ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 24 July 2009

mengapa betina itew menyalak !

Akak geram tul ngan sesetengah orang ni…benda2 yang diorang buat tu diorang x sedar ke membuatkan meraka ni di lebel kurang ajar…ape diorang buat ingat kan betul je…akak tau kadang2 kita pun x perasan ape yang kita buat ni di anggap x bersopan dan kurang ajar….

Petang td lepas balik keje n anta kawan akak balik..akak terpandang lah air jambu yang jual kat tepi2 jalan tu..sedapnya..memeleh air akak...ala yang siap jual jambu yang sebesar kuman 2 ketul singgit tu…kan dia ade jual air jambu kan


So akak benti lah nak beli..parking kereta and catwalk ke gerai tu…agak ramai lah yang sedang menunggu nak beli air jambu tu…

Sedang tunggu ..ade sebuah kete Nissan baru benti betul2 depan gerai tu..so akak pandang lah..seorang perempuan ..pakai tudung hitam ngan baju bunga2 hitam putih…

Tetiba dia bukak tinggap kete dia..so akak nampak jelas lah muka perempuan tu..gaya2 macam eksekutif cam tu lah..sibuk bercakap2 dalam telefon kuat2..muka kekwat ni..seolah2 dia lah yang paling cantek sekali kat kawasan tu..dia x sedar muka dia iras2 aida agil ni...cakap pasal business lah ape lah…sambil2 dia bercakap tu dia pandang2 kat kedai jambu tu…motip..ade kah dia memandang akak yang sedang pose kate winslet tepi kedai itew?...


Yang jual jambu tu perempuan Indonesia…lembut je suara dia..umur agak kertu gak lah...sedang tunggu orang tu cedok air jambu akak..perempuan dalam kete tu bersuara…


“Hei..hei..bungkus jambu 4…air dua..cepat sikit”..dengan muka perasan yang dia tu kelas sangat…


Yer lah orang ramai..so agak menunggu lah kita orang ni…pose2 mak datin order dr dalam kete..walhal dia x tahu akak naik lengoh pose tunggu giliran ni...

tetiba betina tu menyalak lagi dr dalam kete.... kuat suara dia...


Woi cepat boleh x..saya nak amik anak balik sekolah ni..kalau nak meniaga buat lah cara meniaga…tolong cepat sikit yer jangan buang masa saya...dia menyalak dengan bangganya..…


Trus hati akak berkata…Binatang punya perempuan…..ko ni x de adap ker…ko x leh cakap elok2 ker..sakit tul akak tengok betina tu..baru akak nak tekan suis puaka akak cerca betina tu ..ade satu brader ni membalas salakan betina itew…



Woi pompuan..suka ko je nak panggil orang woi..woi..ko xde adap ker…ko tahu orang ramai..lepas tu ko dah lah x beratur..parking macam ko lalu kat drive true..ko nak cepat2 lak..kalau nak cepat ko x boleh cakap elok2 ker…


Perempuan itew membalas salakan lelaki itew.. ..”ko sibuk apehal.. ade aku cakap ngan ko ker..aku cakap ngan perempuan indon tu..datang negara orang kalau nak meniaga cepat lah sikit..dah lah dating Negara orang buat macam negara sendiri...buat kerja lembab..saya pedulik ape ..saya nak cepat..saya punya suka lah nak panggil dia ape…”…


Kalau korang dengar ko x menyirap…lantas abang tadi menyalak lagi membalas salakan perempuan itew…tapi kali ini salakan mereka bergema bagaikan consert celine dion di last vegas...


ade sekali tu akak mencelah juga ...membantu abang tadi menghanjengkan betina tadi..opsss


Dia indon ke Malaysia ke…ko x leh beradap sikit..kalau ko rase duit ko banyak sangat ko nak servis tip top apesal ko tak beli jambu kat pasaraya je bodoh…


Betina tu menjawab…aku punya suka lah aku nak cakap ape!

suasana menjadi semakin tegang..betina dalam kete tu tetap x mengaku salah...orang makin ramai menonton...ape lagi akak pun pose-pose lah kat situ..terpandang juga ade anak2 n bapak2 ikan kat situ...

tiba-tiba...lelaki tadi semakin marah..trus dia tepok cermin kete betina tadi sambil berkata..
" aku x kira ko bini orang ke anak orang ker...nak aku sepak muka ko sebab ko ni biadap"...

tetiba berdesuuuup betina tu memecut berambus dr situ.... laaa takut ujung2 rupanya...ape lagi wartawan2 sambilan yang duk kat situ sibuk lah temuramah akak kat situ..tanya ape terjadi tadi...


camera berkelip- kelip..semua nak amik gambar akak sebab akak ade lah saksi utama ...puas akak tepis...tapi mereka tetap bertegas nak corek cerita tadi..

lantas akak menjawab...

No Comment...

25 comments:

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

biar org cakap kita budak kg asal kite berbudi bahasa..

wat apa kaya klu pangai mcm gampang tu..
sifat kemelayuan semakin kurang skrg..

aizul melaporkan utk tv sendiri
sekian

Isbjørn Fra Nord said...

malaysia as truly asia but then perangai kita mmg x asian pun.bila ckp malay, mesti ckp sopan santun but then what can I say is hilang sopan santun...that's the truth as in kita nk jd org yg bukan kita...people with class but adap hilang...no class at all!!

[z@ck] said...

biadap gila minah tu..kerek nak mampus..

peridot sepi said...

biasalah, org kalo ada pangkat dan kedudukan, mmg camtu la perangainya tp bukan semua, beberapa kerat jer...

kak senduk, 'drive thru' la, bukan "drive true"...

Kak Senduk said...

kak senduk - peridot : x kisah lah drive ape pun...tapi yang penting KAU PAHAM KAN..!

rizz said...

haha mmg kong ajo giole pompoan tu..cepokk je sket pompoan tuh kak senduk!

Wolfis Black said...

setengah orang ingat dia ada datul atau datin di depan..dorang boleh buat hal sesuka hati

~natasha~ said...

dia igt dia diva ke nk cenggitu.. beli jambu tepi jalan jugak.. mesti dia br dpt tau laki dia ada skandal ngan perempuan indon... xpon org gaji sendiri.. tu yg hangen tu... x gitu kak senduk????

||| PöJìé PööH ||| said...

kuang ajor giler..
sgt xde adab dan bahasa..
pakai tudung pun xguna klo xde adab n bahasa..
sbb mata dah dikaburi ngan kekayaan..

NenekPenne said...

pakai tudung tidak bermakna anda beradab...

kalau dia rasa class sangat, pilah ladang jambu..choose and pick sendri...

annakaigo said...

ayo kadawele, kalu mak
puks2 yang tak reti nak mengalah ni mak simbah jer air jambu tu kat muker dier!!!!ambik ko

Hezesuze said...

mmg sialan itu betina dlm kete...uweeeekkkk!!!!

Pakcheek said...

Datin WanAbe Je Makcheek tu. Pakai beradab perangai keji wat ape? Tanggal je tudung tu. Memalukan je.

suezensuzanna said...

owh...sgt x patut lah pompuan tuh..kelas sgt ke dia??

momguess said...

mmg hanjjjjjjjjjjjjjj lahhhhh
itu betina!!!!

kasha james said...

akak sundal besar betina tu ek,hish x payah feeling2 la kan bawak kete besar.klu aku dpt die,aku pulas tetek die pkai tempat parut kelapa..pastu aku cmpak die dekat kandang anjing,biar die mnyalak same2 dgn anjeng2.voley?tajuk die:RASAKAN!

Anonymous said...

org cam itew sepatutnya jirus aje dgn air jambu itew, baru padan dgn muka hanjengnya!!!

Anonymous said...

Ya Allah menyirap darah i baca pasal kehanjengan pompan biadap tuh! dh xde modal lawan salak dgn lelaki budiman tu terus bukak isu negara. apahal ni wey! kak senduk sayang, i really wish i was there to help u both. hemmmm..kaya sgt ker kalo takat pakai kete nissan..org len pakai jaguar pun blh berbudi bahasa...itu la melayu yg 'layu'...

ps: kalo i jd abg budiman tuh, x pyh tepuk cermin kete, terus jek hantuk muko pompan biadap tu kt stereng. bior lekuk cam jambu batu 2 singgit tuh!

faizul said...

keji betol women itu

SyuQ said...

hurmmm

budi bahasa, budaya kita

memang x berbudaya langsung perempuan itu. so, klu x berbudaya spesis apakah dia?

@LiYaNNuaR said...

hushhhh... kalo aku pon menyiraaaappppp... haihhh...

green apple said...

kalau dah rasa diri kelas sangatttt pehal nak beli jambu kat tepi jalan, tol tak??

keta pinjam tu, keta pinjam. konfem!!

ko lempang je dia biar tersumbat anak tekak.

ayinn said...

erkk,.. akak,..
neh citer betol ker???

wakaka,..
ceh, yg xleh blah ujong entry tuh,..
'no comment'

wakkakaa,.. lawak2,.. bajet artis lak akak neh,.. opsss,..terlebey suda,..

Anggerik said...

Kak Senduk,

Citer ni sama lebih kurang dengan citer saya arie tu.... cuma pompuan yang pakai tudung (serius- xtau apasal pompuan melayu pakai tudung cenggini perangai dia) tu bawak anak dalam troli lintas parking, x pandang belakang, selamber je lintas kat corner dan jalan macam itik pulang petang.... kita sempatlah brek sebab x bawak laju, pastu mulut dia sangat2 puaka.... mencarut kuat2 tahap puaka kat tempat parking- menjerit2 dengan ada baby kat dalam troli.... tolonglah!!! benci!!! rasa menyesal jer x langgar.... naper kena mencarut? depan anak? bukan saya langgar pun..... pastu marah saya bawak laju.... motipp?? kalau saya bawak laju, dah lama saya langgar.... adap sopan dah hilang...

RhyZe said...

Bestnyer idup u penuh warna warni.. ada je perkara menarik berlaku...

Let's SHOPPING Uollss!