ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 10 July 2009

hye obat..hye obat

Ha ni ade satu lagi kisah..korang ingat lagi tak yang akak pernah cerita yang adik akak dipress tu…sampai sekarang ni ala2 manje je penyakit dia..dah nak bercakap n gurau2..tapi Cuma masih x nak kuar rumah je…

pada sesiapa yang bangang tu x tau cam ner pose cleopatra..ni lah gamaknya

Then bapak akak pun dah naik rimas tengok adik akak pose baring ala2 cleopatra je kat umah…keja x nak kuar umah x nak..bapak akak menganbil inisatip untuk bawak adik akak jumpe ustaz haron din kat darul shifa katanya…mane lah tau uztaz leh ubatkan kehanjengan adik akak itew…

Berdebar akak…bapak akak ajak akak join sekali..tp akak x nak..ustaz ni kan alim2 ulama uolss boleh baca gerak geri orng..kalau nya akak pegi dia ceramahkan akak nanti…kalau ceramah kan akak je xpe..nanti mau nya bapak akak berbunyi cam ni ustaz tlg tengok2 kan anak lelaki saya ni..pondan sangat lah dia..ubatkan dia jadi keras”..cam ne uolss..dah x pondan akak lagi kan..so xde lah lagi meriahuolss uolss…gitew pulak kan

Ok back to the story…menurut cerita bapak akak…x tau lah betul ke tidak …bapak akak cerita kat akak tu..kalau bapak akak propa so propa lah ape yang akak cerita kat korang ni…so dengar je lah…

Bapak akak cakap ustaz tu baca2 ape thah then tanya2 kat adik akak..then ustaz tu cakap ade orang dengki kat adik akak..ade benda yang orang bagi kat dia ni..tumpang kat dia…dia kata sebab kerja..orang tu anta benda supaya adik akak ni malas nak keje..takut nak kuar umah..malas buat keje..sentiasa dalam ketakutan..gitew lah gamaknya…berdebar uolss akak dengar bapak akak cerita…

Akak kalau benda2 halus ni akak kurang nak percaya uolss tapi sebab kan uztaz haron din alim ulama..akak percaya..kita pun tau ustaz haron din ni org bijak pandai…so akak percaya lah..bukan percaya light2 tau..akak percaya macam lagu siti nurhaliza “percayalah” tau

Kalau bomoh2 yang cap ayam cakap macam tu mau akak hanjeng kan balik..tp sebab harun din akak akur uolss…akak terkesima dengan kata2 itew…

Katanya haron din azan kat telinga adik akak tujuh kali…bukan azan slow yang light gitew uolss..bukan slow ala2 nada rendah Jeslina Hashim (bukan nak sama kan..cuma nak korang bayangkan rendah tahap mane) tapi macam korang dengar azan kat masjid tu..mau terperanjat jin dalam telinga ttu kan…mau tekincit uolss…bapak akak cakap azan itew dengan vocal yang mantap dan hebat…then dia ketuk2 kat pelipat2 badan…sebabnya akak x tau pulak…

Then dia pesan jangan mandi sampai solat asar..dia ade bagi potongan ayat quran lah gak surah adik akak sentiasa baca…x tau lah akak kenape x leh mandi sampai asar..nak bagi adik akak bau kepam kot…

Balik keje tadi akak Tanya mak akak cam ne keadaan adik akak tu..mak akak cakap macam tu gak lah..mungkin lom ade tindak balas kot…atau mungkin kesetanan adik akak mengatasi kehebatan jin tadi ker..sebab tu dia masih lagi bongok seperti sedia kala…

Tu akak kurang pasti..harap2 dia ok lah cepat nak leh pi kuar umah dan cari kerja pas ni..naik hantu akak kalau tengok dia pose Cleopatra je kat umah selamanya..jelous uolss..dia pose kat umah cam tu tetap dapat duit kakak n mak akak bagi..ini tidak adil…dah jadi satu kerja plak akak yang kena bayar moto dia sejak dia bengong ni…

Wahai adik ku sayang ni kakak ko yang ayu lagi berbisa nak bagi pesan…kalau ko dah elok cepat2 lah kuar cari kerja..kalau tidak akak sendiri yang akak jadi hantu serta naik hantu yer…awas lah ko pas tu…dapat lah ko tengok cam ne rupa hantu senduk!

amacam takut x bila senduk dah jadi hantu...takutnya..akak sendiri pun takut uolssss


18 comments:

suw said...

takuttt..dh jadi hantu gigi arnab namanya tuu..bagusla akak bli laptop..update selalu..ble la sy selalu refresh blog akak ni

AzlanMD said...

alahai.. siannyer adik u.. semoga cepat sembuh yerr...

jhtnyer org tuh.. sampai hati buat adik Kak Senduk mcm tuh! apa lagi uols? uols buat la konsert seri balas!! biar org tuh merasa.. haha.. baru meriahuolsss

kasha james said...

kak senduk,siannya adek akak.kite tgh feeling2 mesti muke die kenduuuu kan..sape yg jahat sgt hantar benda bukan2 kat adek akak.xpe..nnti biar kite ubatkan dengan sedutan berbisa..mesti lpas ni ok.nk x?

~natasha~ said...

ade bgs nye dia x kuar buat ms ni... xterdedah kepada H1N1... ahakss...

rizz said...

sian kat adik akak.huhu tkut la gmba last wakakkaa

Hezesuze said...

wawawawa smenjak da de laptop baru ni...kemain gegeh kan update blog...wah bravo!bravo!

ermm adik akak stil lagi camtu ke...ermm elok ler akak g bwk jmpa ustaz harun tu...

kak senduk!!!! xtakut ler gambo tu...klako adeler...kikiki tang gg tu yg wat klako uols!

suhaila-ab said...

kak wey...adik tu kronik jugak kes tuh..kesian jugak ketika haku membacanya..

mummysya said...

hehehehehe!!!

Walaupon kin demam, blog nie akan tetap kin gigih jugak baca....

Kak senduk,
kin pernah bawak org berubat kat sini, ramai kan..... berpuluh bas dk berderet bawak org nak berubat...

Insyallah moga adik akak ok nanti.

Kak, kalo kin tahu akak ada masa besday padrt eesh, kin gagah jugak datang walaupon pukul 11pm....

b-boy said...

haha..hantu renab dah kuar...

JiEjAh_DeEn said...

wakakakak atut ngan antu yg last tuh miahahaha.

anyway , ambik masa gak ler kalau nak sembuh .. ayat yg disuruh amalkan tu sila la amalkan , jgn simpan wat pekasam ..karang beranak cucu cicit piut antu lam badan :-P

||| PöJìé PööH ||| said...

kak!!
ko telah membuatkan aku takut nk keje malam nih sbb tgok muka antu ko tuh..
ngeri seh!

suki.dezuka said...

akak pun amalkan gak la ayat tu mane tau setan pondan lam diri akak cabot lari pastu kak senduk trus mnjadi jantan...abg senduk katenyerrrr..

raja nafrizam said...

tu diahh hantu jongang! hahahaa...tokak kapla!!

faizul said...

ni mesti eksaitet ngan kamera latop tu kan? huhuhu

atty's said...

adoi....nak gelak pun ade..kesian kat adik ko pun adik..

hope adik ko cepat ar sembuh tau ..amin ..leh lepas ni ko takyah dah bayau moto dia.

::@FiQ said...

wahh kak senduk da ade lappy..camwhore sudah! wakakakaka

hanis said...

comel nyer muke ko

Mohamad Shukrie said...

hi abg sham....kenal lagi kurie de rhinos ???? meriahuollssss.....ahakssss.....

Let's SHOPPING Uollss!