang busut anai-anai.segala ceruk dia ada.
ko letak quotationlah.
tp apasal mahai benor pest control ni ek.main ribu riban aje.

aizan said...

sy baru tahu nak bersihkan/hapuskn anak2 kena bunuh "king and queen" then segala bala tentera pun ikut musnah sekali. Informasi yg berguna.. terima kasih.

Mummy ranger said...

Kak senduk,

mmg geram tau ngan anai2 nih...last wk baru jek org dtg umah sembur...tapi sblm dia sembur tu mmg kene sembur ngan weols dulu sbbnye x sampai 3 bulan anai2 tu kuwar balik...cheese nan betul!

suhaila-ab said...

aku tak nak sebut nama menatang ni...nanti dia datang kat umh aku...tp umh aku dah inject..tapi aku tetap cuak!!!

||| PöJìé PööH ||| said...

eiiii..
geli la natang yg crawling² nih!!!

~~SyuQ Always Smile~~ said...

penuh informasi... tq kak senduk. lps ni klu ada anai2, call je company kak senduk...

ada diskaun ke tidak? :-)

mummYaeesh said...

wah informatif dan promosi kekdahnye!
ye..weols geli giler okeh tgk queen dia..(tgk secara live kat ofis uols la) eee mcm ulat pokok yg kat sarawak tu..yg org makan..uwek!

Stevenrawy said...

wah informatif dan promosi kekdahnye! ye..weols geli giler okeh tgk queen dia..(tgk secara live kat ofis uols la) eee mcm ulat pokok yg kat sarawak tu..yg org makan..uwek!

Liza Z. said...

blog ridpest tu dah tak active lagi ke senduk? sebab last post dia pun tahun 2009.. akak mcm minat nak guna service conpany u ni.. atau dah tukar ke website baru? kalau ada, bagitau lah ye.. thanks!

Let's SHOPPING Uollss!