ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 28 June 2011

krim pemusnah

dua minggu ni akak memang busy..mane kan traning kat melaka..mane plak pi treasure hunt kat chreating...busy tul

pandang2 cermin makin lama makin gajah akak ni...kalau berdiri sebelah rebana ubi mesti ada yang cakap akak ni mirip...

so korek2 ubat2 kurus lama kat almari...tadaaaaaa jumpe krim pemecah lemak sendayu tinggi...lama dah akak ada krim ni...pakai dua tiga kali je..lepas tu humban dalam almari..pastu trus lupa...

mase tu x rase lah diri ni lembu sangat...tp sekarang kelembuan melada jiwa kan..kena lah cari ubat bg kurus cepat... sebelum orang ramai terkompius antara akak ngan lembu baik akak bertindak...

so sebelum tido akak sapu kat perut, pinggang...lengan bagi runcing...peha bagi mirip kaki nasha aziz yang sekarang ni sama besar ngan tiang TNB...kelas ko,...x payah pegi marie france...

nak bg trill balut plak ngan wraping plastik tu...ala2 kat pusat peramping badan kan...cuma xde sauna je aku nak masuk...mau kena masak air pakai periuk kenduri baru leh jadi suasana sauna

lepas sapu trus pasang mp3 n pose2 nak tido..konon2 pembakaran lemak ketika tido lah kan...

tetiba rasa berangin tu bertukar menjadi panas dan pijau...ohhhh x leh tahan..rasa macam ko tumbuk cili padi n ko sapu kat perut ko....panas...rasa macam melecur...

x leh jadi...nak tanggal plastik tu susah plak..hanjing tul...

akak trus lari masuk bilik air....cuci...makin cuci makin panas...dah tangan pulak panas....muka berpeluh2...pegang muka ....muka plak panas....

ini bukan krim pemecah lemak ni...ini KRIM PEMECAH BELAH KAN HIDUP NI....

akak sabun....makin panas....

so dalam bilik air akak ade tempayan plastik besar....kul 3 pagi tu aku menyelam dalam tempayan ko...nak bg hilang panas....

mau 2 jam lah aku pose dalam tempayan plastik tu...hazabbbb

tobat x nak pakai krim sendayu tinggi tu lagi...

esoknya akak bg tau mak akak...krim tu panas akak nak buang...mak akak kata jgan..dia nak...

ujung2 bila akak tanya mak akak dia jawab " krim ko bg tu mane ade panas...berangin sedap..mak buat sapu lulut sakit"

sah lutut mak aku ni tebal..kebal panas ni...

* sorry xde gambar selingan...internet tersangat lah gampang...nak upload gambar...SETAHUNNNNNNNNNNNN

42 comments:

Ct Arina said...

kat lutut deria rase kurang sket kak! huahahahaha!!

rara pinkmafia said...

hehehehe lawak lah akk ni.akk sapu banyak sgt tu kenapa.kn dh kena duk dlm tempayan.hehehe.

untung mak akk.hehe

despatch boi said...

ehehehehe..comel la kak senduk nie :)

amber tiffany said...

hahah kelaka la akak ni . tu lah lain kali jangan sapu banyak sangat tau . ohh goodluck proses menguruskan badan =)

Eri-chan said...

beli jelah teh detox tu..tapi cuma kena berak2 jelah..

Mama bosan said...

Akak penah guna cream pemecah lemak2 ni! Mmg panas tahap gampang! pakai sekali tu, lepas tu akak miao miao ngan laki akak before dia flight gi new york u ollss. Sampai NY dia call akak marah2 psl cream tu tercelet kt dia masa tgh berjimba jimba atas katil, pastu bersih2 tapi tak mandi psl dah lmbt terus gi airport. Dlm flight berejam2 dia ckp mcm dlm nerakaa u olls. Duk basuh2 dlm cabin, lagi la panasss. Padan muke laki akak, sape suro tak mandi junub kan dah keneraka duniaa.

safiyyah osman said...

hahahaahahahahahaha....lawak!mau mandi buih bru panas hilang..hehehehe

Anonymous said...

kahkahkah komen mama bosan cam harammmm

hOtMaMa said...

aiyoo.. tetiba mak mcm nak terpitam baca statement mama bosan tuuuuuu... wakakkakakkaa! hazabbbbb

Emie Jipang. said...

senok otak bace komen mama bosan. kahkahkah


kak, aku ade gak la pakai kirm pengurus badan kan. tapi tk tau la plak krim sendayu tinggi tu panas tahap neraka. muahahhaah


**psttt kak, tempayan plastik tu tk pecah ker??

ZarinAziz said...

lor sian k senduk...ke krim tu xpired...hehehe

Jiejah @ Iza said...

ekekekeke krim tu mmg panas ..x yah wrap pun dah memmbahang .

lutut kurang deria rasa kot ;-))

SURIA AMANDA said...

adoila..baru berangan nak beli gak..dah hakak kata panas..lupo kan sajer la yer..

Nora said...

ahahaha baru best... lama xbaca kak senduk berceloteh...

ekekeke... rajin2 update tau... baru ceria hidup saya ahaaha

Meloreyta said...

LMFAO!!!kak ko joging ajerla..hari2,gerenti kurus,tp tak lama lagi pose..

Daria said...

tringin nk tgk kak senduk berendam dlm tempayan plastic...... :)

miera idora said...

cian la k sendukk.. baru berangan nak kurus..

sW33tdARLiNG said...

nak beli laa krim sendayu tinggi tuu...

Anonymous said...

comel kan 'lembu' berendam??...hahaha...hang sendiri panggil diri anda lembu...hiks...

zulfadzly said...

ko berendam dlm tempayan tu bogel ke berkemban kak?? baik ko cakap bebetul..israk mikraj ni tak baik menipu..dosa caj dabel!!

Cikgu Fikri said...

adoyai..
lawak..lawak.. :)

Anonymous said...

header kak senduk yg baru nampak mcm hanjen la..tukar2............^_______^

Anonymous said...

terkejutt tgk gamba baru akak!!! letakla gamba cun skit kat... takuttt.. ahahahah

sYaza said...

hahahha.apstu akhirnye...runcing ke tidak kaki tangan akak?heheheheh... =D

Ababg Enceeemmmmm said...

Akak,,,,,,
Krim yang akan guna tu dah expired,,, sama macam akak,, dah hampir expired,,, kelas kau maria,,,

Shahrizat said...

adoyaiii senak perut gelak lepas baca entry ni lah.

Anonymous said...

hahahahhaaa.. akakkkkkk.. muat lak ko masuk dalam tempayan plastik tu ye. kekekekehhh

-anonimostempayanbesi-

cantekk said...

HAHAHAHAHA ;-D
ADOIYAIII....
KLAKA LA ENTRY KAU NI...

TERBAIK LA PERMAISURI,,,SAPU KT LUTUT... HAHA...

SUCI KUDUS said...

better sapu air panas je nyeh kalo dah sepanas ittew.. PS: lets blaja teknik pancutkan suami kat blog mek nih..

Mikah Lurima said...

bapak lawakkk!! siyes lawak kak senduk. aduhhh! penat gelak2 snyap sbb dh malam. kak senduk ni x tabah lah. utk kurus mmglah panas... kdang2 tguling2 ats katil tp hasil dia boleh tahan.

bighagenjo said...

:D. haha. dan muke

bighagenjo said...

:D. haha. dan muke

Anonymous said...

dalam banyak2 entry. entry ni adalah entry pemecah lemak aku sebab gelak tak henti2 umpama ada vibrate di perot. tengs kak senduk! lapchewww (feeling2 k-pop)

Anonymous said...

Alamak, tergelak sorg2 bace kat A&W katanye.. Pepun mmg fun kan bace blog hakak senduk nie.. Rajin2 la mengupdate blog ni! Xkesah la feeling2 chinese look ke ape ke.. Meriahuoll bace..

:p

ekin said...

kak... seyes, gelak guling2 kat opis nie... x tahan... hahahaha

Zulfikar Hazri said...

ya Rabbi... kenapa lawak sangat ni.. keras2 perut subuh2 ni gelak...

bygkan kak senduk dalam tempayan.. hahahahahahhahahaha

BudakNakal said...

tumpang gelak... HAHAHAHAHAHAHAHA
(Guling2 satu umah lagi...) superb!!!!
seyez akak ytelah hiburkan hati yg lara ni...

Anonymous said...

mmg lar kelakarrr.muat ke akak dalam tempayan plastik :p jgn marre,gurau2.akak mmg lar kelakar.hari2 kita mesti baca blog akak :D

Mama said...

ha ha hah ha ha ha ha ha ha...adeh adeh..tak tahan Mama dibuatnyer... alahai...akak ni memang berani mati lah...ha ha ha ha..sampai saye tergelak bagai nak terkoyak mulu!!! ni br first time saye nengok blog kak senduk...mula mula nak carik pesen tudung yg terkini...ternampak plak tudung senduk...aik!!! memang nama baru..bile Mama bukak..rupe rupenyer manusia berupa senduk plak yg kuar!!!! ha ha ha ha ha...(gurau jer kak oooii) alahai kak s ni memang kelakar..saye baca entry nov 2011 ni pon sampai terkucil skit!!!! mmuuahahahahahahaa...anyway... semoga kak s akan ceria dan menambahkan lagi koleksi merepek akak ek...salam berkenalan ngan KAK SENDOK!!!!!

deharisa chantek said...

yo oloh kelakor giler akak ni!!!!!
banjir keybod pc saya kak...gelak pecah porut akak berendam dlm tempayan ayo,,,if org tak tau mesti org ingat akak tgh mandi bunga hahahahahaahhahaha

GuNz roses said...

kelakar2 btw krim lempoyang tu mmg bgus.. klu dmam ke ape ke pkai krim tu sikit je cepat.dia kebah... jgn pkai bnyk2.. jdi dia thn lme sbb pkai ckit pn dh terasa...

GuNz roses said...

kelakar2 btw krim lempoyang tu mmg bgus.. klu dmam ke ape ke pkai krim tu sikit je cepat.dia kebah... jgn pkai bnyk2.. jdi dia thn lme sbb pkai ckit pn dh terasa...

Let's SHOPPING Uollss!