ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 27 February 2010

motip 12K !

rindu akak ke tidak?......

ni akak nak citer..sepanjang minggu yang akak busy ni sempat jugak lah akak berchatting2 kat umah...biase lah..walaupun broadband mak lembab macam sial..tp akak sabar kerana..akak yakin jantan dalam internet sentiasa menanti kehadiran akak online...gitew....

akak ade lah kenal mamat ni dalam satu laman web berkenalan...muka cam cina2..kendu uolsss...taste akak gitew...dia nak kenal ngan akak..walaupun akak ni buruk tp akak feeling chantek je...

sebab kan ko tipu akak...muka ko yang hensem macam lee hom pun akak akak nampak ko macam acapan



dia bnayak kali nak jumpe akak...tp akak tolak..sebab akak kan anak dara kena lah jual mahal...walaupun sebenarnya akak murah je...


then satu malam tu dia kata nak ajak akak pi kuar2 jalan minum..akak pun feeling2 lah ..mane lah dia nak bawak akak...so untuk save akak dress up light2 je..mekap pun nipis je...then akak jumpe dia kat satu tempat...akak tengok dia siap berkemeja bagai ni...motip....


then sapai kat cafe tu ade ramai orang..tetiba sorang pompuan cina tanya nama akak..then bagi akak pelekat...then dia suruh akak makan..what happen sebenarnya ek....


rupa2nya jantan ni bawak mak dengar cam ne nak jana pendapatan lebih katanya...nak lari x leh..so akak kena stay je lah....


then orang datang makin ramai..semua dress up bagai nak gila ni..yang jantan2 dia dalam 30 orang tu 3 orang je buruk..yang lain semua meletop...akak terkesima..kenape ramai sangat orang ensem ni..akak terus feeling yang akak akan di kekahkan oleh jantan2 itew...hahaha


then ade lah slide show..dia tunjukkan orang2 yang berjaya..then sesi keluh kesah plak..ade yang cakap dah mampu beli beg lv rm2500 lah beli kete mewahlah..show off time lah..so akak dengar je lah....

santek tak dress i baru beli..3ooo tau..ko ade?

then mamat yang bawak akak tu cakap..amacam "ok ke...u jagan risau banyak orang macam u pun join...semua chantek2..cam pompuan betul..."

then akak cakap lah..i ni biase2 je...saya x suka over2..then dia balas..." u x chantek sebab u xde duit..cuba u ade duit mesti u chantek...kalau xde duit nak beli bedaK pun u x mampu"...biadap x...

sedih..biadap ko ek kata aku x chantek...

ati akak panas je je dengar... ni dah lebeh ni...then pi lak dalam opis dia..then orang2 lain pun duk terangkan kat akak cam ne nak jadi kaya...then dia bagi lah tau pelan itew plan ini...the akak tanya dia " tentunya kalau nak masuk ni ade fee dia kan..bape...?....

then meraka cakap" duit bukan masalah utama..hati yang penting..kalau hati kata nak...ikhtiar duit tu mesti datang naturaly...modal dia 12K sahaja..."

ayoooo meninggal akak...ko gila..ko ingat aku ni siti nurhaliza banyak duit......then siap xadangkan akak pinjam bank lah bagai ni...motip....

kalau seratus dua tu leh lah akak cari kan...12k..ko gila..akak kena pikir seribu kali ok...then dia suruh akak sediakan bank statement, slip gaji dan bagai2 lah...akak iya kan je...

mmg lah kita nak ubah nasib kita...tapi kalau aku dah buat loan 12k ujung x jadi x ke azab....ayooo macam2 sekarang ni kan..yang duk level2 atas tu mmg lah dah kaya... yang bawah2 ni cam ne..

pastu kena lak cari orang join bawah kita..12k tu..kalau akak ade 12k tu baik akak masuk asb..cerah gak masa depan kan...

lepas ni kalau ade lalaki2 ensem cuba ajak akak kuar akak akan reject ok...awas....

24 comments:

atreyu strange said...

ada mmbr dulu sbb nak modal 13k sanggup tipu duit org. dpn merayu bagai sampai sanggup menipu ckp umah kat kampung dah tergadai pdhl mak bpk kat kampung duduk steady jek.

nak cari duit, biar dgn cara btol. go go senduk!

Mrs. Amie said...

ish bab MLM nie letihlah nak dengar... some ppl might join..some might not...depends la kak sendukk...

.ieLah. said...

yang tak tahan kan kak senduk,
bab mentayang segala macam harta benda kan... ko hade ke?
ewahhh...

beria naw, tadek jugak name ko masuk orang kayo mesia ujung2 taon nye..adess

CaBaiKeRinG said...

Wakaka! Siyeh betoi cara nak ajak org masuk mlm ni! Bengong!

Wanniey said...

friend club ke tu kak???

Anonymous said...

Macam nie lah, nasihat nie bukan utk senduk sorang je tp utk semua senduk's fan...JANGAN MUDAH TERTIPU..tak kire ape pun education backgroud korang, tp klu mata tue dah dikaburi dgn duit dan hati dh mula ada sifat tamak..mmg kite senang utk ditipu...Hidup lh dgn "peace of mind", not matter how hard it will be...At least our life is not burdening by debts...beban hutang adalah pasti, tp hasilnye dijamin ke? TIDAKKK ye!..INGAT! Any company yg menjanji kan pulangan yg PASTI...itu maknenye korang kena tipu masak2...secara logic, dgn keadaan ekonomi yg tak menentu mcm nie, CERTAIN returns is IMPOSSIBLE.

PutR@ McRomanCe said...

hah..12K ko..azab weii..pinjam along x tentu cukup..sebab along saye x keje..hahaha

tipo jje sume tuh..mmg susah nak percaya..mcm moyet diorg an..nak jumpe..tapi ajak uat bisness..bagi jje high heels akak kat juboq dia..biar rase..hahah..emo jup..motif??

suke bace blog akak..mcm bace majalah playboy...

Kak M said...

kekadang ada member2 yang beria ajak jumpe selepas berpuluh tahun terpisah... ala2 jejak kasih giteww... tapi sebenarnya ada niat lain... nak ajak masuk MLM... rasa nak ludah jer kat muka member tu

adiksudip said...

kkakkkkkkk sendukkkk!!

jgn percaya ok!! itu smua scamm. mati ko tak dapat duit balik noxxx.

cikguaziz.blogspot.com said...

Tak payah lah beli baju dalam 3000k..
Beli kat bundle rm2 je..

http://cikguaziz.blogspot.com/

sWeEtDaRLinG said...

hahahaha...
kak senduk, hakak ada satu produk islamic punya... score A.. kalau ko betul nak ubah idup, kontek hakak k..? produk pelajaran, dijamin hot market, sapa taknak anak pandai kan? 12K tu takde dalam stage modal score A bapak punya besar 12K tu... bukan setiap orang nak pakai baju dalam, bukan setiap orang nak penapis air kat umah, tapi SETIAP ORANG MESTI NAK ANAK DIA PANDAI...!!

modal score A 2K jer kak sendukk.... KALAU BETUL KAK SENDUK NAK UBAH HIDUP, buka minda, kontek hakak....

jejaka anggun said...

hahahaa. ternyata hidup ini penuh pancaroba senduk. sabar eh.

Tijah said...

jgn tepedaya sendok. benci ah mlm nih

Adam said...

ahhaaaaa....rejek yang ensem daaa. lepas ni cari yang x kendu

Hezesuze said...

ahaaaa...tu mesti MLM hai o tu...huhu
aiyoooo...kalo mak da cabut lari da...
xkuse nk layan...

12k tu simpan wat bekalan masa depn lagi bagus kan kak senduk?hehe

||| PöJìé PööH ||| said...

ayooolahhhh sentap dia cakap Kak Senduk macam tuh?
Kak Senduk ketuk jer depa dgn senduk.
Xsuka la org2 yg show off nih, sy xmau jadi macam tuh sampai show off segala..
Cukup la sy cukup duit hari2, xperlu blagak..
ERm, 12K, SYN/ Lamp Berger kan??
yg tuh sy pnh masuk kak oi buat loan sana sini, hujung² nan ado..
Sbb dia mmg lumayan pulangan tetapi letih gila kak, kne cari ramai org..
dpt la untung seciuput jer kak oii..

Klo modal byk2 nih usah la kak..
Klo bjaya untung, klo xbjaya x ker ko tggung hutang plak..
Tp macam yg sy punya ni RM210 jer...
Xperlu buat loan bagai..
Mmg ler xleh kaya macam depa beli beg LV bagai, tapi ada duit poket sehari rm100-200 xmau ker kan..
Dgn RM210 xkan buat kita miskin tetapi bkemungkinan buat kita idup senang..

http://leeazim.ads4blog.com/

Mata,Hati dan Jiwaku said...

kerana nila setitik habis susu sebelangan.

razzi@ajeet said...

Cilake tol jantan kurap tue kak.. patut disimbah dengan air longkang.. ni MLM punyer kes la ni.. hurmmmm

Anonymous said...

baik kak senduk jadi pengedar JUS MATE 5, jus pelangsing badan yg tgh meletop2 dipasaran sekarang....

ramai(kakak2) yg lain dok guna n jual jus pelangsing badan tuh....

cubalah kat senduk wat side income...

sekadar cadangan jer...

SyuQ said...

serupa pengalaman kita
lain kali makan dulu mamat hensem tu, br kak senduk blah
:-)

btw, mmg ada MLM yg bawak keuntungan n x perlu modal besar. yg penting usaha. yg cam skor A n ads4buck diatas tu mmg diyakini... cubalah. mana tau tu memang rezeki kak senduk

Anonymous said...

tak pun...juai je SD II..susu satu geng ngan alpha lipid tu...sah akak senduk slim melim..

Anonymous said...

kak senduk!! ade orang cuba nak carass blog kak senduk yang MERIAH sepanjang zaman ni.....cara die tulus...feeling2 nk dkat same mcm u!! oleh itu, kak senduk kene laa rajin2 hapdet cite baru selalu!! mogala bertambah MERIAHUOLS....hehehe....take care kak senduk!!

p/s:pasal duit, jgn risau sangat...tuhan tu maha adil. die dah tentukan rezki kita.kalau harini kita miskin, smpai satu masa nnt insyallah kita bertambah senang. yang kaya raya makan atas pinggan emas bagai, mungkinsampai satu masa nanti makan atas dulang kongsi 7 keturunan uols...sabar je laa kak senduk.yang penting kita ikhtiar :)

blog orang tu, http://imahfm.blogdrive.com

Anonymous said...

Hi kak senduk,

Kalo setakat MLM, tak payah lah kak senduk nak join. Baik kak senduk buka butik ke, salon ke, wedding planner ke?lagi masyuk....

Percayalah cakap saya, kebanyakan ahli-ahli MLM propa je lebih, tunjuk mewah kononnya tetapi hakikatnya duit nak belanja kak senduk pun berkira.

Seperti yang saya cakap dulu, jika kak senduk dah ada business plan, jangan segan bagitau saya.

Regards,
zk

Anonymous said...

y promote score A tu ape cter skrang?? da kaya ker or da lingkup?? 13/4/2015

Let's SHOPPING Uollss!