ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Sunday, 14 June 2009

tolong akak

akak ade satu nak tanya uolllssss...akak nak beli laptop tp akak xde duit..akak nak buat installment plan lah..uolss tau tak kat mane akak leh buat installment plan yang the best...

plz help me..dah ade laptop nanti setip lima minit akak akan update blog..tolong ek...



34 comments:

PATI said...

guns skim installment aeon kay jusco or courts mamoth or sen heng.talk Ada interest until installment dan harga laptop kay kedai2 mgm tu agal mahal sikit.

Anonymous said...

kalo ada credit card senang la..cthnye mebeng atau hsbc..boleh buat installment

Qen said...

akak.. gi je Low yatt tu. banyak je yg wat installment plans

Invisible_authoR said...

AEON (jasko) atau pi SenQ, bleh buat instalment. x pun suruh mak akak sponsor beli CASH teruss.

i'm shin... i'm inesen said...

shin doakan.. akak senduk cepat cepat dapat lappy yang di idamkan.. leh lah hapdet selalu...dengan uccapan.. ukur lappy di dompet sendiri... mmuahhh~

Anonymous said...

buat surat permohonan utk pinjam duit company.. ala stakat 2-3k tu sure company leh bagi.

Sbb aku dah buat cenggitu, bulan2 potong gaji, paling lama setahun abis la.

skurang-kurangnyer leh buat pilihan sendiri nak laptop chap apa, dan tak yah bayo interest yg berbunga-bunga tu..

che asnah.

Anonymous said...

abang gi jela low yat, cine2 tu sume siap lengkap ade bg akak, saye penah bli dgn kawan saya laptop kat sane, kawan sy buat ansuran, sume die yg uruskan ...

QieFLy si Dolce said...

yes mmg betul tu akak senduk just g je kat lowyat....(http://www.lowyat.net/v2/)
n then klu akak senduk guna card credit everything gonna be easy for u....
*p/s....klu nak g lowyat tu g la dgn mmber yg tau environment loywat tu...

arep said...

banyak nok kat loyat tuhhhh.. ada yang charge 2% 3% dari harga beli.. pastu depa akan buat installment 0% bulan2. up to 24 bulan.. leyyy???

tak pun i slow talk ngan boss akak.. opss

PATI said...

apa kata suruh bos senduk sponsor jer! ops!

b-boy said...

gtew kan cita2.. setiap 5 minit katanya.. hek3..kat low yat ade je yg wat instalment..

i'm shin... i'm inesen said...

kata bohsia terulung.... senang senang leh dpt laptop 2-3 bijik sekali ikut mat mata rempit kannnnnnn.... ngee~

nydzampix said...

akak jual jambu laa kak...kan akak peminat jambu..tak pun akak caras jer bisnes makcik yang jual air kosong depan sekolah tu...opsss..lariksssssssssssssss

i'm shin... i'm inesen said...

hahahah.... kali ni akak senduk x jual air kosong sembarangan ok... tp air Water Life lagi.. so bebaloi la.. 20 sen secawan...

Cik Remyza said...

Uollss...
pg kat Courts Mammoth ... mmg ada uolls

AuroraOhAurora said...

can try at dell store.
kalau courts maybe price higher.
dell store takde interest. if i not mistaken.

JiEjAh_DeEn said...

senduk ,
utang along laaaa ..
haahahah jgnnnn , karang x berhapdet plak blog ni.

mcm kata readers lain leh ajek installment kat mana².
cepattttt rembat :D

Anonymous said...

lagi senang kalo kak senduk ader kad kredit, senang jer uols. xder interest pun kalo buat installment plan. jgn wat hutang yg ader interest, nanti harga laptop tu jadi sekali ganda uols..mrasa ler laptop harga rm2000 jadi rm4000.

Didi G said...

akak, kalau akak suka Mini Lappie, HP Mini tu tak sampai 2k akak. Pastu kalau akak ada Maybank CC, sure boleh ansuran.

rizz said...

g cots mamott la k senduk ..rizz pkai tu jee

atty's said...

gi sengheng..kalo ade cc pakai cc..

Anonymous said...

whattttttt? court mamorth? that what we call court mautz. mrasa ler mautz membayarnyer smpai ke lubang kubur uols..kekekeke.

Anonymous said...

pinjam jek kad kredit kak imah lenggok, bulan2 bayo kat dia..

dia tengah kayo skang nih...

kalo tak pun mintak jek notebook dia tu.. soh dia beli yg baru..

che asnah

aizan said...

courts? Mahal laa.. dia ada interest lagi kalau nak bayar everymth. Kak Senduk kalau ada CC itu lebih mudah, 0 interest. Tapi sebelum nak beli tanya pendapat pakar PC/laptop tentang h/ware and software. Penting tue..

NenekPenne said...

pegi low yat baik2 tau... baik bawak yang pakar kalau tak nak kena tipu..

tapi tulah, kalau ada credit card lagi senang....

AJ si Tukang Mekap said...

kak senduk cube tgk kat courts mammoth....tp mahal oooo,bile dh kire2 sume....hmmmmm

Hasif Danish said...

Lebey baik company loan ala gua tengok abang bro CW tu baik hati orang nyer... selalu beli cake dan makan tuk lu orang sume kan apa ler sgt setakat dua tiga riban... dier beli present tuk gf dier lagi mahal dari tu... kalau instalment kat courts ke mana ker rugi bayar interest.. interest jer dah bleh beli satu lagi notebbok

Cyberwira said...

pinjam rm1200 dr companya. Tak ada interest . Byr selama 12 bulan. Cari lap top yg harga rm1500 dah kira ok tu. baki rm300 guna duit sendiri.

hOtMaMa said...

tu dia.. bos ko dah bg green light dah uols.. per lg...cepat wat company loan sebelum bos ko tukar pikiran.. sbb kepala otak dia bukan betul sngt...karang tetiba dia tarik blk kata2 diatas tu karang melopong kau..hihihi.. betul tak.. PATI, sila komen & sokong statement mak...wakakaka!

PATI said...

Hotmama! Memang betul sangat cakap ko tu. Sementara bulan tengah mengambang nie, kena mintak cepat2 dari JKDSS!

Pnut said...

Cik Kak,
kat Seng Heng pun ada...

Anonymous said...

uolss yang ramai-ramai ni suka sangat baca blog akak senduk ni kan, apa kata u ols je kumpul dana supaya akak kita ni leh ada laptop, class tak idea mak?

Anonymous said...

mrasalah, kumpul dana katanya,

Fina Junaida said...

akak, subscribe Digi broadband, dia kasik laptop free sekali...

Let's SHOPPING Uollss!