ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 5 May 2011

ko sedehhhh sangat!

tadi akak tengok berita awani astro..sian orang ni..masuk pertandingan kareoke dapat hadiah roti gardenia yang harga 50 sen tu ngan paper bag..sian...

penganjur tipu hadiah katanya..sian ko dik..baik ko kareoke free je.. sedih....

cakap pasal nyanyi ni..akak ade terbaca yang ade dua group malaysia ni ala2 Kpop katanya...
katanya the 1st Kpop group in malaysia katanya...
diorang x tu Kpop tu stand for what...Korean Pop...yang ko feeling Kpop tu nape...

sedih akak tengok ...satu kumpulan 24:7..group lelaki..ala2 siti rogayah gitu..feeling2 tayang muka kiut walhal desa..tolong lah...


koreanya hakuuuuuuuuu

okey..alah alah alah...yang kanan sekali baju putih tu rase akak nak bantai je

lagi satu group pompuan namanya gula-gula...cam sial kan...ape perasaan diorang ni ek...

dari ko pilih nama kumpulan gula-gula..baik ko letak nama kumpulan ko seng seng ub (sengal sengal ubi) lebih sesuai...

feeling lah korang nak pupular kalau xde identiti sendiri ni...malaysia x leh terima kalau ko ni pelik2 sangat...

kalau Korean Pop singkatannya Kpop...

kalau Chinese Pop...jadi Chipop ke...lain macam je..

cuba uoll sebut Chipop tu banyak kali....jadi pe...opsss

66 comments:

lianna lil boogie said...

hahhah. bongok gila lahhhhhh. aku gelak guling2 baca muka desa tu. haha

jejaka anggun said...

buduhlah!!!

fatt said...

ko nak bantai ape kak? bantai belakang ke? hahaha... :))

ferdaus al-adney razlan said...

cam bangang da theyols ni..

yuyu lar said...

hahahaha...pitam kak tengok dorang nih..hahaha

Ah Win said...

muka mcm kontrak petik sawit aje..tak leh tahan!

~tetiba rasa nak cirit

Miaki Yamashita said...

sumpah terbaek la!!!....adik2 verangan!!

Boy said...

Siyes geliiiiiiii!!!!!!!!

Anonymous said...

budak2 verangan berilahhh peluangg...

Mikah Lurima said...

hahahahaha~


paling best bila diorang dicerca oleh kak senduk. fuhh!

Cikgu Fikri said...

gula2?
baik letak nama sumi ker, ice cream Malaysia ker, lagi bermotif..hahahaha..
chipop..chipop..chipop,.chipub..
ish..ish..ish..

Azreen Zunairah said...

hahaha mcm bengong je dorg ni..igt cantiklah tuh kan kak..hahaha

Atiqah Ahmad said...

saya waktu dapat tau pun rasa menyampah gile. muka takle blah. geli okeh.

Jiejah @ Iza said...

hihihi mmg kembang tekak tgk diorg ni .. ntah hape hape jekkk ,buat malu kaum .

Anonymous said...

kumpulan laki2 tuh.. kalo dah ramai gitu baik buat kumpulan dikir barat jer

akiss ferrero. said...

wakakaka seng seng ub! kenot go gelak guling aku

Anonymous said...

matila ketawe sampai pengsan bace entry nie.....like words chipop tu...kreatif uolls...btw pengsan tgk gamba grup nie....verangan jambu

adachadisini said...

Haha! Terbaek drpd kak senduk.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kekekekekeke. like banyak2 entri

NinaKhoo said...

ntah jer..kalo akakkan senduk bukan yg baju putih tue semua akak rase nak bantai, ko taw x Kpop tue stand for wat..gile x sekolah!!! gula²??? nie yg buat ramai atuk² masuk penjara sebab rogol cucu!!! sadis masyarakat skang

♥yaya budak suka embun♥ said...

ewwww..haha..
kpop msia ni tah hape2

NadiRah said...

ayat last tu mmg hanjeng!!!!
hahaha~

Eri-chan said...

k-pop..sebab perasan kacak-popular la...yg pompuan pulak...perasan kiut-popular la...adeh.

QILAH~ said...

sial giler minah2 tuw..
mamat tu un sme jer...

Ezy Loy said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

mamat tu ade hati nak tunjuk perut...kalo lawa takpalah juga......geli geleman

Maria Hermosa said...

LIKE byk kali entri kak senduk...seng seng ub ngan ...walhal muka desa....hadoiyai...gelak guling2...and the last line....har..har...

Anonymous said...

WOI SENDUK....TOLONGLA..KLU KO, MAMPU BUAT GROUP MCM DIAORG? KO HADOO? NI LA PEEL ORG MELAYU....BUKAN NAK MENYOKONG, WALHAL NGUTUK PULAK...SUDEEEEH

-HASMAH-

Anonymous said...

i sokong kak senduk, org d atas ni berada d tahap yg bodoh sbb nk butakan mata pd benda yg bodoh!! u nak teruskn jd org bodoh, teruskan aje....jgn nak seret kak senduk atau org lain join kebodohan u...-hasmah- lah konon....
apa yg kak senduk tu kata adalh betul dn dat is fact n realiti kak semah oi...
keep it up K.S...

Anonymous said...

kak tlng tukar wall..... nk muntah tgk hidunng....


kpop...hampeh

Anonymous said...

Kak hasmah ada group kpop nyanyi bahasa melayu jugak ke?

Che Asnah

Anonymous said...

aiyoo kak sernduk.. sgt kelas post u olss kali nie.. mak suke (2X)

Anonymous said...

Kak Senduk selitkan anasir lucah dalam berkarya...kite bako je blog ni...hahaha...

-geng jimba-jimbana kak senduk-

rfahhz said...

adoi laa....kalo gadis2 korea tu kaki panjang leh la tayang2 pkai skirt pendek..
ni selulit sana cni, pendek lak tu..lagi mau tayang...bawak2 la sedor diri sket..

part k-pop malaysia tu mmg sgt xleh terima..motip nye?..hadoi laa~

NinaKhoo said...

a a lah senduk tukarlah banner tue...gambo tue xseswai ngan ko...ko kan ayu gadis melayu terkahir gituw...gambo tue ganas sgt takot akak...

Bedang kengkang said...

muka mcm jawa, ada hati nak jadi kpop la bagai.Pi keje jadi kerani ada gak pekdahnya

cantekk said...

haha keji sunggoh

UyaRayza said...

malu nk tgk smpai hbs hahahahah...geli tgk pkai baju nampak bdn gitew...tak bersselera sgt hehehe

NenekPenne said...

penyanyi mesti ke pakai baju tak cukup kain? boleh femes kerr??

kita tengok jer sebulan dua, pastu mmm balik laa ko ke pekerjaaan asal kau...

kpop laa konon... alahai..sadis nau bunyiknya...

buddy said...

ape lagik kak senduk... ajak le geng2 akak buat KPOP gak.. ekekekke

abanglong said...

aluuu ahkak

lamaaa tak singgah sini :)
makin hebat !!

ngeh ngeh ngeh

Kei said...

xde originaliti langsung. generasi copy paste ni. hampeh.

Amir said...

Well kak senduk...standing Ovation tuk kak senduk diatas pos nie...Kelakau giler...Kih...Kih...Kih...
Yang penting, veragan sangat Uolls...muke makan belacan...makan budu...tapi ader hati nak makan Kimchi..serius tak bleh blah...
kih...kih..kih...

Kak selmah said...

Apa masalah prempuan prempuan tu? Tgk muka je dah tau suara cam jahanam. kalao nak glamour sangat dengan cara mudah, buat video sex la, komfirm popular.

Laki laki nya pun masalah sosial juga. Wajib kene tiru gaya org lain ke? tak boleh ada identiti sendiri?

Pada KAK HASMAH (pengkomen diatas)akak rasa adik laki laki ko ada lam grup tu ek?

budakcantekangat said...

kak.ko tau,yg c kumpulan max 247 tu kate K-Pop bagi mereka stands for Keindahan Pop.what the fak la kan.

Anonymous said...

aku dah tgk byk gmbr minah gula2 ni. pakai super short skirt tapi pakai stokin jarang kaler kulit! apa kelas. sure parut jatuh motor byk. opocot!

Ct Arina said...

emmm kpop lah sangatttttt! derrrr -_-

ct_biskutmeri said...

cayaa laa kak senduk!
kak hasmah tu nak over apsal?
ape kak senduk tulis ni mmg betol. n mcam mewakilkan perasaan kiorg ni yg tak reti nk sokong band2 celup nih.
aduyai...muke tu kalo kiut takpe nk bgambar x pakai baju.
muke mmg kelaut la....

Anonymous said...

hahahahaaa.. ingt nk share post akak ni.. tp tak jumpe plak link nye...
cian kt peminat K-POP

fid said...

tu la dok la pk apasal K-POP depa bkn korean pun ..sib baik depa tak buh J-POP...tak sudi nak M-POP...ke M-POS ke...
pelik2 la....

Anna said...

Haha..memang seng seng ub lah wei.

zac bert said...

hahahha.......best ar dia punya artikel ni.....

han eba said...

c-pop la jadinya. kalau taiwan pop, tpop la jadinya.choi choi choi. diorang ni bajet kpop je lebih. pastu yang kat atas tu, kenapa nak marah? kite org melayu, mmg la kena sokong orang melayu, tapi sokong yang betul, bukan yang salah. aduhai -.-

Anonymous said...

Kak Hasmah.... Nama ko pn dh desa..... Sesuai join kumpulan gula2 kelapa tu.... Ke nk join 24:7 keding cm cicakman tu????

Anonymous said...

bila nak update blog senduk???????

amy_sayunk said...

hahahah... rasa gelak guling2 je baca entry kakak pada kali ini, kok ye pon, biar lah nama tue sesuai sikit dengan malaysia nie.. akakakakak...

Anonymous said...

kak sendukkk!!!
i very the loike this post!!
tak tahan gelak guling2 kat opis nih

pendekarGay said...

akak ni mmg suke sgt nk kena cerca ngan followerkan?
lambatnye nk hapdet..
ko hengat ko santek sgt??
hahaah

naz said...

Hi kak senduk..lompat2 blog, last2 land sini. Anyway, hiburan malaysia memang agak kurang dari segi identiti diri, selalunya tak bertahan pun kumpulan2 mcm nie, tapi takpelah sekurang2 nya adanya mereka, akan ada bahan yg banyak nak diceritakan, so takkan kehabisan le umpatan n cercaan kak senduk.. :p

applegreen said...

main dekat webcam

Anonymous said...

aku rase dalm banyk2 blog, blog nilah yang pling jujur dari hati.. ewah!!!baca blog kak senduk ni bolh buat bahan lawak kt opis.. hilang gak ngantuk aku....

Anonymous said...

comel la k.senduk..seng seng ub..x bleh blah...ni tgh taip pon golak lg ni...

Sara Catto said...

bongok giler seyh depa ni!

Hambali ® said...

muka depa ni seolah² mengharapkan secebis penampaq

Liszt Cesc Franz said...

best sangat ke kpop tu
haha

FiqaSaleh said...

hahaha..lawak giler..hahahaha...


p/s: klu sy, mana2 yg berangan nak jdi kpop tu..terus je off tv..

Let's SHOPPING Uollss!