ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 24 November 2009

my weight is killing me!


untuk merialisasikan impian akak..akak terpakse bersenam dan berdiet uollss...akak tak sanggup tengok berut akak yang besar macam gunung ni...semua dah tegur uollss....

"Nyah kenape ko ni mak tengok makin hari makin gajah nyah....tu lah selalu lagi mengata kak bed tu gajah..kan ko dah gajah dah"

dulu mase kancil idol berat akak turun jadi 67kg kan dari 75..sekarang ia telah bermaharaja lela menjadi 79 kg uolss...i gain weight 12 kilo... x ke ko pengsan mendengarnya...1 kg lagi akak nak 80... x mungkin uolsssss...tu lah pasal..ni gara akak mencekik nasi lemak pagi2 lah ni... ngan mencekik ketika berjimba2 di alfa maju setiap malam...

now now...akak dah stop all the carbo food...more veggy..and a lots of execise.. all my jeans akak dah x muat...my goal is 55 KG..amacam boleh?...my faveret jeans dah x leh nak zip pun...amacam gajah x...

and all my woman cloth akak...kalau akak pakai look like im pregnant 7 month..how come?...ade ke jejaka turn on tengok bapok perut buncit?...

i will not update bout the result every week..but i will post out my pic week n week...(konon-konon..walhal camera pun ko xde)

..hopefully dapat flat abs yang akak idamkan tu...hopefuly...


21 comments:

Cik Cookie said...

makan lechitin nok.
kompem ahh kuwus.

Kak Senduk said...

lechitin tu ape nyah...mane nak dapat

razzi@ajeet said...

DURAMIN?????? HEHEHE TAK NAK TRY?

farish H said...

bsenam jom kak haha

Hezesuze said...

lechitin & duramin tu tak elok nyah...bek ko jgn try..

sbbnye bila mkn jntung kak senduk akak berdegup laju tp mmg selera mkn xde langsung....sbb tu bleh kurus

tp effect pada jantung lagik2 sape ada darah tinggi cpt mamposs wa ckp lu....

bek kak senduk control mkn n bersenam..bykkan mkn buah epal ijau...sbbnye saya pun tgh on diet ni....huhuhuhu

QieFLy si Dolce said...

hurm....klu akak nak lagi berkesan jauhkan diri dari nasi....yes itu mmg berkesan....aka try tak sentuh nasi slama smggu 2....confirm u will loose ur weight...

lepas ni boleh la dapat abs yang di idamkan tu hehehhe

bOyFeiZ said...

cayalah kak SENDUK..hehehe

Cik Cookie said...

Lechitin tuh Dietry Supplement.
Blackmoores ada.
Bio-Life ada.
Kordel pun ada
CC amik Blackmoores Lechitin 1200.
Dulu CC saiz paus, skrg dah ok skit.
saiz anak gajah.
Try laa nok.
pastu amik Evening Primerose Oil utk dlman.

Cik Cookie said...

Lachitin tuh bkn bg kita xmkn k.
Itu gila nmnya klu xmkn.
kita kg kn mkn.
Lechitin tuh component ptg dlm cell bdn n aids in the metabolisme of fats.
1 lagi yg paling sihat n mantap adalah adalah 5HIJAU
blender
1.celery
2.Apple hijau
3.timun
4.peria katak
5.chili banggala hijau

minum tau tapi CC xleh minum sbb xsedap.
cb try tau.menjadik tuh.

iLOVEspeed said...

let's lose weight together k kak!

i pun nak target that weight actually.

no rice and white bread or makanan tepung2 tu (cekodok contohnye)

tp makan brown rice blh la kak. kenyang jugak. and makan wholemeal bread.

try jusmate 5 kak!

aih. byknye i merepek!

afiq said...

walopon klise...tpi kalo x makan nasik mmg cepat turun.. tpi sekse kak sendukkk oiiiii

-iZ- said...

ala nyah. ko goda jer dr Rozmie berambut kacak tu. sure die leh bg ko berbakul2 jusmate. ahahaha

Qumairah said...

dulu me 123 kg..tak makan nasik setahun turun jadik 58kg sekarang naik balik 75 kg..me gemuk gak(seb baik tinggi)..nak itot gak kuruskan badan..jom kita bersame2...tapiiii memang sangat seksa mcm kate afiq..nak melawan kesedapan nasik..makan ngan sambal belacan..ulam..lomak cili api takkan takde nasik..AAAAAAAAAAAAAAAAA

JuLie said...

aiyo...rambut dr. rozmey iituh...sungguh tidak cun..tapi bini baru dia cunnnn..dlm bilik tidor dia ada sumin pul u oulsss....

Lady B said...

go!go! kak senduk!!(sorakan semangat)

PATI said...

Senduk, tak yah makan Lecithin, tak yah makan Duramen....

Ko makan hati jer, mesti kurus!

Sekian, Terima Kasih..

JiEjAh_DeEn said...

target 55kg ?
sama la kita senduk hik hik hik

Anonymous said...

i lagi laa.. dlu 40kg.. skang jadi 49kg.. gile gajah uoll... i skang target nak 43... mari kita semangat kurus mari!!

SePuLaH said...

Tips kurus daripada saya:

1. Jangan skip sarapan. Pastikan makan sarapan yang mengandungi GI yang rendah. Contoh buah epal. Then boleh jugak amalkan sarapan makan oat.

2. Jangan makan lewat malam. Makan kalau boleh sebelum 8 malam

3. Exercise. Jalan kaki selama 20 minit atau naik tangga pun dah cukup. Hehehe

4. Tengok "The biggest loser". Sekarang ni pun dah ada "The Biggest Loser Asia". Boleh meningkatkan motivasi akak.

5. Tidur secukupnya. Kalau xcukup tido akak stress. Kalau stress akak kuat makan. Kalau kuat makan gemuk la...

Selamat kurus dan sihat
(^^,)/

Henderson said...

DURAMIN?????? HEHEHE TAK NAK TRY?

Allen said...

Tips kurus daripada saya: 1. Jangan skip sarapan. Pastikan makan sarapan yang mengandungi GI yang rendah. Contoh buah epal. Then boleh jugak amalkan sarapan makan oat. 2. Jangan makan lewat malam. Makan kalau boleh sebelum 8 malam 3. Exercise. Jalan kaki selama 20 minit atau naik tangga pun dah cukup. Hehehe 4. Tengok "The biggest loser". Sekarang ni pun dah ada "The Biggest Loser Asia". Boleh meningkatkan motivasi akak. 5. Tidur secukupnya. Kalau xcukup tido akak stress. Kalau stress akak kuat makan. Kalau kuat makan gemuk la... Selamat kurus dan sihat (^^,)/

Let's SHOPPING Uollss!