ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 18 November 2009

akak di paku seperti pontianak

akak ngah pening dengan masalah yang melanda hidup akak ni...adik akak yang bengong tu dah buat perangai lagi.... awal bulan depan dia dah start ada pointment dengan pakar kat hospital putrajaya...hopefully kami sekeluarga buat keputusan yang tepat anta adik akak jumpe doktor.. doakan yer....

sebelum tu..hari isnin ari tu..jiran akak ade borak2 ngan mak akak...mak akak pun cik seri siantan lah dengan dia pasal adik akak ni...mak akak sampai dah putus asa dah..tp kami cuba untuk pulihkan adik akak...

then dia kata ...dia ngan family dia selalu pegi berubat ngan orang tu...so akak ngan mak akak pun pegi lah..akak ikutkan je...jiran akak tu ikut sama...ape lagi macam2 lah yang dibawaknya..air lah..itulah ini lah...so pegilah umah orang tu kat kapar kelang...

akak sampai je ade dia keluarga tengah tunggu...sorang tengah berubat satu lagi keluarga yenna tengah tunggu...akak tengok je cara dia berupat..dia ade tepok2 belakang lah semua lah..akak tengok caranya betul ...guna ayat quran..baca2 cam tu lah....akak tengok yenna tu perut dia macam besar je..nak beranak ker..motif?

i tok bomoh ok bukan mak bidan ok!

dalam mase pakcik tu berubat mata akak mengantuk sangat sempat lah akak pose baring kat rumah pakcik tu


akak pun pose lah baring tunggu giliran katanya

then sampai turn mak akak...so mak akak pun sok sek sok sek lah cerita masalah adik akak ni...then orang tu tanya..." ok sape yang saya nak guna untuk tarik tu"... akak pun blur nak tarik ape?.. adakah main tarik kali elyana?...

motif nama mak disebut disini?

then dia pandang tepat pada akak...dia ponted jari kat akak...

" Kamu yang rambut panjang tu kemari..."

tapi memandangkan akak lah wanita yang paling gagah dan akak lah yang paling chantek malam tu akak pun confident jawab " saya ke pakcik!!!".. so akak lah yang duduk depan pakcik tu..then dia urut2 belakang akak...

kenape saya pakcik?.....motif! saje tau nak amik kesempatan...


sebab akak adalah satu darah katanya..ade pertalian..so tu guna akak sebagai perantaraan..dia amik paku panjang sejengkal dia cucuk2 belakang akak, kaki...cucuk tengkok...ha cucuk tengkok...(pakcik saya ni bukan pontianak yer nak paku tengkok..sentap tau)...akak pandang pakcik tu..ko kenape...

pakcik tu mereung tajam kat akak..akak jadi takut....

trus akak capai tudung uolss pose muslimah depan tok bomoh tu...

then dia amik macam satu kayu kecil warna kuning then dia cucuk2 kat dada akak..sakit tu mmg sakit tp akak tahan..demi nak ubatkan adik akak katanya...then dia pegang limau ...kat limau tu ade jarum warna emas..dia cabut terus dia cucuk kat dua2 belah ibu jari akak...sakit lah kan..tp nak buat ape..katanya part of treatment...akak tahan...

then dia baca2 ayat alquran then dia tepok belakang n dada akak...so selesai....then dia bagi lah 4 paku yang panjang sejengkal tu kat mak akak...dia letak kapur kata suruh mak akak tanam...so selesai...derma nya pun ikhlas....so boleh lah akak curi satu paku panjang tu untuk akak paku pada kak Cam...opsss

sampai umah mak akak pun buat lah ape yang orang tu suruh..mandikan adik akak ngan limau..ade air baca2 skit..and tanam paku td... so malam tu akak pun berjimba-jimba lah seperti biase dgn harapan esok adik akak ok sikit dan nak pi keje....

tiba2 esoknya mak akak kol..adik akak berkurung dalam bilik x nak pi keje...macam2 alasan dia bagi..takut nak kuar rumah katanya...geram tak...

ape guna buat treatment malam semalam yang akak kena cucuk jarum n paku tu.....

Align Centerso sekarang ni useless lah usaha akak di paku macam pontianak semalam...? sentap tak?

26 comments:

Anonymous said...

noksss...adik u oll saket aper???

Kak Senduk said...

Adik mak depression uolsss!

faizul darius said...

kasihannya adik kak senduk... bawalahlah ke hospital.

midie said...

bwk la jmpe kaunselor or psychiatric..juz nk low kan depression die

ceritacherita said...

kadang ubat mcm gini takes time sikit. Insyallah pelan2 dia akan ok.

Hezesuze said...

waduh nok...perubatan ape camgitu ghupenye smpai paku2 sgala bagai...adoaiiii....

ermmm...cian kak senduk ek...sib baik kene paku kalo kene cucuk bende len...hahaha

Terry said...

owh noks.~! adeqs u tu sakit aper??
meroyan kot agaknyer??

alhamdulillah.. dpt gak tengok akak senduk kita bertedung.. eh eh.. bertudung.. haha. :)

||| PöJìé PööH ||| said...

motippp la kan tok bomoh tuh..
propah jer kot sajer nk amik kesempatan kat akak!

Umi Rose said...

punah segala cucuk mencucuk sebelum tu yer....kena cari bini kot kat adik kak senduk tu...sekurang2nya dok berkurung dlm bilik ada gak paedahnya...

Pencinta Lelaki said...

Salam.

PL cadangkan, bawa adik kak senduk jumpa mana2 psychiatrist atau kaunselor.

Mula2 pergi mana2 Klinik kerajaan atau swasta, dapatkan surat rujukan untuk jumpa Psychiatrist. Then bawa surat tu dengan adik akak gi jumpa Psychiatrist atau Doktor di Jabatan Psikiatrik dan Kesihatan Mental di hospital kerajaan, atau swasta.

Semoga dapat membantu ...

Anonymous said...

uolls, abang setuju dgn pandangan pencinta lelaki....pnh ada pengalaman pesakit sedemikian...ini adalah penyakit psikology...jgn terlalu percaya benda2 karut...perlu diubat dengan betul. hospital kerajaan ada rawatan. jumpa psychiatrist..semoga adik kak senduk pulih

~zam~

hOtMaMa said...

motif curik gambar kt blog mak?!

Anonymous said...

HUHUHU... KAK SEND, aku pun dah kena benda ni tapi take time jugak, dalam 7 bulan . kalau nak pvt aku la nnt aku share, tapi boleh cerita detail tak ape punca prob adik akan nih? aku boleh kasi pandangan sikit, akak patut bukak satu post khas berkaitan dik akak nih, barulah semua orang mcm aku yang ada pengalaman ni boleh share, skg aku dah pulih walaupun tak sepenuhnya

farish H said...

speechless.sian la kat adk kak senduk... tok moh tu very der taw ahhahaa

Gelas Biru Muda said...

kena cuba perubatan islam, buat appointment dgn Ustaz Datuk Harun Din, rasanya dia tentu leh tulung, besenyer ada "benda" dok bertenggek kt dier, tu yg jd malas lah takut lah, choba... ada tgk expose mistik kt astro x, hah cam tu baru kata berubat, x yah pun cucuk paku bagai

aerialviu said...

cian kak senduk, demi adik sanggup akak jadi pontianak di paku bomoh ntah hapa2x tu... sebbaek bomoh tu tak rogol akak, tak kalu sper nak climax? jiran akak tu kah?

Adam said...

kak senduk...ade ahli family i pernah kene mende mcm ni..pergi jumpa ahli psikiatri baru dia boleh bercakap. Sangat banyak benda yang dia pendam sampai boleh depression bagai. Depan doktor die menangis2... dan dia perlu ambil ubat yang doktor bagi secara berterusan. Jadi, jangan takut berjumpa doktor. Doktor tak cocok akak depan family akak.....opssss

sayalahfaizul said...

nuox... jangan wisau sangat pas ni ye uols. doktor2 skang tau nak wat per. all the best for your broter and your family as well...

sokongan family pown penting, uols. janganla ko serik kalau doktor nk injek ko plak. motip??? adik saket, kakak di injek?

Qumairah said...

Saya paham perasaan kak senduk and family, my lil sis pon penah mcm tuh sebelom dia kawinlaa..lepas kawin semua ok...me raser dia takut tak kawen (my sis maser tu) heheheh..depress nih benda berbeza dan approach berbeza. Takpe..jangan gie bomoh2 bagai..sian kak senduk kena cucuk paku..aduhhh patutlah dah lamer tak update..ade banyak prob ye..

naya said...

kak senduk!
i letak blog akak dlm blog i tawu,
akibat terlalu minat tau uoll!

Mahirah Kamaludin said...

akak percaya ke treatment mcm ni?

baru terjumpa blog akak. creative gile, gambar cantik2. boleh jadi sang penglipur lara. suka baca pasal family akak. nak2 mak akak tu. minat mawi lah, kena kejar anjing lah.

hahahhaha

me said...

dear kak senduk,

sy phm pe yg akak rs sbb slh sorng adik-bradik sy pn mengalami slh yg sama.mls keje, tkt jmpe org, senyap je, slalu tmenung, depresi gitew..

kami fmly amek langkah jmpe pakar psikiatri..2bln skali bwk g jmpe doc, doc pn sian kt tgk die jd cmntu, ape tah lg kami..

bwk jmpe ustad jgk.dlm 2bln skali.mmg mak xputus asa.da 2thn dh die cmtu..sedey adek..
tp, sbgai fmly, jgn sisihkan die.slalu sembang ngn die w/pn respon die kdg2 mmg membakar jiwa raga.
harap,adek akak sembuh satu ari nnt.insya Allah

QieFLy si Dolce said...

insya allah kak....kang sembuhla adik akak tu....akak kan pontianak yg cantik hahahah

Momomalaya said...

nak cerca apa ni uolls?

|| sTaRLoveR || said...

akak, eH2.. Nak pAnggey abg bleh? ahahaha.... Bawak la jumpa ustaz ke.. Dolu, ada ank sedara sy nih macam tuh jugak.. Last2, meninggal donia tau... Ngeri betol keadaan dia... Sumanya sebab depression..

Momomalaya said...

teruknyer.. sampai boleh meninggal? wowl

Let's SHOPPING Uollss!