ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 29 July 2009

akak berambut Blond chantek ke?

hey uolsss.. akak ade cerita hot nak cerita ni....semalam lepas balik keje...kawan akak ajak lah pi saloon..nak gunting rambut katanya..sempena tripnya ke jakarta hujung minggu ini uolss..then dia ajak akak sekali...

then ade sorang kawan akak yang baik hati ni pun ade kat situ gak..mula2 dia offer akak cuci rambut..then tiba2 terbuka hati dia nak belanja akak colour rambut...mamg akak nak colur rambut pun cadang2nya...tapi xtau lagi bila kan..so orang nak belanja akak ok je lah...

so tuan punya saloon pun tunjuk lah colour ape yang sesuai untuk akak..akak pilih2 lah warna coklat terang sikit..sebab kalau kita pilih gelap bila colour dia akan jadi satu tona lebih gelap dr ape yang kita nak kan...so pilih lah light brown...yang penting siap highlight gitew...

yang kawan akak nak gunting rambut ni pulak dr gunting terjebak hingga ke highlight juga...so mulalah sesi mewarna rambut di saloon bawah opis akak itew...

entah berapa kali cuci that..then highlight pulak...then cuci lagi..masuk colour lak..then cuci..colour lagi.....colour lagi...treatment...orang saloon tu kata rambut akak ni jenis yang lambat masuk colour..yer lah..selalu colour sendiri kat umah je..ni baru 1st time colour kat kedai ni..kedai pulak kedai kelas2 kan...so feeling mak datin lah akak...

macam2 lah...dr pukul 5 petang..habis kul 10.30 malam...perot berkeroncong bagai nak gila ni...lapar...so lepas blow rambut..gitew..warnanya menyerlah uolss...warne highligh coklat perang..ngan color rambut..ade hitam..ade brown ade light brown...chanteknya akuuuu....

org saloon tu blowkan rambut akak sampai rupa akak macam miss venezuella lah..akak trus lah feeling2 ratu cantik..libas rambut ke kanan..kejap2 libas ke kiri plak...

akak terus feeling chantek malam tu..macam miss katanya

lepas tu perut lapar so pegilah kedai makan tempat akak selalu lepak...so call kak cam ajak join sekali..then nak tunjuk kat dia rambut baru akak...

sampai2 je kak cam dia berbunyi..." cantheknya..sorang macam mandi air karat..sorang lagi macam kucing belang"....sentap uolss... tak chantek ke akak uolsss..penat akak buat rambut ni uolsss...RM 200 ni uolsss..jangan gila2 uolsss...

sampai je rumah mak akak dah tidur uolss so dia tak nampak lah rambut akak..pagi tadi waktu nak pegi keje..terperanjat dia tengok akak..


" ya tuhan..apekena ngan ko ni.. dah lah kulit ko tu gelap..rambut ko kuning ni...kalau nak colour cuba coklat2 ke..dah rupa orang africa dah.."...

sentap x...xde yang puji lagi ni...cam ne ni..gigil akak..pening2...cam ne ni uolss..cam ne akak nak mengadap diva2 puchong ni..habis akak ni..x pe lah orang belanja kan..akak ok je...

siang tadi kena pulak cahaya matahari akak tengok akak..ya tuhan macam hantu uolsss...akak pulak yang takut ni...

sedang2 akak uat keje tadi...akak dapat sms..datang dr kawan akak yang belanja akak colur rambut...sms ni sebenarnya nak di hantar pada kawan akak yang buat highlight semalam tu..tapi dia terhantar pada akak...sms nya berbunyi...

" x sabar nak tengok senduk siang ni...mesti dia macam ratu bangla"..... SENTAP UOLSSS....tp xpe ko yang belanja ..ko berhak cakap cam tu...kitorang pun x tau lak its will come out with this result kan..cam ne ni...

uolss bayang kan ek..rupa rentung macam perempuan negro....

rambut pulak coklat terang..highlight2 lagi...akak ingatkkan it will turn me into a marvelous look..ujung2 uolss

i turn into ratu Bangla katanya....tidakkkkkkk

habis lah..dah 3 orang cakap rambut akak azab ni..ni nak kena colourkan gelap sikit ni...

pengsan uolsssss



48 comments:

JiEjAh_DeEn said...

meh tepek gmbr sebenar ..biar kami plak tolong mencerca hahahahhaaa



cabuttttttttttttt !!!!

Anonymous said...

iyela kak senduk ni...kasi la kitorg tengok...baru fair uoll..pastu dgr comment kitorg yg ikhlas ni plak...giteww

hanis said...

nak tgkkkkkkkkkkkkkkk!

Anonymous said...

jahatla...dia buat tp dia ckp mcm bangla...sabotaj nih...

arep said...

kalau rupa cam miss bangla dalam gambar tu... ok sajork... HOT la jugakkkk

ayan & mama said...

kak senduk.first time bace blog akak ni, tapi dah gelak gile dah. post aa gamba.bg kitorg tgk.ek ek ek?

Ridpest - The Proven Termite Eliminator said...

kak senduk ni---->ala malu lah..akak dah tangkap macam2 sudut dah..mmg azab..lagi2 taime jalan kat tengah panas..

nak colour gelap sikit lah...nangisssssssss

SyuQ said...

x kisah kak...

yang penting tetap ada title "RATU"

:-)

Hezesuze said...

meh ler upload rambut ala2 bangla kak snduk tu...ekeke

tgok ramai yg komen elok or xelok kekdahnye.....huhuhu

yg penting org banje...xkuar duit sndiri idakla rasa tkilan sgt....huhuhu

aSh aBd Rahman said...

iyer.. tepetla gambar tu.. nk tgk2 gak.. bleh la.. bleh la.. kiteorang bagi pandangan positif.. adakah perlu dihitamkan balik or just biar.. bleh la ek

nadia alias said...

ha, post gambar.. pasti cun gyler..

AzlanMD said...

upload la pix baru uols.. :)

rizz said...

tempek la gmbo haha nk tgok gak rmbut bru wwuwuuwuuw

Isbjørn Fra Nord said...

erm colour rambut ni mmg azab....nama pun fake colour so kena la hati2...so anggap je kak senduk ni cam beyonce...terpaksa la tan kulit pakai gold tan...mesti beyonce trus!!!

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Buat dun no jer.....kite pun selalu gak wat bende2 pelik kat rambut...mule2 mcm cantek,pas dah kene panahan petir dr manusia2 sekeliling...harus sentap sesaat...pas tu,buat bodoh sudah...Lalalalalala

firdura said...

kak senduk..letaklah pic nak tengok..biar kami tentukan cantek ke tidak..larik!!ratu bangla pon rautu gaks..hehehe...

little bell.. said...

ni pes taim masuk.
gelak hantok gigi bila baca kes kak senduk ni..
ala kakkkk.. upload la gambo akak..
meh kami beri komen ikhlas tanpa syak wasangkarono..

upload tau.

CW said...

Tak baik cakap kak senduk mcm tu.. Memang cantik rambut dia. Itulah dinamakan "SENI" ala..yg kutuk2 tu mesti dia jelous kan..sebab rambut kak senduk cantik!

NaD said...

elok je mak tengok rambut u olls, nok. ahh pedulikkan je ape org nak cakap. persetankan they olls. ntah2 yg blanjer kalerkan rambut u olls tu saja2 buat2 salah antar msg padahal dia jeles ngan hasil rambut u olls yg canthek tu. buat tatau je..

@LiYaNNuaR said...

hishhh... ok je nengokkk... tadek pun upe miss bangladessshhh... wat tatau jerkk... dorg sesaje je wat isuuu... hehehe cayokk sennnn...

ZuE said...

ala kak senduk..cun gak ape..

amarwonbin said...

haha..klaka..klaka

laki kak senduk said...

akak senduk ker tu?..cun nyer..ngurat leh?

sWeEtdARLinG said...

ok jer aku tengok.. standard laa blonde kena karat.. takkan nak kaler sekata cam kuning di raja kot??

wehh kak senduk, seksi ler bibir kau... cocoks ker?

Anonymous said...

wokey je lah, depa dengki je tuh!

veeda_areena said...

errrmmmmm.. mak tak tgokk wajah ko y terkini......gambo yg ko amek tu mcm azab je rambut ko macam tak menjadi....... ko jgn hitam kan lagikk rambut ko... mak nak tgokk..... dun worri kalau rambut sama sama mcm taik hanjing... sumpah mak tak gelak kan ko..... mak pendam jerr........ semalam mak call ko... hujong2 betry mak kong.....

peej said...

kalau pija...pija ok je ngan color tu..baru la feeling blonde kan..lantak la orang nak cakap apa..maybe x biasa tgk kak senduk blonde kot..sebab tu masing2 macam terkejut aje..

Pakcheek said...

Pakcheek x rasa pelik pun

Anonymous said...

nok mak tengok kau chantek jerk..ala theyolls tu dengki jerk...

aSh aBd Rahman said...

ok jer rambut.. xder la sampai xbleh blah.. ok je tu... biarkan.. tp... adakah anda telah memotoshopkan muke anda nmpak puteh?.. huhu..

P3tani is my nama said...

ok la 2....
:)

Jai Maddox said...

kalau yang itulah pic kak senduk, i rasa, ok jer...

ala, biarkan je la.. yang lain tu dengki tu... hehehehe

Anonymous said...

ok la noxxx saper yang hanj ngata ko tu meh cni mek kepit didada mak matila kena carutzzz...

marish said...

hi kak senduk...

alang2 kalu dah hi-lite camtu,why not kalerkan suma all blonde...baru vast...kalu nk dgr apa org kata,mmg kita takleh trima...so,drpd hi-lite sket2 baik kasi blonde satu kepala...baru puas hati...

cokolat said...

cantek apa nok! baru bleh feeling ala2 mariah carey..

tapi siyes ni.. ok je! cun ;)

shandye. said...

chantek la nok. seyesshit! hahaha...

~Eila @ Along~ said...

kak senduk..bangla pe plak..cantik ok...huhuhu jelessssssnyaaa

afiq said...

kening kasik blonde skalik...menyerlahhh!!
gitu.

linn said...

kak cuba ko belanja mak ko highligh mcm tu. harus dia tak cerca ko lagi pasni hehehe.

||| PöJìé PööH ||| said...

oklah tuh Kak Senduk..
cantik apa..
cuma maybe sbb Kak Senduk blom pnh blonde kan rambut, so kaler yg terus terang n drastik nih buat org tgok rasa pelik..
dia kne slow..
so far nih oklah..
lama2 nti dalam 2 3 mggu kaler dia akan trun sket n jadi lebih sesuai ngan wajah sbb dah ada rambut itam blk n dia akan blend ngan color yg ada..
mesti lg menawan pastu..
pcayalah..

ann said...

akak... cantik la tur.. diaorang tu dengki sbb x sevogue akakk.. gitewww

afifisa said...

ermm... ok je saya nengok nyer
ni bukan bodek ok
tp besa je la
xde la menjadikan akak mcm paris hilton
x jugak mcm ayu oiam tu
ihik3...

EIPUL said...

kelakar lah kak senduk ni!
tapi cantik saje saya tgk kak senduk punya rambut. Yang gambar last tu akak kan? Ok saje. Haha

wak_jawe_dari_johor said...

eh dah cukup cakep dah ni akak senduk.sape kate akak senduk tak cantek ek? jotos je laju2 sape yang mencerca akak tu ek.(kalau takder duit kecik, rm10 pun jadila akak buat beli rokok,penat ni jadik kipas siling mengipas akak)

mell aziz said...

cantik jer kakak..~ huhu

siyes..!!

senorita said...

Ok apa.. chantek.. i like ..

syuqran naim shamsuddin said...

wah. okay laa tuh.
cantik laa:)

Anonymous said...

akak jgn edit sgt la gamba akak tu. cun pulak tgk. menyampah tau. -anon takut nak bg nama betul.-

Let's SHOPPING Uollss!