ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 8 October 2009

waduh....sakit temen nih!

caller : " hello leh i cakap ngan jammy!"...(jammy <-- name berangan dalam internet)
akak : yes speaking..sape tu ek...
caller : eh apasal suara lain macam je...yer ke jammy ni...
akak : x lah ni nenek dia bercakap...jammy pegi tongga memburu gajah kat sane...
caller : jangan lah main2...saya tanya betul2 ni...
akak : saya lah jammy...awak ni kenape...
caller : xpe lah......tuttttttt(telah talipon)

dasar bajingan...tak tau sape tetiba tanya macam2 then trus letak plak...akak cuba call balik..tp dia x angkat....

5 minit lepas tu akak dapat sms dr no yang tidak di kenali dan berkata :

"u kata u nyah kenape suara u serak2 besar macam rock..macam lelaki..u ni yang betul ke nyah tipu?..."

then akak membalas " hey bongok...aku sakit tekak lah gila..ko ingat pondan suara halus ke hanjeng..semua suara halus tu suara kepit lah..lagi satu i ni nyah tipu..i xde cop sirim.."


bangangkan jantan tu...akak dah empat hari sakit tekak..suara dah macam bunyi hon lori ni..strepsil, fisherman friend, breacol , air asam jawa, asam x jawa dan segala sepupu sepapat ubat sakt tekak akak dah bedal..tp x elok pun...

plz help me...nak makan ape k bg elok...

im so fening..fening..senduk sakit tekak..dah lah ujung bulan ni kat konsert mak kat kl ...mak jemput senduk berduet..cam ne ni..cam ne nak jawab ngan peminat yang senduk sakit tekak ni... dah kehadiran senduk menyayi ngan mak ni yang melaris kan tiket konsert mak..fening uolssss...

23 comments:

FaizJB said...

Cuba akak baut nih..

Sakit Tekak
Sakit tekak sewaktu bangun pagi?Terus kebilik air dan tepukkan air sejuk di tengkuk anda. pastinya kahak akan "longgar" dan mudah keluar selepas itu.
Hilangkan atau elakkan sakit tekak dengan meminum air tomato seminggu 3 kali. Sakit atau perit tekak akan hilang.


Merdukan Suara
Merdukan suara dengan air suam yang diperahkan limau nipis. campurkan gula batu dan biarkan semalaman. Keesokkannya, sebelum gosok gigi atau berkumur dan minum air itu.


Kalu berjaya, x lama lagi akak jadi lah Senduk Knowles!!

datin cik sal said...

kann.. babi sgt jantan mcm tu.. **matila emo jugak!

farish H said...

wakakaka

Umi Rose said...

dah try minum madu?
dah try makan ubat batuk bena expectorant?
try makan gula batu...buat cam makan gula2 tu...dah abes cara sumer tak leh...itu lah yg sy buat...surprisingly menjadik..hehe
konfem takder side effect...sbb sy dah jadik 'lab rat' nya....

JiEjAh_DeEn said...

sakit tekak terlebih mkn rendang yer ? hehehee
minum byk air kosong ye :D

Miss Moon said...

tak pa kak senduks , tak ley nyanyi ngan beyonce nko ley menari single ladies ngan dia ...perlu 3 org ...sorang agi kak senduk ajak kak bed .

kak bed apa khabar ...lama tak apdet belog

Razaidi said...

akak dh try kicap campur limau nipis.telan 1 sudu kecik kot2 berjaya kan..nangis ct nurhaliza

Farah_W said...

kalau saya ..saya minum hot tea campur ngan madu n lemon...it works for me...cubalah.... :)

Rich said...

terus biarkan suara mcm hon lori dengan perdu katak...lagi sengau, lagi cantek nak melalak dengan beyonce nanti

QieFLy si Dolce said...

hurm....tapi semua benda yang akak wat tu mmg untuk hilangkan sakit tekak...

ala takpe la kak suara serak2 basah gitew....husky katanyer

Pencinta Lelaki said...

tonsil bengkak tak ? demam tak ?

lau tonsil bengkak + demam, kena amik antibiotik Erythromycin atau Amoxycillin.

Banyakkan minum air suam.

Akak tau tak Strepcils ada banyak jenis? Ada yang untuk cair kahak, ada yang untuk sakit tekak, dan sebagainya. Pastikan memilih Strepcils yang sesuai dengan masalah akak.

Semoga berjaya! =)

Salam Sayang dari Pencinta Lelaki.

Kalau akak sakit tekak sebab gelakkan abang sengau tuh, tak dapek den nak nolong... *larikkk

Terry said...

haha. lawak la... nyah tipu takder cop sirim.. :D.

apa la jantan tu... ingat nyah tu bersuara wanita ker?? choi.. dah taw nyah, mesti la expect suara garau2 kan?

haha..
camni la akak senduk, minum air memanyak, amik lozenges *ubat sakit tekak tuu,* and then rehatkan tekak, and suara merdu u 2. k? :))

Jumie Samsudin said...

tips Jumie dulu dulu duk nyanyi.....tidok bagi cukup. jangan minum apa pun jenis jus buah. minum susu.

ps/ AKAK DAH BELI TIKET SEPUPU JUMIE, BEYONCE???

Anonymous said...

kak senduk ikut je cara bondaku tercinta...b4 tido abik nasik gan gula batu rendam semalaman dlm cawan...pas2 besoknyer bagun terus minum....p...jgn minum gan keledak nasi 2 ..minum air saje...wat dlm 2,3, ari insyaalah..ok...p kalu amalkan selalu...jarang batuk...badan pong sejuk..demam pon kureng....

selamat mncuba....

Anonymous said...

kak, try lah minum madu dicampur perahan lemon...lemon lebih power dari limau nipis...sy dah cuba mmg menjadi..

yg kedua kak senduk kena kenalpasti batuk tu jenis berkahak ke atau dry...kalau dry akak tak boleh minum ubat batuk yg jenis expectorant...kena cuba yg satu jenis lagi tu utk dry cough...pegi je farmasi...mesti dorg tau...insyaallah cepat sembuhnya...

camy pitt..

Anonymous said...

kak senduk
Apa kata kak senduk try telan "air ketuban jantan". Sure mesti baik batuk kak senduk

He he he

Anonymous said...

jumpa doktor je... silap ari bulan kalau terlambat... jadi penyakit lain pulak

Anonymous said...

jangan meroko u olsss, itu je cara sebenanrnya

Hezesuze said...

try rokok idup nok...ekekek garenti bek punya...larikkkk

mulut celupar said...

sedeh jantan tu kay...bek suruh dia cari pukis sajork!
well kak senduk...banyak2 la berdoa tuk hilangkan sakit tekak tu...
lpas ni bleh la join family Knowles..
senduk knowles katanya! Lariikk....!!!!

mama dania said...

sabar u oll

mama dania said...

oi kak senduk....add/link la aku ea....aku wat blog bru...huhu...asyik membolos blog org je kan(bkn la bute it)tpi maleh den nk buek...so dh der blog ni senang skit..(pe lak aku lari tajuk ni...)

annakaigo said...

wah speaking uolls!
nuk pak arab tu nak cakap sabarlah(patient) tapi tercakap diamla (shut up)hehehhe.
ambik kau! kak senduk bersuara ala2 sangkala-kala jeritan hencap husky..
sabar uolls, banyakkan minum air zam2 moga cepat sembuh tekak uolls tu..

Let's SHOPPING Uollss!