ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 16 May 2009

teka teki untuk uolsss

ok uolss ari ni akak nak bg korang dua teka teki..sape dapat jawab dia mmg pandai, cantek dan hebat...

berdasarkan gambar dibawah ape kah benda itew...

soalan 1
Clue : selalu di gunakan oleh orang lelaki ...



soalan 2
Clue : kalau kena pasti menyesal... nenek moyang kita dulu ada yang selalu kena...



akak bg dua soalan mudah ni..sape jawab dia mmg terer...korang cuma perlu teka berdasarkan gambarajah itew..apekah yang jawapannya...

selamat mencoba...

37 comments:

b-boy said...

kak senduk oii..jawapan boy adalah..

kain songket/ kain pelikat and kedua tu xpaham..? kena rotan ke..?

Kak Senduk said...

b-boy - dah dekat dah..tapi sayang anda salah

Bluesinner said...

The answer for 1st question is:
"Kain pelekat cap Gajah Duduk!"
Ahahahaha...

2nd question, the answer is.... "Japanese Slap" or "penampar jepun"

Give me the present, Senduk!

penyapubaru said...

1. kain pelekat yang tak pernah dipakai oleh kak senduk
2. pelempang jepun

hehhehe hye kak senduk
1st time komen nih

Anonymous said...

jawapan nya adalah kain pelekat kak vida kena pelempang jepun.. betul ke kat senduk??

mummYaeesh said...

1~kain pelekat cap gajah duduk (mahal ni uols@)
2~harus lps ni uols kena penampar jepun oleh kak bed..larikssssss

Datin Paduka Bokbong said...

1st - kain sarong cap gajoh duduk
2nd - penampar jepung!!

xD

Aleeya said...

ishhh bab2 teka teki ni takleh la kak, ai failed sket....kak senduk nape lama tak masok blog ai nehh, sombong nye skang..huk3x

Hezesuze said...

1) kain pelekat lalalala...
2) kene pelempang

ermmm pe kaitan antara 2jawapan itew??? smbil baring betulkan kain pelekat abg pomen...wakaka

Anonymous said...

1- kain pelikat cap gajah duduk
2- pelempang jepun / penampar jepun

suki.dezuka said...
This comment has been removed by the author.
b-boy said...

kak SENDUK.. apekah jawapan die..?

kain pelikat ngan penampar jepun ke..?

veeda_areena said...

kelass kak sendok.................. nok apsal ko dlete ada satu komen tu........ membunuh ke jawapan dia..... mlm td ko senyap je kan ngan makkk.. hanjeng ko........

linn said...

adakah kain pelekat kak bed bli kt medan? dan yg kedua penampo geisha? sapokah geisha? ko ke kak?

Anonymous said...

Kak bed baru balik dari Medan dan hadiahkan Kak Senduk kain pelikat. Kak Senduk nak bagi pelempang Jepun kat Kak Bed

Anonymous said...

senang je jawapannya yakni: kalau kain pelekat pun kak bed tak bole pakai maknanya kak bed memang gajah

Anonymous said...

KAIN PELEKAT GAJAH DUDUK

&

PELEMPANG JEPUN

waahhh...pandai mak jawab nok...gajah duduk tu hanjeng gile

Uncle Iss said...

its so easy la kak,

1st = Kain Pelikat cap Gajah Berposing Maut dicelah-celah pokok bunga

2nd = Penampo makcik GAYSHA... boley??

veeda_areena said...

kepada anonymous.....

mak tahu sapa gerangan uolsss...... sialan loooo.....

Anonymous said...

aku tau jawapannya..

Jawapan 1
Kain Pelekat yang kak bed pakai tak muat dan terkoyak..jadi kak bed pos pos manja dengan seluar jeans tempah di celah2 pokok bungan.

Jawapan 2
Oleh kerana kain pelekat tu dah terkoyak...maka gambarajah tangan diibaratkan mengambil kain pelekat itu..lalu disarungkan kepada orang jepang. (Kak Bed kan muka iras Jepang)maka jadilah selendang kak bed.

Anonymous said...

Sis Senduk,

I teka yer...

Jawapan pertama :
Kain pelekat cap Gajah Mengangkang nak makan bunga sebab pokok buluh takda....

Jawapan kedua :

Tangan mulus jepun wanita mulut pose kecik ala2 ayu la konon....

Anonymous said...

jawapan mek plak

1) kain pelekat cap gajah duduk heheheheheh

2)penampar jepun

betuii tak senduk??

( Budak ampang )

veeda_areena said...

semua mcm siallll

Email : maxideaprinting@gmail.com said...

ni teka teki ke uolls...cam tak cukup syarat je soalan nye...hehe...malas la nak jawab...eii...sumer...tgk la our new blog...kitorg jadik saudagar tudung dah skang ni uollss...
http://onlinetudung.blogspot.com

Anonymous said...

senduk....semuanya dah bagi jawapan, kak bed pon dah naik hangin, bila uols nak umumkan pemenang?

joegrimjow said...

jawapan ke2
penamparr

Anonymous said...

aku tahu jawapannya. Oleh kerana kak bed tak dpt jantan, bau kain pelekat jantan pun dah terinzal. Oleh kerana kain pelekat tu milik laki kak senduk, maka kak bed kena penampor jepun dgn kak senduk. Btl btl btl!

melor said...

ayooo korang nie.. ini jawapannya..

1) kak bed kan baru balik indon.. mka dihadiahkannya kain pelekat cap gajah duduk kat kak senduk..

2) kak senduk angin la.. sebab dia kan woman mana pakai kain2 pelekat nie.. tu sebab dia nak bagi penampar jepun kat kak bed.. he.. he.. larikkk

heskazeta said...

hahah nyah..kelezzzz kan lagu kau! kapak giteww

diadiva said...

jawabannya.. kainku koyak.. senduk ku patah.. nak ambil penampor kak bedah.. larikkkkkkkk

veeda_areena said...

makin melampau2 plakkk jawapan korang.....bukan naik hangin lagik dah... naik gajah jgakk boleh.........

annakaigo said...

jawanpan nya

1, kain pelekat tu berharga murs2 jer& kurang women lalu kak senduk sentap & mencapap(bole ke gune ayat ni) lalu ingin memberi penampar jepun
kepada kak bed yang memakai make-up menggunakan teknik tepong gomak versi jepun...

Anonymous said...

next guess :

Kalau sapa2 menyamakan taraf kak bed pose kangkang dengan kain pelikat murs2, kak senduk akan lempang jepun mulut uols!

Wah, sayang gittew senduk dgn bedah!

Kak Senduk said...

jawapannya: akak kena penampar korang sekor-sekor....melampau2 jawapan korang ek..amboi2...

then akak leh bagi tahu jawapan itew..amacam setuju?

||| PöJìé PööH ||| said...

hahaahah!!
ko xpayah buat n3 panjang lebor pasnih Kak Sneduk...
sbb ramai pengikut mu dah pndai elaborate dah!!
baca komen pun dah ckp lawak!
haahahah!!1

b-boy said...

adeh berguling2 gelak baca komen..

Ainon Munirah said...

1. kain pelekat cap gajah duduk.
2. kene penampar sebab org ingat kite antu time pakai bedak sejuk malam2.

Let's SHOPPING Uollss!