ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 22 December 2009

gurau

korang ni kuat sentap x?...

sentap tu ape ek?

sedihlah kalau korang sentap pun x tau ape?...

ko nak kena lempang sentap pun ko x tau...

akak ngan kawan2 akak mmg mulut macam puaka kalau bergurau...kalau cerca mencerca tu adalah acara wajib..walaupun ko mase tu x buat silap ape2 pun...ko tetap kena cerca...

kekadang tu sian tengok kak cam ..selalu je menjadi bahan cercaan geng2 akak..termasuk lah akak...ala..akak pun selalu kena cerca ngan geng2 akak..mane yg pondan..yang jantan..yang pompuan semua dah jadi satu...BERMULUT PONDAN....

cukup pondan?

tapi harap2 kak cam x lah simpan dalam kan kak...jangan ujung2 ko kumpul semua sentapan itew...opsss

tapi kitorang x simpan dalam..sekadar kata2 ....rase macam x hepenning lak kalau x cerca mencerca ni...sedih lah statment berani mati....

tapi ade gak sesetengah manusia ni mmg jenis x leh bergurau....kita cakap skit terus melenting...tu boring tu...

so kawan2 akak pun ade kategorinya...ade yang tahan sentap..ko maki lah or cerca bagai nak rak..dia gelak je...

ade pulak ko puji dia chantek...terus sentap sebab dia rase kita perli2 dia..susah kan..puji salah x puji salah...habis tu ko nak aku cakap ape..." buruknya muka ko...rase nak muntah aku tengok muka ko"...cam tu ke...lagi lah ko sentap kan...

mak tau mak chantek..please dont mention it...kekwat ni

kekadang tu perangai mmg mintak kena cerca..tu lah yang mendapat tu kan...

so orang2 cam ni selalunya adalah orang2 yang jarang2 geng akak ajak lepak...

sebab ape..x heppening dan x leh gurau...lagi satu bila ko mula sentap..satu meja yang duduk ngan ko akan jadi boring dan xde mood...

kadang tu orang dengar macam bergaduh..tp sebenarnya bergurau...kalau serius je..ssedih lah..baik ko masuk kelas mengait kemas kat balai raya je...

ape pun kita kena ingat ...gurau pun ade batasnya..x semua benda kita boleh gurau...dah ko kena pandai macam mane nak gurau dengan orang2 yang kuat sentap ni...

bg akak...lantak korang lah..kalau korang rase korang x leh nak gurau...baik ko duk surau..x gitew...

11 comments:

bella said...

biase la..lain manusia lain rgm..
sstgh org tu die ngate org bole, kite kate die x bole..btul x??
so buat bodo je dgn org emo, kdg2 dorg mjuk mnje2..hukhukhuk

aslina yang gojes said...

biasa je kalo gurau2 tahap cerca-mencerca ni...bukan serious sangat pun...ujung2 gelak berderai2 beramai2 jugak...

tapi confuse la bila yang jenis mengaku lelaki tulen ala2 ganas2 macam awie pun pandai sentap kalo gurau2 camni...apa cerita?

malas nak ajak lepak dah lepas tu kan?

Signorina Syima said...

stended la tu kak senduk.. mcm aku kat opis; time ko cerca orang ko tak ingat, bila aku tercerca ko tarik muka 14inch... ptui! sgt orang itu...

menyampah pun ada!

Q said...

alamak kak senduk semalam saya telah tersentap dengan kuatnya..huhuhhuhu musti depa soh dok surau uwaaaaaaa lepas2 nih. Tapi first time maaa itewpon sebab ade krisis lain..tak baek kan..

JiEjAh_DeEn said...

tgk keadaan kot ..
kalau 1st time jumpa dah kene cerca kawkaw mmg la sentap kot .
ataupun masa tu emosi x stabil , tetiba kawan² pakat wat lawak bangang ..sure sentap .

hehehehhee

'AQILAH said...

jarang tersentap, open...:)

Hezesuze said...

haha suka ayat kak senduk yg terakhir tu....

idup mesti bergurau snda mati tinggal spender...xgtew...haha

farish H said...

kan kdg2 ssh gak nk hadap situasi cmni

ahren said...

Allah dah jadikan manusia bermacam-macam . Ada yang benar benar tahan..tak kurang juga sangat lemah dan sensetif. Gurau boleh tapi ada batasnya...he he

~Eila @ Along~ said...

kak senduk..gitula manusia..org yg tahan sentap ni best buat kawan..yg tak thn sentap ni..sebenarnya hidup diorg menyedihkan..kalo sikit2 nak emo..sape la tahan kan..boring je idup takde fun!

mummYaeesh said...

hahah..sian kak cam..tp takpe kak cam tetap meletops!tetiba teringat lembu susu strawberi!whoops..matilah mak kena cerca lepas ni!lariksss

Let's SHOPPING Uollss!