ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 20 May 2009

pakcik pondan

budak2 selalunya bercakap benarkan..so kadang kebenaran ape yang mereka cakap tu leh buat orang naik hantu, gembira, sakit hati dan rase nak bantai je kan..tp ape nak buat kanak2 kan...
so akak de terdengar anak buah akak berborak dengan kawan dia..anak buah akak ni sekolah rendah lagi... bunyinya begini....

kanak2 : hey awak sape tu? (sambil menjueh bibir ke arah akak)
anak buah : ooooo..itew ker..itew uda kita...dia adik mama kite...
kanak2 : Dia pondan ek?..kita tengok dia rambut panjang.
anak buah: aha..dia mmg macam tu...dia ok..dia baik..di lah anta kita pegi sekolah agama ari2..
kanak2 : dia yang bawak naik kete tu ek?..
anak buah : aha
kanak2 : dia duduk dengan sape?...
anak buah: dia duduk dengan nenek kita...awak nak tahu kita ade dua pakcik pondan...adik papa kita pun pondan jugak..lepas tu uda kita adik mama kita...
kanak2 : yer ker... dia jahat tak? (motippppp)
anak buah : dua pakcik kita baik.. diorang selalu ajak kita , abang kita, kakak kita dengan mama kita pegi jalan2. dia selalu belikan kita barang2...dia baik sangat..lepas tu uda kita kelakar sangat..
kanak2 : yer ker bestnya...

soalan terakhir tu buat akak terkesima...

anak buah : pakcik awak ade pondan tak?
kanak2 : xde lah awak...best lah ade pakcik pondan ni..boleh bawak kita jalan2..kalau macam tu kita pun nak ade satu pakcik pondan lah...

ape lagi akak trus pitam

ko ingat pakcik pondan ni ade jual kat kedai.....!!!!

38 comments:

chics said...

Hahahaaaa klakaaaaa

suzana said...

wahahaha klaka sgt...
terkesima pastu pitam lagik

~z13L@D@L@Dy~ said...

beruntung ada uncle nyah ni...
boleh syer tips kecantikan...
xlokek..
nasihat dye semua msuk akal..
even kdg2 naik antu dgr ayat dye..
last2 ad prob dgn bf cri dye gak
huhu..

cj7 said...

hahah.
kak senduk sila buat entry tentang tips make up 2009

izzu said...

ahahah, kak senduk...sgt lucu entry ni

.:Mas Ayu:. said...

wakakaka..memang kelakar la cerita kak senduk

Mas kasi respect sama Kak Senduk..katanyer!!!

Indah Cuma Seketika.... said...

ha ha ha... dia juga nak pakcik P..... well....memang kebanyakan orang seperti kita baik banget sama orang terutama sama keluarga

JiEjAh_DeEn said...

wakakakakak dasat arrrr bebudak sekarang ... advance uuuuuu.

Tijah said...

hahahhahaha...

terbaek nok!!! bergegar2 aku gelak ok!!!!!!

cokolat said...

yer nok.. terbaik berganda-ganda!

ko pernah cakapkan.. budak2 tak reti menipu, mereka sangat jujur! yer... jujur!

kahkahkahkahkah!!!!!

hanis said...

laku korg hekkkkkk

rizz said...

kah2 klkonye pape pon bdk2 mmg bkat benar kan..suke dak2 kecik cmtu:p

suw said...

nak pakcik pondan jugak..sbb pakcik pondan ble blikan kita barang2, bawak kita jalan2

AfiQ said...

ya allah.. inesen nyer bebdk tuh kak oi....
xper...die umpat2 manje jeww...
yang penting lawak okeh!

Ruchiano said...

hahahaha made my day.comel siot..budak2 kalo ckp kite na sentap pun ta sampai ati

peej said...

hahah kelakar..
budak2 mmg kadang2 mulut xde insuran.main ckp sesuka hati..
tp conversation ni mcm comel aje..
esp part ending dia tu..

Anonymous said...

nok kalau anak buah ko kendu kasik kat aku. aku mmg suka bdak2 sekolah

- kak lahar

ULTRAMAN said...

lawak seyh anak buah akak....adoyai...

||| PöJìé PööH ||| said...

amboiiii nak jugak pakcik pondan yer..
hahahah!!

Miss Moon said...

hi hi kalaka la bebudak nih kan ...ekekekkek agak nya kalau order online ley dapat tak ?

b-boy said...

hahaha..siap ada jual selonggok lagi..ekekeke,,

Railey said...

Wah... Suke... kalau Ade Pak Cik Pondan Leh Bawak Kite Jalan-Jalan...

Hezesuze said...

amboi noq! hebat tol anak buah ang tu ek...clust!

nak gak ler pakcik pondan...bleh bawak kita jenjalan..belikan barang..ishhb beshhh nye...

pEts LovEr.. said...

kak senduk jd pakcik aku bleh?? bleh laa..blehh laaaa...

sweethOneY said...

haha
kelakar okkk

~BEE~ said...

bestnye kak senduk...biarpun ramai org yg mercerca katanya....tapi....ramai juga yg sayang kak senduk...siap ada yg teringn pck nyah jugak...terharu aku baca kejujuran anak buah akak tu...

Ano Nimos said...

Noq, mak nak mintak tips la.

Klau ade budak2 kecik ni yg suke menghanjeng pondan mcm mana?
Mcm mana nak handle tu noq?

Mak slalu kene sentaps!

Anonymous said...

ha ... hambek kau nok, berpuake sungguh mulot budak2 tuh, i loike...

mummYaeesh said...

murahnye uols...selonggok 3 hengget jerk!whoops..

kdg2 dgr bdk2 borak mmg best...bdk2 kecik la klu da darjah 5 6 tu da tak syok!

AzLaN MoHaMeD said...

ahahaha.. aduhhh.. sentappp!

hOtMaMa said...

patut la shasya suka kalau time kak senduk datang bertenggek kat rumah mak tuh..

yer bebudak tak pandai menipu kan..

shasya kak senduk saper sha??

kak senduk PONTANNNN!!~matilah pelat... hihihihi.. yes uols dah betul la kata anak mak tuh...

Prof Azie said...

kelakar..nak pcik pondan jugak..hehehe

Anonymous said...

budak mmg jujur tp budak hanya melihat tersurat ttp tak taw yg tersirat. mungkin sekarang dier suker ader pak cik pondan,tp suatu hari nanti...biler dier dah taw aper yg tersirat tu,adakah die akan sayang lagi kat pakcik pondannyer?renung2kan.kalau sayang nephew,change.pintu taubat masih terbuka.Allah akan menerima.insyaallah.

Roseriana CA said...

hahaha..kalaka entry ni...aku suka ko kak senduk!!

Uncle Iss said...

*gelak bawah meja* Adeh...kak oih sampai kuar air mata dibuatnya....

i'm shin... i'm inesen said...

kalo shin kena habaq lagu tu.. siap kena ketuk ngan senduk dua dua budak tu.. ngee~ siap ko!

abg nik said...

apa daa bdk2 ni
kui3....

Thomasznkr said...

wahahaha klaka sgt... terkesima pastu pitam lagik

Let's SHOPPING Uollss!