ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 9 July 2009

peristiwa yang mengAZABkan si Senduk

Hye uolsss… akhirnya impian akak selama ini telah tercapai uolsss….akak telah mempunyai laptop sendiri uolsss….jakunnya bukan kepalang uollss…

Impian memiliki laptop akhirnya terlaksana….

Sedih kan akak sebenarnya..orang lain dah bertukar2 laptop dah…akak baru nak merasa…azab tul ko senduk..tapi uolss jakunnya bukan kepalang..

tido berlaptop

bercakap ngan laptop..cium2 dia

sampaikan berak pun berlaptop

tidur akak peluk je laptop tu..belai2 laptop akak..cakap2 ngan laptop akak..sampai berak pun akak nak bawak laptop tu same…so sebab dia dah jadi kawan baik akak sekarang ni..akak bagi name laptop akak “LEHA”…so lepas ni LEHA akan menjadi sahabat setia akak kemana sahaja…

So pas nil eh lah akak update selalu blog kan…hopefully lah kan

Tapi akak nak cakap kat sini…keje akak sekarang ni berlambak uolss..so sesi soal jawab akak postpone hari sabtu yer uolsss…korang leh lah post lagi soalan2 hanjeng korang tu kat chatbox tu yer..

ape pun akak ade story nak cerita ni uolsss…peristiwa yang menghazabkan diri akak malam semalam…

Semalam kat umah mase godek2 laptop akak yang baru (dasar jakun ko senduk..)..check rokok dah abis..so kena pi beli lah…gigih ni…no asap no life katanya…


Ape lagi capai kunci moto adik akak start lah motor..mau nak patah kaki akak uolss…start2 x nak idup lak..azab tul lah kan…then mak akak cakap “hey yang ko beriya2 nak start moto tu kenape…battery dia kong…anak2 buah ko yang macam hantu tu main2 lampu moto tu sampai habis bateri”…adoi…


Nak tak nak kena lah akak mengayuh basikal mak akak ni…x kan nak jalan kaki x sanggup uolss…so capai basikal ala2 mak2 tu kayuh lah ke kedai…mak ai..dah berzaman akak menyayuh basikal ni..bantai lah..cuba je lah uolss…sampai kedai beli rokok untuk bapak akak sekali then balik…


Rupa2 nya basikal mak akak nix de break uolss.. cam ner lah orang tua ni selalu bawak basikal ni.. mushkil akak…kena break pakai kaki kaedahnya…habis lah berotot2 lah kaki kau senduk oi…walau ape pun akak mengayuh ala2 pelumba basikal sambil mata melirik ke kiri kekanan mane lah tau ade anak ikan yang Nampak akak naik basikal macam anak dara sunti ker uolss…


Nak di jadikan cerita..waktu jalan balik tu.. akak pun mengayuh dengan laju ala2 pelumba basikal gitew.. tetiba ade lah kete yang macam hanjeng ni bawak kete macam bapak dia punya jalan kan…so dengan semena-mena kete kete hanjeng tu himpit basikal akak..akak ape lagi tekan break lah uolsss…alaaaa x makan pulak break ni..laju je basikal ni meluncur..dah rupa berok dah akak atas basikal tu uolss..akak panic uolss…then akak break pakai kaki tapi dah terlambat uolsss….


ayakkkkkkkk!!!!

Ape lagi longkang lah pegi dia…masuk longkang uolsss..ape lagi pose baring lah akak dalam longkang tu..terkangkang2 akak…so ape lagi..malu uolss..ramai lak yang lalu lalang kat situ..alang2 dah terkangkang dalam longkang..then nak cover malu punya pasal…takut orang Nampak akak dalam longkang tu…akak pun pose2 lah berlatih berenang dalam longkang tu…mane lah kalau ade orang Tanya kenape le ade dalam longkang..akak jawab lah akak berlatih renang untuk olimpik…amacam kelas tak.


lets join akak berenang dalam longkang uolsss...

Habis rokok yang akak beli tu bertabur..hanjeng tul kete tu…sampai umah akak tanya mak akak”mak basikal mak tu break x ade yer..ade kete bawak cam sial tadi ujung2 senduk masuk longkang mak”..

Mak akak jawab..” dah tau basikal tu break x makan ko bawak cam ribut kenape..rase lah ko minum air longkang tu sikit..amacam sedap x”sentap tau olsss dah lah masuk longkang then kena hanjeng pulak ngan mak sendiri plak tu…azab tulll… ape pun mak… senduk sentap ngan mak..sebab basikal takde break tu senduk terpakse pose berenang dalam longkang…



25 comments:

EIPUL said...

kelakar gila! nak pecah perut gelak.
haha. Kesian kak senduk, lain kali hantar puspakom dulu basikal tu, biar dorang cek, kasik result, dah ok, baru gigih naik.Ok tak?

Kak Senduk said...

ssedih lah nak anta kat puspakom basikal tu..patut nya hantar kat kedai besi buruk je

rizz said...

kah3 lucu gile taw wakkaka smpai msuk longkang tuh ahhahaha

iena said...

ketawa samp sakit perut nih...camne??

mama dania said...

hhahaaaa.......berenang dlm longkang katernyeee.......merasa ko verangan jadi ala2 ratu renang kak senduk.......lariksss.......

AzlanMD said...

hahaha... aduh.. sadisnyer Kak Sendukkkk

=MissRynn= said...

adeh.. kelakarnyer.. sabar yea kak senduk!

Hezesuze said...

haha ingatkan gambo CW peluk laptop tu kak senduk...bkn ke mcm tshirt yg CW kai masa besday yaeesh aritu....huhuhu

wakakakakak senak perut da ni kak senduk...bleh plak ala2 berenang ktlongkang tu ek...clust!

so lenkali jln kaki jerk...lg snang nk scan2 anak2 ikan kekdahnye kan kan...kikikikikiwakakakakahahahaha smbung ketawa lagik...

Lien Fayzal said...

congrats kak senduk dpt toy baru.. slm kt leha eh.. kite dlu pn mcm tuh gk.. jakun thp gaban dpt laptop.. huhu..

cikkai said...

tahniah kak senduk dpt lappy baru. Entry akak yg ini lawak tahap majalah apo gitieww..

jengae said...

adehh2 nk terburai keluar nasik2 dlm perut nih...bes tak pose2 berenang dlm longkang? LOL!~

Sian kat kak senduk..tabahkan jela hati tu...

afifisa said...

sian kak senduk

Mummy ranger said...

kak senduk..aku gelak sampai kuwar airmato..linang2 hah kat opis nih taw...sampai naik cramp otot perut aku tahan gelak nih.

meh sini nak tgk kaki yg dah berotot tu sket...

Nwar Rahim™ said...

kak senduk...
aku katawa sorg2 kat opis nie cam org gila tau x...
nasib baik org x perasan...
kalau x mampus diorg kata aku gial...

||| PöJìé PööH ||| said...

berenang dalam longkang katanyerr..
hahah!

Anonymous said...

hahaha...nk gelak dulu..
takziah kak senduk sbb terjatuh longkang!!! heehe....and congrats sbb berjaya beli laptop baru. and congrats once again sbb berjaya btkan kami2 pembaca blog akak ketawa terbahak2...

i dedicate this sweet song for u
"u light up my life"

::narita:: said...

kesian kak senduk...
x psal2 terjun longkang..

gadis bermata coklat said...

bos kak senduk tak ler ensem manapun. Tp ke dua kali pandang mcm nak ramas2 je. Manis dan sedap mata memandang. Kim salam kat dia ye senduk.

Er Lang said...

tak pernah nk komen, but this time around kena komen. kelakar giler!!! pecoh perot baca di pagi hari.baru semangat nk buat keje!keep up with ur good jokes!

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

hanya perlu gelak..
kikikikiki..
hahahahaha..
huhuhuuhuhu..
wakakaakakaka...

tu la feeling2 m.kumaresan versi pondan lagi..btw tahniah ada LEHA..iols ada SENAH jer..

aizan said...

ketawa sampai keluar air mata kak senduk..:D.. dan tahniah kerana dah memiliki "LEHA"..

notsobad251 said...

kiutnyer namer laptop Leha...very da unsur gosip gitew~

Rich said...

basikal punya hal, kak senduk kena join olimpik ntuk acara renang kuak lentang & acara berbasikal lorong jalan sempit.

ezam said...

gelak guling2 baca entry nie....=D

aku zue said...

siyes sgt klakar! x tahan gelak..haha

Let's SHOPPING Uollss!