ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 27 July 2009

Kacipap punya hal!

balik keje tadi....mase dalam kete tertanya2 ape lah mak akak masak petang ni buat makan malam kan..tengahari tadi cuma makan keropok ikan je kat umah kakak akak..sebab nak kejarkan membuta waktu lunch kan...

kalau makan lebih waktu lunch nanti ade lak rase nak membuta kan...tu malas nak makan berat2 tengahari tu...

sampai je umah ..kat muka pintu lagi akak dah bau sesuatu yang sedap...ape lah orang tua ni masak kan...wahhhh rupa2nya mak akak masak karipap daging..wahh sedap tul kalau makan panas2 ni...


mak akak mmg terer masak karipap ni..dulu mase akak kecik2 mak akak mmg meniaga karipap..sampaikan anak2 kena tolong kelip karipap..yang paling hebat kakak akak yang atas akak ni..umur dia 6 tahun dah terer kelim karipap tau...

sedap tul akak mencekik..ade lah lebih 6 ketul akak bedal..tiba2 uolsss anak buah akak yang 3 tahun tu lompat2 pegang karipap sambil berkata...


" kacipap..kacipap..kacipap..."..."mmm edap tul kacipap mak wan wat ni"...

ape lagi menjerit mak akak n kakak akak..." hei ape ko sebut tu..sape ajar ko cakap macam tu...

tiba-tiba anak buah akak tunjuk kat akak " uda akap uih (kueh) ni kacipap!"
ape lagi uolsss...capai tuala masuk jamban mandi lama2....

ape lagi uolss..larikkkkk...

dari dalam bilik air mak akak membebel x henti2 uolsss..." ape lah nak jadi ngan ko ni uda oi...ade ke ko ajar budak2 pekataan yang mengarut2 ni....ya tuhan..ade yang aku cilikan mulut orang tua ni kang..."..ape lagi uolss membatu je lah uolss dalam bilik air tu....takut kena cerca lagi hebat kan...

akak gigil uolsss

akak x sangka lak bila akak sebut kacipap tu anak buah akak dengar...heiiii hancus tul...x pasal2 kena maki kan..adoiii la...

30 comments:

italembut said...

siots jer...

Tulisan Dari Manjung said...

Ha...Ha...HA.....
Akak senduk TDM rasa akak ni memang dilahirkan ngan
sifat2 naturally.....yg ada sense of humor yang menebal..kalau tak...idak lerrr semua posting akak bisa menceriakan hati TDM dan rakan2....
kalau ada anugerah blogger paling lawak...TDM nak akak yang menang....

Anyway...salam persahabatan....dan perkenalan....

Sorrylah...TDM dah terpenuhkan tagboard akak ngan kuliah broadband tu.....kalau ada email kak senduk..senanglah nak comunicate....boleh bagi email tak????


From....Tulisan Dari Manjung

http://tercipta.blogspot.com/

VersedAnggerik said...

muahahahaha....

ngko mmg kelakar nyah!

italembut said...

Ko mmg lawak la nok..mek br je sebulan jd follower ko..tulisan mmg lawak giler..mak ketawa sorg2 dlm bilek tiap kali bace posting ko...

Anonymous said...

i ni kalo bukak lappy jer mesti baca blog kak senduk. kadang2 tu smpai 2-3 kali sehari. x sah kalo x baca blog u. heheh...tegelak sendirin.

tpkan, selain kak senduk yg kelakar, i rasa watak mak kak senduk mainkan peranan memeriahkan blog akak nih.
wpun selalu kuarkan ayat lazer marahkan akak senduk,tp i rasa dia sweet. regards to her.

ps: seh reminds me of my late mom.
bila dia dh xde, leteran itulah yg dirindui dan terngiang2 ditelinga.

Kak Senduk said...

email akak reez_berry@yahoo.co.uk

tdm - thanks uolss sebab sudi baca blog akak..its come naturally uolss

verserdanggerik - yer ke uolss...

ita lembut - thanks nyah..mak pun terghairah bace posting blog ko nyah...

Tulisan Dari Manjung said...

Tapi sebelum tu nak buat pengakuan sikit....sebelum ni TDM selalu print posting akak bagi member2 kat kilang baca...tapi mana2 posting yg menunjukkan akak ni bapok TDM edit...bagi nampak cam akak ni wanita sejati...TDM tau TDM keji...tu yang nak minta maaf nie...TDM cuma takut nanti diorang tak leh terima TDM baca blog akak...TDM ni paranoid sangat..tapi tu dulu lah....nak dijadikan cerita..ada satu hari tu terkantoi..biasalah orang menipu..mestilah dapat balasan kan...so TDM terus terang ngan diorang....sebenarnya diorang tak kisah pun....bahkan...diorang minat kat akak...so TDM tetap nak minta ampun dan maap kalau pelakuan TDM ni buat akak marah dan terguris....
TDM tau akak tak akan tau kalau TDM tak citer tapi hati TDM tak sedaplah....
baru lega hati TDM dah luahkan apa yang terbuku....harap kak senduk tak marah ngan TDM....

dah dapat email kak senduk...bolehlah beremail dan ber ym lepas nie...

Hezesuze said...

wakakaka kacipap kekdahnye....huhuhuh

so bape lam kak snduk mandi tu uols??? wakakaka

kak senduk yg sengal...ekekke

peridot sepi said...

hahaha..
ko ni kena join senario la..
lawak beb...

Pakcheek said...

Hah kau dewi mula mengamuk. Tu lah akak ajar ank buah benda keji2. Dari manalah datangnya idea kacipap nih.

Kak Senduk said...

tdm - akak x kisah uolss..bebasss

@LiYaNNuaR said...

dedulu dok nyebot koripap sajorkkk... hehehe

Tulisan Dari Manjung said...

legalah akak tak marah....hu...bebassss

Isbjørn Fra Nord said...

well if I were ur mom pun I marah...budak kita ckp apa2 pun diorg ikot especially yg baru2 nk blaja ckp because they copy cam photostat machine lol

AzlanMD said...

hahaha... aduh!!! mgigil nie!

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Bravo Kak Senduk!!!dah lame i tgk blog ko nik....baru kali nik,kasi terjah dalam komen......hati gundah gulana,boleh girang 5 saat pas bace blog Kak Senduk ini.....Muahhhhhhh
*Bebudak memang cepat copy,AJ pun selalu kene dgn anak2 buah,kite ckp,dowang duk mengcopy balik....ayoyoyoyo

Che Sue said...

adoilaa kak senduk weh...tergolak membace ni hah...timing baeeeek nyer anak sedara kak senduk tu nyebut nama kuih tu..mmg haruuus laa lariikkk!

AzAz said...

sy dok mengilai sorang2 dlm bilik... tgh memlm buta ni, entry kali ni mmg BEST, bebudak mmg cepat menangkap perkataan carut marut ni!

linn said...

tulah ko kak. suka je sebut perkataan bukan2 kt umah. dah kurang sket dpt mkn kacipap. hahahaha.

cikkai said...

"kakak akak yang atas akak ni". Konpius saya dgn ayat itiew... sigh~

JiEjAh_DeEn said...

hahahahah ajaran sesat tul la senduk neh ..
nasib baik kat rumah , kalau tgh org ramai anak buah jerit² kecipap lagiiiiiiiiiiiii haru .. berbakul² karang mak senduk beli cili miahahha

rizz said...

haahhaahha kacipap wakakakk siot jew

JuLie said...

HANG LA SENDUK..BUAT AKU LAPAG KARIPAP JA...NAK PI CARI TANG MANA KARIPAP TENGAH2HARI NI BUTA NI? PETANG2 ADA LA...
SUNGGUH MENGIURKAN GAMBAR KACIPAP..OPSS..KARIPAP KO DLM POSTING KALI NI..TERUS AKU LAPAG..

hanis said...

itu la ko...
cakap sedap molot jekk
kan dah kene cerca ngan mak...
ngagagaga

::narita:: said...

ehehee..
alarr budak2 mmg pelat kn..
xpe...
bukan salah akak hik hik

faizul said...

kak senduk ni memang kelakar la!!!!!!

KaSiH said...

haha...x kembang ke kak duk dlm bilik air lelama...

anyway..nice knowing u...

Mohamad Shukrie said...

lawak ar....awat kacipap plak peginye.....tula ajar yang bukan2 kan ke da kene skolah balik...hahahaha

DaKMuO said...

kak senduk.. kacipap suam2 satu...

F.A.S.H.A said...

hehehe..
sgt ske ngan mak akak..
juge anak2 sdare akak..
baru terjumpa blog nie n terus berminat nak jd follower..

ada 1 mlm tuh dok bc semua entries akak n ade yg wat aku tergelak besa..

keep up ok!

hiburan utk aku kak senduk wey..
ailaikkkkk!

Let's SHOPPING Uollss!