ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 15 September 2009

Rumah terbakar panggil akak!

mari kita menyanyi bersama-sama..."umah jantan terbakar panggil akak!..akak datang berlumba- lumba..."

ha! itew lah temanya hari ini uolssss..yang penting sebab kan semalam akak sekeluarga mungkin beraya kat masjid lah jawabnya raya ni uolsss....

semalam lepas balik keje..akak duk lah pose kat umah...then ali kol akak mintak akak anta dia pi ioimall sebab dia nak buka ngan kawan dia...then mak akak pun kirim lah akak beli roti perancis katanya..nak makan dengan bistik...wah feeling2 orang perancis mak akak kan...

lpas anta ali..akak pun trus p beli roti perancis n balik rumah...sampai je umah akak..akak tengok mak n bapak ngan sedap landing depan tv..mak akak siap dah terlelap..yer lah nak menunggu berbuka katanya...

hey cik kam oi...bangun rumah nak terbakar ni..sedap je dia tidur kan...banyak cantek!

so akak trus masuk dapur untuk letak roti....tiba2 uolss..oh tuhan...kuali yang berisi minyak telah terbakar dan api dia besar sampai ke bumbung uolsss....dinding kat dapur belakang tu siap dah terbakar....


ape lagi dengan vokal manja akak trus menjerit.." apiiiii..apiiii!"...
ape lagi mak akak trus melompat...dapur umah akak terbakar uolss...yang penting mak akak panaskan kuali nak goreng cekodok katanya..lepas idupkan dia pose tidur..kelas tul mak kan...boleh dia x sedar yang dapur dah tebakar...

nasib baik akak balik uolsss..kalau tidak mesti akak beraya dekat masjid uolsss...hey hangin tul akak ngan mak akak..lepas tu leh lak dia kata.."sape lah pulak yang panaskan kuali ni yer"...ape lagi akak terus menjawab " sape lagi mak cik tom rumah belakang tulah panaskan minyak..nak celop tangan dia sebab nak belajar silat"...

lepas tu mak akak sibuk jerit kuat2..tolonggggg...tolong....bukannya dia nak tulong akak padamkan api...

tolongggggg uolsss. umah mak terbakar uolssssss

dia yang panaskan kuali pastu leh tanya lak..nasib baik akak ade..akak trus lari dalam bilik....lantas akak terus BERTUKAR!! menjadi bomba wanita lah...

akak telah bertukar menjadi bomba wanita dalam masa 0.00005 saat..akak dapat mengalahkan masa gaban...

yang bongoknya akak dah tau semua tu terbakar sebab minyak leh pulak akak simbah pakai air..makin marak lah api kan...last akak basahkan selimut..and akak lempar kat api tu..trus padam...

tu lah dulu waktu kat sekolah ade latihan sesi pemadaman api ko tak amik perhatian..ko sebok duk mengurat abang bomba tu..ha sekarang ni rumah dah nak terbakar baru ko terkontang-kanting....sedih tul ....

34 comments:

mamaAna/Dani said...

sabarlah kak senduk nak buek camno dah terbakor kan...dugaan betul nak raya tu nyaris muko akak senduk tak terbako kalau tidak camner nak carik makan kan kan kan....

kiss kiss

PutR@ McRomanCe said...

hah..muke ko ibarat bola apie..kan dapur dah terbakar..nsib x raye kt masjid kak senduk eak..kene caraz nnti..ekek..

cikkai said...

sib baek kat dapur je. Kalo melarat ke bilik akak, habis baju raya dan segala mekap terbakar.. ya ampunnn

nafham said...

kelaz ko feeling2 bomba gitu!!!

Aziesham74 said...

hahahah..x tahan baca senduk punya blog hari ni,,tp kesian gakk,,,,,

sabar yew senduk...selamat hari raya sendukkkkk....

Maya Qistina said...

AKAK,JGN LUPER SUJUD SYUKUR COZ UMAH STILL SELAMAT...GITTEW...=)

faizul said...

nasib baik tersedar, kalau tak, jadi tajuk utama akhbar kosmo

razzi@ajeet said...

Kak Sendouk hebatnya.... bagus eik kak senduk.. tak panik...

aSh aBd Rahman said...

uish bahaya tul.. nasib baik..

b-boy said...

pehh..dugaan tu kak senduk...nasib baik sempat..kalau tertulis x sempat..mintak simpang lah yek..

p/s: ni la chance akak berkhutbah kat mak akak ittew..bolehhh??hehehe

Anonymous said...

Beberapa perkara yang menjadi tanda tanya :

1) Macamna senduk masih sempat mengutuk ibundanya dengan penuh kreatif walaupun api makin marak ?

2)Ape motip main tukar tukar baju lak dulu sebelum nak padam api ?

3) Nape bukan senduk yang masak, seingat aku, masa beliau nak pindah balik umah mak dia dulu, dah bersumpah akan menjadi anakanda solehah ? Ini sampai cekodok pun bonda kena masak.

Ape - ape pun senduk, rugi la rumah ngko tak terbakar, kalau tak, bleh berkenalan ngan abg - abg bomba dengan abg - abg jabatan kebajikan..hehe. Jangan marah senduk, bulan pose..

atreyu strange said...

Takpe beb, itu ertinya dapur ko perlukan make-over. Kalu dapur tu bleh bersuara, dah lame dia mintak. Tak tahan punya pasal, dia pun bakar diri. Dapur pun attention whore. Haishh...

||| PöJìé PööH ||| said...

kusss semangat ko balik cepat kak!
klo idak ko bukan setakat beraya kta masjid, beraya kt umah anak yatim skali tau!
selisih 44 malaikat tau!
alhmdulilah sumer dah ok!

QieFLy si Dolce said...

hahaha....taw takpe bulan pose ni banyak je dugaan nyer....andai kita terleka skit je terus hanyut...wah katanyer....

farish sinclair said...

ahahha siannya! adoi nseb smpat..klau x haukk tgbko umah akakk

Hezesuze said...

wow! kak senduk jd bomba wanita seksi lagik uols.....ekekeke

lorrr...camne bleh mak akak tertdo tu...haishhh dugaan kekdahnye...sib baik dapur jek..kalo 1 rmh terbakar...alamtnye tpaksa ler wat gath bloggers melawat kak snduk.....huhuhuhuhuhu

Anonymous said...

hebat ko senduk pasni koleh daftar ahli bomba sukarelawan matila smua abg2 nak bakar umah pasni hahahha!!!

Eri-chan said...

kesiannya..dugaan di bulan pose, kuih raya terbakar sekali tak??

Anonymous said...

Senduk, ye ker rumah ngkau tak sengaja terbakar...aku baca balik entri lama ngkau nie, macam ada muslihat lain jer nie..

http://meriahuoll.blogspot.com/2007/10/elak-bg-duit-raya.html

Che Sue said...

teror kak senduk lawan time gaban!
tapi reli aa kak senduk, mak saya pun penah d situasi gitu...dok panaskan minyak kat dapur nk goreng ikan, then p senaman2 lak kat depan terus lupa..

peh tu p siram air lak tu mcm kak senduk buat kat kuali tu..hoh! mcm bom aa jadinyer..terus mak sy mandi minyak ari tu..masuk wad! tak pasai2 ari tu lulus dlm arena silat sb dah berjaya mandi minyak! kekekek...

iwan @ reez @1 @ e1 said...

syabas kak senduk.... berjaya menjadi ahli bomba x terlatih. naseb baek kak senduk ade... klo x ntah ape lg yang jadi kan???

Anonymous said...

sendok2..lawk btol ayat ko tembak mak ko tu,sgt berinovasi

1234 said...

ciannya kak senduk sefamili.....
nk wat cmner......da mak uolls TERlelap katernyer.......wakaka
abis ke satu dapur tu nyah....???

Boss Kak Senduk said...

OOO....patutlah Apply Advance yer? nak beli dapur baru dan repair dinding ye? hehehe

arenaKu uKanera said...

betul2 wiranita kau kan!!!
;)

LayarLara said...

MasyaAllah...

Takziah dariku untukmu...

FaDLi said...

kat kitchen, ssediakan fire blanket... in case ada fire mcm kak senduk alami...

pastu dlm rumah, belilah dry powder fire extinguisher ke kan.... sesuai dgn semua jenis api.... in caseeee...

abu muaz said...

Canti habis bomba nita tu....

Prof Azie said...

nasib baik dapur jer kak senduk...ada hikmah tu, sempat ke nak buat dapur baru nanri nak sambut raya, tinggal beberapa hari je lagi ni...biasa la tu dah penat masak sumer + pose..kadang2 saya pun hampir terlelap juga waktu tunggu minyak panas..

Momomalaya said...

sian kat akak
lg sian dlm akak buat entry ni, ada org kutuk akak lg
akak cume gurau je kan dlm setiap post akak
cthnya tukar baju ngan kutuk2 mak akak tu... adoyaiii...

x kisah said...

komen anonymous ni menyakitkan hati aku yg jadi SR ni...apa ntah lagi kak senduk..eh anon ni bongok tol la..yg ko sibuk kak senduk x masak la..kutuk maknye la..senduk tukar baju bomba la..

bio la dia..citer lam blog dia betul ke tak yg ko sibuk tu wat pe...aku x kisah citer lam blog dia propa ke tak..yang penting kalo aku baca sure gelak..

dr blog org lain yg dok tayang 24jam muka sendiri konon perasan cun, padahal idung cam jambu air..mancung lg idung kak senduk, lagi dok tayang beli handbag la..kasut la..makeup la..baik lagi aku baca blog kak senduk yg menceriakan idup aku..

anony ni banyak songeh tol..yg ko dengki ngan senduk ni pahal...janji dia x kaco org..dan x berlagak udah la...

Jack said...

ades...korang sume ni...itu kan ayat gurau2...jangan la amik pot..kalo xleh gurau2 kene dok dalam utan...xleh feeling2 cni

-AniSzaM- said...

klaka la mak akak nie..tgh2 saat rue leh lak g tnye saper wat..hahaha...akak mmg hebat!!!
same la kiter..bile ade latihan kebakaran jer..xpernah pegi..menular je..wahahha

me said...

haha..ni entri yg paling sy suka.klaass gitu!

p/s:xkesah la cter rekaan ke, logik ke tidak, yg penting telah brjaya wat me tersengeh.hehe!

Let's SHOPPING Uollss!