ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 24 April 2012

let makan uollssss

hey uolllssss...

1st akak nak mintak maaf ler sebab lama x update..busy penat malas semua ada...x sempat nak layan internet kan...

saya yang selalu remind akak utk update selalu tu tq lah sangat kan..bukan apa kadang tu xde mood nak update....

lagi2 sekarang penyakit adik akak tu datang balik...sebagai kakak yang prihatin akak kena lah jaga dia..(walhal ko slalu jer lepak makan malam2 kan)...

so ari ni akak nak review satu tempat makan yang wallawei best....dekat gak lah dengan umah akak...
nama tempat tu LOKAS MAKANA...kaedahnya lekas makan lah gitu..terletak di taman puchong utama..kalau jumpe carefour puchong utama tu terus jerrr..tampak tempat terang tu..itu lah diaaaaa...landmark dia CAREFOUR PUCHONG UTAMA...trafik light trussssss..sampai...

ari2 aku kat sini ko...tu yang aku gajah tu....

sapa yang batak nak makan BURGER BAKAR....yang popular tu meh ler kemari..gila ramai orang makan kat sini...kalau korang nak makan burger ni..sila lah datang awal yer...sebab kalau tak berjam jam lah korang kena tunggu...


ko mampu makan berlapis2 cam ni....sedia jer duit pasti boleh...



ade tu sanggup tunggu lama gila....kalau akak idak lerrr.... satakat ko nak makan burger jer kena tunggu lama ..x kose yer...tp ade lah jugak yang bangang tunggu tu..nak kata apa...teringin katanya...termasuklah akak sendiri....

herga ayooooo...paling murah x silap akak RM7.50 rasanya... kira ok lah tu...

so sapa nak rasa pi lah..tapi siap2 lah bawak kemah yer..takut nak tidor dulu tunggu burger siap...

lain2 makanan pun banyak..mee bandung dia kat sini...akak puji mmg sedap..rasa udang dia..wallawei..yummy..mmg sedap herga Rm 5 jer..x mahal...sapa yang teringin nak makan asam pedas pun ada kat sini..sedap..banyak..puas hati..Rm 5.50 sajer...

ko nak apa lagi...takoyaki ada..sapa feeling japanese kan...otak2 ade, ikan bakar ade, mee ketam ada, sizling ada, goreng2 ada, tomyam ada, apa lagi ko nak...kaedahnya mmg banyak lah makanan kat sini...murah dan puas hati...

ape lagi bagi bini2 pemalas sila tarik tangan laki ajak ke sini...sapa2 yang bangang memasak juga di galakkan kesini yer...

so akak selalu kesini..adakah akak di kategorykan sebagai BANGANG jugak...opssss...

so sapa nak datang LOKAS MAKANA ni roger2 lah akak... leh lah kita mencekik 2gether gether kan....

34 comments:

Liyana said...

haha kelaka la :D

Anonymous said...

Menu tahi bakar ader???

Anonymous said...

Ayoooo...semerbak lah bau kalau taik bakar

Anonymous said...

as salam, kak senduk kita rindu hakak laa..akak punya cerita bagi saya happy tau,,

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

lama tak baca celoteh akak.. hehe.. samalah saya pun tak sanggup nak tunggu berjam2 nak makan burger tu..

[n a j e e b] said...

..hahahaha...ni macam "JJCM" tapi dengan konsep "jalan-jalan cari pasal" ahahahaha... LIKE! keep updating!

Ticer Syah said...

beger bako tu mmg nampak lazat.. nti turun sana musti cari la..huhu

Anasyg said...

tu dia... baru muncul akak kita ni - selamat kembali kak - apsal pendek sangat post ni ... mao lagi2 dan lagi2 cerita senduk

Elle Who? said...

hehehe..kaaakkk...nak joinnnn!!! hoho

Waniey said...

da try smlm..sy dok area cni jgk..tp beger tu xdela lame tgu.stgh jam je..takde la sdp mane pun.haha.roti sejuk kejang je..patty jela tebal =)

Eri-chan said...

harus try ni...

Ina Khairina said...

ayooo kak senduk apesal ko pemalas lipas nak hapdet blog ni?nak kena ketuk dgn senduk ke?

BudakNakal said...

huhu lama seh xdgar celoteh akak... da stress tahap gaban nunggu.. sib abek hapdet gak.. hehehe orait nanti kita akan sama2 kat situ...

kocix! said...

hahhahaa..tgu lama2 cam org bangang ek..
sabar btull..

bdbetm said...

windudiwimuyeahnananananananana!!
kemain berkerak menunggu tuptup update sekali header. ohh sayang kak senduk. update lagi pleaseeee..

sayazakiah said...

waaa, kat situ. saya tahu.. nnti nak makan berger bakar dgn kak senduk. ngehngehngeh

Anonymous said...

ingat ke ko dah mamposss!!!!

Anonymous said...

kak senduk, hupdate la blog slalu... bila sy bc blog akak hilang stress sya...plez

akak sally said...

hi kak senduk, i ols verangan nak belanjer kak senduk makan kat cni la, bile kak senduk free? let go together. Stew jew?

Anonymous said...

senduk senduk senduk

illa said...

kak senduk ...

mlm semalam jumpa akak kat sana... siap panggil nama n lambai2 siap senyum manis gitu..artis sgt.. terus rasa bertuah sbb dtg mkn burger kaw jumpa artis seantero dunia...

:)

Anonymous said...

haa...baru hupdate...
ala kau ni senduk...macam ni la..
crita kau punya pasal, aku nak cari kedai makan ni jugak macam mana pun...

selalu la seket update tu...takkan la sikit je benda yg jadi hari2...dulu citer pasal shopping la, pasal gossip la, pasal frame anak yenna la, pasal berkenalan kat tenet la...

tu la pasal ada je orang ingat kau dah mati. hahaha..!! Jangan marah senduk..kalau org mintak update sesangat tu, maknanya blog kau memang best la!

sue-ab said...

meleleh segala air liur aku kak tengok gambo beger ko...nasib baik jauh...kalau dekat malam ni gak aku pegi ngap yg 3 tingkat tu..

Anonymous said...

Rerajinla update senduk oi..

Bz ngalahkan PM

Tensen aku noks

syakila BumBum said...

beger tu namapak sedap..heheheh

Anonymous said...

last sy pg ari tu...paling awal blh dpt beger tu dlm 2 jam....kematu bontt nk tggu...last2 mkn tako je...nsb baik murah n sedp...n cepat...

niania said...

eh hr tu iols rasa mcm nampak akak senduk kat DSA. nk tegur mintak otograf, tp segan takut salah org.haha.

Anonymous said...

Kak sendukkkkkk.. I miss u gilalahh

My_Aqeelah said...

ni dah macam jalan2 cari makan la pulak. apa kata kak senduk je pi ganti pengacara jalan2 cari mkn yg baru tu. tak selera je aku tgk diaorg tu makan lah.

Conan_skywalkeR said...

kak senduk punya pasal trusss den berdesup gi kat lokas makana tu. 2jam lebih menunggu baru dapat beger bakor nyaa.. tapi yg penting ia memang sodappp..

Ahmad Zakri said...

Terkasimah!!!!

cantekk said...

perghh mmg tpt menggajahkan badan la ni =D ape pon presentation entry ko kak, mmg terbaik, rindu aku nk gelak mcm gini...ko ni pemalas beno nk hapdet..aku nk pegi la tpt ni, nk feeling2 jepun

Cik Eka said...

hahahaha..

kalo saya masuk blog akak ni,mesti gelak sampai pitam,pastu bangun,sambung balik....

semua makanan cam sedap..hadoi..dah la bangang masak beger,tu kena beli tu..

hahaha

tapi kalau bab masak lauk,saye tak bangang..hahahaha

Outbound di malang said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

Let's SHOPPING Uollss!