ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 26 January 2010

Sungguh Merensa Kan!


u olss ade facebook?....agak2 hari2 update?...ape yang korang update?

akak rensa (rimas) uolss ngan sesetengah orang dalam facebook yang update status x henti2..ko rase hebat ke update status tiap dua minit....ko rase pencipta facebook tu bg ko award ke sebab penghapdate status paling kerap ha!

hapdate entah ape2 thah

contohnya:

1) mmm..pening lah..rase macam nak makan panadol.

2) my love i know u still love me..rindu bau perfum u..


3) tengah tunggu nasi ayam kat kedai...


4) abang i amik i balik keje ari ni..yahoooo

ko rase best ke?...semua benda ko nak hapdate...yer akak paham mmg semua wat cam tu..ni benda2 yang kadang x yah nak kongsi pun nak hapdate...

ni tiap 2 minit ko hapdate..kejap2 hapdate..ayooooo...kalau ko nak update sangat kenape ko x update cam ni...

contoh:

baru lepas korek bontot..gatal

lepas dua minit update lagi...

lepas garu2 i cium...

lepas 2 minit tu update lagi.....

dah cium stimm pulak..rase nak garu lagi...

pastu update lagi..

dah garu..then cium..jilat plak..mmm rase masin...

ko update lah sampai tangan ko lumpuh...rensa x?...mungkin ade benda lain yang lebih baik di tulis kan...

lagi satu dalam facebook ni...ade permainan ape that akak x pernah main..yang tanam2 tu...yg sayur2an lah..bela binatang lah...

rajin ni duk susun2 pokok tu..siap membajak tanah lah bagai...

in reality harammmm....jangan kata nak menanam sayur nak beli pun ko malas kan...

tengok..gigih ke tidak..kalau lah ko rajin in real life cam ni..nescaya ko ni dah kaya dah

ni sanggup ni x tidur demi nak menuai tanaman dalam facebook...sanggup cancel appointment demi nak mengaut hasil tanaman ni...pastu sibuk2 duk cerita semua orang...

nyah ko nak dengar tak..mak main tanam2 dalam facebook dah sampai lever 45..hebat kan i...

cuba lah ko cakap ngan mak ko..mesti senduk dapur tu ko dapat kat kepala ko....nak ke dapur ko malas..ape lagi nak bercucuk2 tanam..dalam facebook kemain lagi ko sanggup tidur pastu bangun tengah2 malam demi nak memungut hasil tanaman katanya..ayooooo..tolong lah...

akak nak tanya korang..best ke..sebab akak x pernah bukak game tu..kalau facebook tu ade lah akak update sikit2 kan...

entah lah kan..lain manusia lain lah ragamnya kan...ape pun ade aku kesah1


46 comments:

-iNtAnAdiA- said...

farmville tue best gak la...but skang dah mls sbb asal main je my pc off sendiri

b a m b a m ' s said...

ahhhahah...dorang x rensa pon nk update tiap 2 mnt pon..hehehe

sWeEtDaRLinG said...

huks... hakak pun tak kuasa ngan facebook kat senduk oiii.. takat tgk gambar2 kawan2 sedara mara ada laa...

penah gak main cucuk tanak ni, rimas ler.. bukan dapat apa pun!!

nama saya aslina said...

ikut fesbuk...harta aku skang kaya gila laa...dengan mafia wars nye... adoilaaa...

FB said...

hahhaa....lawak ler..

kak...bercucuk tanam lam FB ...x kotor tangan, x berpeluh... x penat
just klip2 pakai mouse jer
kat alam realiti... mmg ramai yg x sanggup ler...
muahhaha

kak senduk, jom kita layan DIVA world !!!
i nye aset dah berbillion2 dah lam tu....

Anonymous said...

S O K O N G K A K S E N D U K !!!

r e n s a .....yess correct!!!

Eri-chan said...

ye..ada jugak tulis
"nothing to update"...
mmg rimas...senang cerita mana2 kwn dlm FB yg membosankan itu kita hide dia dr wall so tak le nampak 24jam dia hapdate kak oi...
tanam2 pokok tu pun same siap copy ladang dia penuh pokok/tanaman/binatang..tahapepe..
siapa request ni mmg aku ignore je dia...geram.

Anonymous said...

ade yang sanggup guna Facebook Mobile semata2 nak update status stiap seminit dua..merensakan sgt~

Hezesuze said...

mak pun ada fb tp idak ler stiap 2minit update status nok....

alah try ler layan farmville tu...lama2 gian woooo...haha

Anonymous said...

betul tu senduk, ada set2 yang dari celik mata sampai tutup mata dok update jer kerja dia....artis ker dia nak update sepanjang masa aktiviti dia?

tu belum lagi set2 update status FB untuk bagitau satu dunia yang diaorang ni kapel PERFECT!

Uncle Iss said...

betul kak! dah naik meluat dah ngan FB tuh...ley?

Anonymous said...

sentap tau kak
i skarang maen bela2 ikan
fishville game tu

Miss Zimbabwe said...

uolls taktau ke pencipta facebook seorang yahudi dan sebahagian keuntunganya disalurkan ke[ada tentera Yahudi yang duk perang dengan Palestin tu...

Anonymous said...

elehhhh.. senduk, kau nak ngata org hapdet status tah hapa2, yg kau pun sama, apa kurangnya... kau je la yg betul!

hOtMaMa said...

motif uol curi idea org lain lantas update kt blog uol??? suka caras kan!!haha

FB member said...

farmville tu memula je best then lelama bosan...

i pun update statuslah tapi takdelah selalu...tak kosa. dan skrg plak office ni dah block facebook. so semkn tak active lah.

tapi whateva pun, i sokong kak senduk, memang bosan bila tgk org yg same je dok update status dan lebih2 lagi bila status tu berbaur show off...=(

eLLy said...

ha ha tak kuasa mak nal layan game camtu.. nanti bila dah ketagih parahhhh ;)

Mummy ranger said...

alolo..kak senduk..jom layan jadik neighbour i dlm farmville..kehkehkeh...leh kite rensa merense sesame.

Anonymous said...

aku meluat kalo laki or bini dok comment di wall laki or bini depa. Dok tulih i love u..i miss u. Pundek la...hat tu luag FB pun bleh tulih. Awat tak habag skali..smalam main brapa round..konek suami panjang mana..or isteri nyer dah loose ke apa? eee meluat laa.. pas tu yg bini2 lak..asai tengok ada pompuan laki depa add..dok serang lak pompuan tu...sungguh hanjeng la..tak reti berkawan tul. Cemburu membabi buta.

Glysa said...

farmville mmg sakos! barnyard pon sakos! haha.. aku ske fesbuk tapi takde la jakun main natang tu sume..

Amerul said...

best la senduk farmville tu....cube ko cuba main...mesti gian pastu!! ko cube main cafe world.... tu pun syok...hahaha..

Miss Moon said...

kak senduk nko saja tauuuuuuuuuuuuu akak pun main tau hahhahahahhahahahhah syiokkkkkkkkkkk nasib la tak ley tanam ganja hahahahhaha

Anonymous said...

satu lagi uupdate2 yg berbaur riak. Konon depa aje lah yg pegi melancong ke merata tempat. Depa je la duit byk makan tempat mahal. Siap tangkap nama kedai makan? perlu kerrr??? Pas tu siap tayang beg tangan LV mahal memasing..aiyo..perlu ker? jangan hapdate di FB..tapi di Faceb*r*t je..

Sukma SuKkma said...

hahah..kek senduk kek senduk.. ingat sy je yg pk mcm nih.. last2 status kat fb nih mcm nk carik attention dari org je.. "tgh surfing2 n lepaking kat starbuck" motiff? nk bg tau tgh lepak kat starbuck la ye..blh kami join n blanje kami?? hehe..

finkelberry said...

kakek sendoq,fesbuk nie best.tulis2 status nie sebab boleh feeling2 kita celebrity sket.tp takdelah setiap 2 minit masa cium celahbon nak tuliskan.tapi bila masuk tanam2 sayur online nie mmg sundellah kan!

Nad Eusoff said...

100% betol cakap kak senduk ni!
bagus2

AZIZUL HASIMIE OSMAN said...

hakak x mrsa main farmville tu..mula2 x best..lama2 mjdi ksangapan yg tidak thingga kekdahnya..

masa aku x try dulu ni gak yg aku bebelkan kat kwn2 aku...

apa kejadahnya main game tu..dh cuba...sngap mmanjang

Aziesham74 said...

Haiyoooo,,huhuhuh..adus yaiii,,pecah perut mek tergelak baca komen mu sendukkk..sampai nak terkucil mek di buat nyewww,,huhuhu..apa2 pun memang bernas komen mu iteww..i likeeeeeeeeeeee,,hehehehe

Anonymous said...

sume org emo tak tentu pasal. those fber's, lantak diorg la nk update apemende kat status tu. kalau kau rimas, kau remove diorg dari list member. kan ke senang??

Mama Qaseh said...

HEhe lawak laaa akak nie kan nk pecahhh perut saya bca..
Awl2 lagi saya dh terminate account facebook ni..
Tk minat uolsss

Anonymous said...

ala those yg suka sgt hapdete kt fb ni actually is a loser... suka show off konon life dia best arr... aku stakat ngok gmba2 member ngn crk member2 lama bule la.. namun untuk aku hapdete kt fb tu jgn harapla.. coz aku rasa mcm bangang je bila hapdete tu.. sbb aku tau org bukan kesah pon.. sbb kita bukan artis pon..

Anonymous said...

to anonymous > 28 January 2010 17:54, kau pun indirectly sebenarnya LOSER la.

HNF said...

Ada yg pegi umrah tulis kt status. Blk umrah tulis kt status. Upload gambo kt mekah smapai dekat 200. menunjuk2 yg lebih. ha! aku nk tgk la...mcm jiran aku 2 ha. dh becerai. xde plak nk update status dia yg dh janda 2 kat facebook.

gila diorg ni..aku kdg2 rase mcm aku pulak yg nk tutup facebook aku 2.

Anonymous said...

kak senduk weh.. yg org dok update setiap minit tu org yg syok sendri la tu.. perasan femes... interprem!!!~ ahahahah

Anonymous said...

HNF : kau salah konsep nih. org upload gambo just nk share pengalaman diorg. tu pasal ada ruangan komen. mana2 kau tak tau, kau leh tanya. kot2 kau tak penah jejak kat sana, sekurg2 nya dpt gak la tgk setiap inci tanah mekah tu. tak paham sapa yg EMO skang nih..

yonna said...

heh,annoying gila kan akak? org update selang 5 minit tu. semak satu hal, pastu status entah apa2.

senang cerita camni lah. kalau gigil sangat tangan nak update status, update kat twitter sudah. hah,sehari 60ribu kali update status pun takde sapa nak amek peduli :D

SYAHRYNNA KIDS COLLECTION said...

adoyai..sakit perut ku baca komen tuan nya blog ni...betoi3....

Kak Maria said...

bagi akak, orang yang suka hapdate setiap 2 minit tu adalah orang yang suka kan perhatian... or attention-seeker... orang macam nie adalah orang yang kurang kasih sayang... maybe dia datang dari keluarga yang berantakan, mak bapak bercerai-berai atau dia memang x dipedulikan di masa kecil...

orang yang main tanam-tanam tu pulak bagi akak adalah orang yang ada banyak masa dan keseorangan... maybe dia x ada boyfren/girlfren or kalau yang dah kawen tu mesti rumahtangga dia dah dull and boring, tu yang sibuk nak menuai malam2 buta tu... kalo x better la ko bersenggama ke apa dengan laki ko kan...

Anonymous said...

AAK?

Anonymous said...

kalau rensa, delete jer la friend tu..x reti2......

Anonymous said...

kak senduk, biasala bila facebook tgh fofular, semua pun hangat la mengupdate facebook masing2.. org gomen pun sibuk jdkan alasan PM pun ade facebook semata2 nak layan facebook kat opis time keja.. taksub sgttttt!

cun xhengat said...

opss terasa u ollss

Anonymous said...

ha ha ha ha aku suka kak maria punya komen....sebb walau aku ada fb kdg2 seminggu pun tak tengok, sebb nya... aku ni byk mende nak buat, tak ada keje nak hadap fb tu je.... org yg masa nya byk sgt terluang tu lah keje nya hadap fb tu... yg dok layan kat hp tu bukan apa, sj lah nak bg org tau comment via blackberry lah, mobile lah... sj nak gah hp dia ada internet line... ha ha ha... pucuk pangkal hati... apa kata hati, itu lah kata dia... kan kak senduk kan kan?...

Anonymous said...

BAGUS AR KAK SENDUK BAGI NASIHAT PADA BEBUDAK MELAYU , KELAKAR MCM NAK PECAH PERUT TERUTAMA PART NAK BGTAU MAKA AYAH ADA TANAMAN DLM FB TENTU KENA PELANGKUNG . KALAU REALITY HAREM NAK BECUCUK TANAM . HIDUP KAK SENDUK .

Anonymous said...

SETUJU 100% KAK!

HangKebon said...

love facebook! tp mmg tak akan main game kat fb tu......nak bercucuk tanam,biar real mcm saya! hehehe :P

Let's SHOPPING Uollss!