jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 16 February 2013

Ada aku kesah

Tadi baru akak review balik comment post akak pasal produk kecantikan yg akak buat dulu... pasal krim kurus..pasal rumpai laut...

Akak tengok ada dalam 140 komen cam tu.. dah separuh daripadanya marah bagai nak rak ni...wahhh marah sungguh ni..

Beriya iya ni sokong bagai produk tu.. sah bongok diorang ni... ini kan prndapat akak jer.. yg beriya ko komen cam tu ultimate produk dalam dunia ni...

Ada satu komen tu berbunyi " nama pun inchloss so inci inci je lah kurus.. bukan weight loss.".. wahai kakak budiman..kalau ko nak hilang inci pada tubuh ko kena lah hilang kilo dulu baru leh hilang inci pada pinggang ko.. sengal... sah ko ni bangang.

Wah tetiba akak naik hantu...

Kelakar pun ada... ala akak tau yg marah tu semua tukang jual produk tu.. akak dah klik sekor sekor punya profile... sah dah ada yg mmg tukang jual inchloss lah..rumput laut tu..

Mungkin sebab prndapat akak tu pintu peniagaan ko tertutup kot. Tu yg beriya naik hantu kot.. akak mintak maaf yer..

Tapi tepulang lah..sapa yg nak pakai..silakan.. sapa x suka.. meh pimpin tangan akak.

Relek lah...uollsss... x kan srbab tu nak naik hantu siap buat karangan kat komen tu. Sapa yg dah kurus sangar n cantek sgt guna produk tu..meh anta kat akak gambar.. cantek n kurus x.. agak2

Apa pun..pendapat dan tindakan anda hak milik setiap insan..

P/s: kalau business krim kurus n rumput laut ko x laku.. ko cuba meniaga ikan sepat kering dr rumah ke rumah pulak...pasti ko leh kurus sebab banyak bejalan.

52 comments:

saufi hafiz said...

Kan kak ,, ade akak kesah . Haha . Gampang sgt kalau nk marah tu haha ^.^

THE LEKAT LEKIT STORY said...

orang tak boleh terima kritikan & perbezaan pendapat memang la depa maki sakan kak senduk Ooi... hahahaha

Yang Tak Berapa lawak >> CIKGU SHIDA KEMBALI DENGAN GAYA RAMBUT PUNK
Yang Pedas >> ANON MENYALAK MANUSIA YANG TOLONG ANJING

IdaShah WC said...

beria bertahankan mcm lah dia ada saham produk tu.

seller menjual atas permintaan. pilihan di tangan pengguna.betul ckp kak senduk tu...

Anonymous said...

haha..hari tu kasi kawan baca blog akak ni..diaorang semua gelak guling2 baca...sorang je yang komen emo sbb dia jual rumpai laut..dia dah byk kali pomot kat aku tapi tak jalan sbb aku tak layan mende mengarut cenggini..betul kata akak..apa2 pun bersenam..

alinrose said...

Ahahhaa biarla akak nk ckp ape pun kan kan..meh pimpin tangan kak

ADiB AMIN said...

I like kak senduk sekarang makin rajin menghapdet blog uoll...baguslaa senaman jari..kannnn.

monas2petronas said...

"ko coba niaga ikan sepat dr rmh ke rumah pulak" hahhhahhahahhhabhshbsbhhshshsbsbhshshshshhshhhahahahahhh..gelak sampai nak terkentut2..sgt lawak!! Mcm mana laa boleh terpk ikan sepat ni ahsendukk?

Anonymous said...

Meh la.... Nk pimpin tangan ngan kak senduk......

Shahada Fauzi said...

kui3..sentap dorang gamaknye kak senduk oi..

meh nak pimpim tangan meh..:P

NenetPenne (NP) said...

tak kan sebab kak senduk punya komen perniagaan mereka jatuh merundum..

rileks laa kan.... apsal depa nak marah2....

GAFARO a.k.a. agentno9 said...

dugong makan rumpai laut gemok, kita makan boleh kurus?

hilang akal ke ape?

Anonymous said...

suh dorang mkn julap. ari2 berak cir bir (cirit birit ye chuollsss) mak kompem haaa kurus ramping ala2 kerengge giteww pastu dah blh pki kebaye bagai.

fathen yaya said...

KAH! KAH! KAH!
kau mampu berniaga ikan sepat kering rumah ke rumah? hahaha!

fiqqa said...

HahahahahahHah lwk meh nak pimpin tgn gak

Hana Maroo said...

ahahaha... kelas kak senduk...

Walk Alone..Walk Away... said...

Kalo makan macam hantu laut... ingat pakai inch loss tu ko leh jadi pinggang seramping duyung kerrrr??? Dugong pun leh gelak kalo diorg reti baca rentetan komen2 diorg yg mengelejang sentap tu... Kelass kak senduk carotttkan mereka...

Nurul Aziz said...

Kak sendukkkkkkkkkkkk rajin2 la update,, tiap kali baca entry mesti nak gelakk je.. walaupun mengutuk orang ke, memaki ke apa.. hahahah (Y)

Art Mohamad said...

..biarlah je La kakak...org cemburukan kakak tu..wLu bahasa kakak tu takLah seindah mane dLm kritikan, yang penting...ISU dan POINT agak mmg ada kebenaran...terusKan usaha ye kakak...statement pLg vouge dr kakak dLm entry ni pd saya..."kalau business krim kurus n rumput laut ko x laku.. ko cuba meniaga ikan sepat kering dr rumah ke rumah pulak...pasti ko leh kurus sebab banyak bejalan"... berair mata sbb ketawa... ADIOS

cujen said...

kelas kak senduk..jom pimpin tangan ...

Buaian Berendoi Azma Azlim Decor said...

wakakakaka....jual ikan sepat keringg dari rumah ke rumah tu giler nya bagus idea kak senduk....elek, sapa yg nak pakai...tak salah pakai ajer lahhh...yg marah2 mcm nak tercabot anak tekak tue bila dia pakai x menjadi hagaknya...dah pendapat org ang nak marah wat pa...haihh

Nurul Hidayah said...

nangis baca suh org jual ikan sepat hahah..hari2 ku semakin ceria sejak akk rajin mengupdate belog nih..

ct fesyen said...

hehe...blog akak lain dr yg lain la..
walaupun entry2 akak "bOOmbastik"+ laser kdg2 ..hihi..tp ade jugak benarnya kn..tak sabar nak bace entry seterusnya...

Anonymous said...

aku paling menyampah orang yang tak dapat terima kritikan dari orang lain
feeling bijak lah tu? phuiii!
jadah kejadah jadahnye!

Anonymous said...

hahaha.. biznes merudum la tu jatoh tu yang marah tu.. tapi mmg dah hakikatnyer benda alah tu tak menjadi... bila beli then pakai.. psikologi nak sedapkan hati kata berkesan habis sebotol dah stop tak beli lagi... hahah sedih la inchloss tu!! pastu jual macam2 produck lain plak yang sama jer tipu olang!!

Anonymous said...

Kak Sudip,

Sebenarnya nak kurus ni cuma jaga makan dengan senaman je, tapi sebenarnya 90% pemakanan dan tabiat, dan 10% tu senaman. Sebabnya kalau malas senaman pun boleh kurus dengan syarat jaga makan. Ni geng2 nak kurus ni pakai and makan macam-macam tapi time makan tak ingat. Pagi nasi, tgh hari nasi, malam nasi, pastu time senggang makan KFC dengan McD, macam mana nak kurus?

Bukan Senduk

sally said...

tu la, masing2 punye pndapat la...sape nk pakai lantak la kan, sape tanak guna pon lantak la..rezeki tu kalau Allah nk bg, ada je,,kolo dengki iri hati, tak eklas, mbongak kasteme,,,,ha tu yg rezki ala2.. cinta pon takleh paksa, ni kan pulak pakai inchloss ;)peace!

Cikgu Norazimah said...

hahaha !! kelasss ko kak senduk...marveles !

IdaShazana said...

hidup kak senduk

Anonymous said...

..huahua..kwan ak bca ntry ni dorang kata mulut kak senduk cam puaka..tp bg ak ak up kan ckit lg..mmg puaka.. Puaka jahanam kheennn!!!..but i like what...caiyook2...

Emira Darmia said...

okie meh kita pegang tangan akak...sbb kita mangsa..beria lah beli macam2..tp x kurus2..nk turun 1 kg pown payah...hahaha...

Anonymous said...

Member ade mkn benda alah ni..tiap2 pg dok sental sesudu kolagen khatenyerr..tp aku tgk same je kulitnye..senantiasa kepam kalernye..oops...

MUMMYIZZ @4 Hero Izz said...

hahahaha pengsan.....
sepat kering... sepat kering.....
badan aku pun dah kering....
mampus tak layan hahahaha

Anonymous said...

Kak sondoooookkk mane ko ilang ni..next n3 plezzzzz...

Anonymous said...

Bosan bosan senduk ko tutup je la blog ko ni..da besawang ni da..

Elle Elyssa said...

nama pun pendapat kan. pendapat masing2 lah

Anonymous said...

kakak..boleh bagitau tak rahsia pondan jadi cantik??mula2 nan hado..lama2 gebus gila kulit!!tips plz

Anonymous said...

Kak ko da nengok lum Utube pondan gedik nyanyi lagu shae sayang tu..makan td tesembur nasi kt meja..ya ampun ni ke peel pondan kak lay mngedik..

Anonymous said...

Assalamualaikum,
OK, jangan salah faham, aku cari blog2 PLU untuk membantu. aku harap ko dapat masukkan story yg aku nk cerite ni dekat blog ko..please,

"macam mane aku ubah diri aku untuk tidak terjebak dalam dunia plu..dah lebih 3 tahun, alhamdulillah aku berjaya. aku just nk tolong korang semua agar korang tak tersesat jauh sangat macam aku dulu.

1. dulu aku terjebak dengan club gay, mase tu baru habis study, bercampur dengan org bukan, culture shock, time bulan puase pun aku pergi jugak, tapi habis ramadhan, hati aku jadi tak tenteram, pikir bukan2, pikir pasal neraka,azab dan bla bla

bla...jadi aku berazam, Aku bersumpah dengan Allah yg aku tak akan jejakkan kaki aku dekat club, kalau aku pergi, aku akan mati dalam keadaan hina, di panah petir dll. Alhamdulillah sampai sekarang aku pegang janji tu, sebab, bile kite janji

dengan Allah,kita akan takot, sebab DIA ada kuasa & kita dah buat perjanjian, so aku pegang betol2, alhamdulillah aku dah tak jejakkan kaki ke situ.

2. Ingat Mak Ayah. mane yg "adik2" tu pikir pasal mak ayah, memang betul kita tak diminta lahir macam ni, naluri songsang macam ni, tapi bile kite jalan lengang lengok, dressup adik2, tergedik gedik balik kampung, mak ayah yang tanggung

malu, orang mengate anak die, dieorang yg kene tanggung tu semue.. memang betul "Be Your Self", tapi bile dah "Be Your Self" mak bapak tu yg kene sindir, malu dengan jiran2 & saudara mara. kita tak pikir ape2 sebab kite kat luar. Cuba

bekorban untuk mak ayah, apesalahnye kite abaikan naluri & sifat semulajadi kita ni demi dieorang kan.

3. cara ni kejam, Tingalkan kawan2 PLU korang, kalau nak jugak, berkawanlah dalam 2,3 orang je. Sebab, time korang nak berubah, dieorang ni akan tetap maintain dengan cara2 dieorang...so kite yg nak berubah ni pun akan terikut-ikut balik

dengan care kite yg lame. Tak payah mesej, tak payah jawab call, tak payah hangout dengan dieorang..kalau nk pun sebulan or 2 bulan sekali tak ape. jangan selalu. cakap je korang busy & ade masalah. Mule2 memang berat untuk dipraktikkan,

tapi lame2 akan ok jugak. percayelah. Tapi risikonye korang akan rase sunyi, boring, tak tentu arah dan lain2. Tapi ingat, sampai bile korang nak macam tu?? Pikir korang nak berubah je.

Anonymous said...

4. cari kawan2 baru dalam alam maya ke, yg penting deiorang tu str8. try begaul dengan lelaki2 str8. memang sangat2 susah sebab dieorang akan pandang kite ni lembut. sampai sekrang aku susah lagi nak bergaul, jadi aku banyak

mendiamkan diri. jadi pendiam. memang merane hidup sebab kite dah biase huha huha tibe2 jadi pendiam, tapi tak ape, Tu namenye Pengorbanan untuk ke arah yg lebih baik.

5. Cube tanye diri, adekah Naluri songsang ni Allah sengaje nak bagi ataupun Itu sebenarnye Hasutan Syaitan??? kadang2 kite selalu salahkan takdir, tapi pernahkah kite terpikir syaitanlah yg menghasut kite dari kecik untuk jadikan kite ni

GAY/PLU.

6. Aku percaye korang mesti pernah dengar ayat ni "pelacur bagi makan anjing kelaparan dapat masuk syurga. & seorang anak yg banyak berdosa & derhaka dapat masuk syurga sebab mak die doakan die hari2 supaya die masuk syurga." INi

yg banyak PLU pegang. TAPI korang jangan terlalu taksub dengan bende2 tu, Itu bukan alasan untuk korang terus terjebak dalam maksiat gay. dosa tetap dosa, nerake tetap neraka.

7. Ingat dalam kepale, Rasulullah tak terime orang2 yg menjalinkan hubungan songsang, kite pikir kite nak syafaat die je mase akhirat nanti.

8. Belajar-belajar buat kerje kampung (bagi sape yg memang orang kampung). memang adik2 kebanyakkanye tak reti. Korang try push diri korang buat menukang, mesin rumput ke, menebas ke dll. insyallah, dari adik2 boleh jadi Lelaki Str8.

9. pikir, Jangan salahkan orang lain kalau depa tak terime kite, kutuk kite ke padahal kite sendiri yg tak nak ubah diri kita. kite yg tergedik, buat bende songsang, lepas tu marah bile orang hine.

10. Masukkan dalam kepale, kalau kite berjaye berubah, Insyallah, Syurga menanti kita sebab kita Berperang & Berjihad untuk Nafsu yg sangat2 Besar & Aneh. bukan semue orang dapat peluang macam kita ni.

p/s: Dalam korang nak buat tips2 kat atas ni, korang akan banyak menderita dari segi mental, tapi tak ape, ini untuk perubahan diri kite supaye diterime masyarakat & Allah. Aku harap sangat ko dapat post bende ni dalam blog kau, sebab aku nak

membantu. aku dulu pun macam tu. Mohon semua doakan akau agar aku kekal berubah & tidak terjebak dalam dunia songsang lagi, amin..Assalamualaikum

nik ajis said...

to anon kat aats ni:

TOkSAH dok temberang hang boleh berubah!

ini bukan penyakit yg boleh disembuhkan

Anonymous said...

nik ajis..komen ko mgg najis... kalau kita sendiri tak brubah kita tetap takkan berubah.. sy percaya yg anon ckp.. nak sribu day tak nak seribu dalih... smua tu sy rasa mmg hasutan syaitan... In sya Allah kalu kita kuat dn ttp berdoa spaya hati kita tak mencintai kaum sjenis dan bernafsu sesama gender,maka Allah SWT akan mbntu kita dlm apa cr sjkali pun.. elakkkan diri dgn bnda yg mmgkin kan naik syahwat dgn sesama llaki...

Anonymous said...

kepade Nik Ajis, Kalau kite nak berubah Allah akan tolong...kene sabar. kene cuba..Insyallah... kalau gagal cepat2 cube lagi, jangan biar terus tergelincir, Allah tu bukan nye Kejam... jangan salahkan takdir...siape kate tak boleh sembuh??? kalau kite percaye Allah tu wujud, Allah tu Maha besar,Kite kene percaye bende2 ni boleh berubah.

Anonymous said...

X salah nk mnasihat tp cam x kene tempt lak..cer ckp kt geng gay plu kt lorong pak aji taib tu.. cer cite kt dorang kt cni Kak senduk x mngajak pun kiteowg kt cni ke arah gay.. kt cni nk happy2 je ngan peel gilak Kak senduk kek..ok uols tingkatksan prestasi kurengkan kontroversi eekk..salam

Kak Senduk said...

Encik berubah;

Boleh x email gambar uolls utk tatapan umum. X salah share kan. Leh semua org kenal . x salah kan. Kalau nak berubah kenapa nak sorok kannnn... Lets uollsss.. uollsss anta gambar akak akan share cerita uollsss ngan kawan blog akak... Muahhhh

Anonymous said...

eh jangan salah sangka, aku bukan kate owner blog ni macam tu...aku just cari kat google, and share bende ni secara rawak...sebab aku tengok owner blog ni ramai pengikutnye, mungkin lebih membantu,,just nak share, hope jangan ada yg salah faham..aku just nak membantu.. :)

Anonymous said...

kepade owner blog, Kak Senduk

Rasenye tak payah gambar kot, aku just nak membantu..dulu ramai kawan kate bende ni tak boleh ubah, tapi Aku percaye Allah jadikan kite semue macam ni pasti ada hikmahnye...aku tak nak lah takbur, tapi alhamdulillah, so far aku boleh hadapi hidup ni dengan baik. hope owner blog ni tak berkecil hati, aku jadikan blog owner blog ni sebagai persingahan untuk share ape yg aku ada, sebab tengok viewers ramai, mungkin lebih membantu..itu sahaja... :)

Anonymous said...

plz...nak tengok gambar...nak kenal orgnya...plz...jangan kecewakan kami semua...plz

Anonymous said...

plz...nak tengok gambar...nak kenal orgnya...plz...jangan kecewakan kami semua...plz

Anonymous said...

...walaweiii ape kes nih???...yyyyyyyyyy???..kak tulun la apdet blog..tukaq topik cepat kak..x mo emo x mo emo ye babab kang..

MIMI DUBAI said...

hmm...NI BAB APA NI...KALAU DIA NAK BERUBAH...BERUBAH je la...yang NAK SYER2 JALAN CERITA HIDUP tu KENAPA....ha ha...apa2 pun TAHNIAH la sebab DAPAT BERUBAH DENGAN JAYANYA....KAU ada MENTION yang KAU PERLU SUNYI DAN MENDERITA untuk BERUBAH, HELLO...HIDUP ni SINGKAT untuk MELALUI JALAN DERITA...XPERLU MENYUSAHKAN DIRI untuk MEMILIH JALAN HIDUP yang BENAR....BUKAN semua ORANG yang tidak dapat MENERIMA GOLONGAN ADIK2 SEADANYA....ha ha ha....dalam HIDUP NI kita DIBERI PILIHAN....DAN KITA HARUS membuat PILIHAN untuk KITA BAHAGIA....X BERMAKSUD BERUBAH itu BOLEH MEMBUAT KAU BAHAGIA...kan...TEPUK DADA TANYA SELERA....KAU ADOOO?

Anonymous said...

kak senduk kena tmbah satu produk lg... acai berry,...org duk giler makan... nak mampus ke hape

Anonymous said...

lawak akakni,kelass gitu,pasal rumpai laut tu ada pegawai dr jabatan dot dot sahkan xde kolagen dlm rumpaitu,tp ada gak yg membeli

Let's SHOPPING Uollss!