ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 6 January 2014

kau susah...dia lagi susah

hi uollsss

pernah x uollsss alami duit tinggal 2 ringgit dan habis langsung...
tapi kita ada keluarga yang dapat membantu kan..x pun kawan2..

akak ter baca dalam fesbook satu artikel yang menyentuh hati akak..sebabnya sekarang ni kita lihat anak2 sekolah dengan beg cantik..kasut yang baru...kadang tu baru umur 9 tahun dah ada handphone..

tapi anak2 kita slalu main2 je kan.. mak bapak nak masukkan anak2 ke sekolah yang terbaik..
tapi ada juga yang kurang bernasib baik... sampaikan nak bayar yuran terpaksa bawak syiling..tapi tetap x cukup...



akak x nak cakap banyak... cuba lah lihat..adakah kita selalu bersyukur dengan apa yang Allah limpahkan pada kita?...

masih banyak di luar sana yang memerlukan bantuan ..banyak lagi di luar sana terpaksa ber susah payah menyekolahkan anak...

tp masih banyak juga buat x nampak..dan terus gembira dengan kemewahan mereka..lebih teruk lagi kalau mereka berada dalam kelompok pemimpin terpenting...

bantu lah mereka...mungkin harga sebuah beg tangan ini sebenarnya adalah hak orang2 yang lebih memerlukan.. mungkin dengan kemewahan mereka..sebenarnya mampu membuat orang lain tersenyum..



x perlulah kita pandang pada kemewahan nilai beg tangan ini... mungkin harga satu tin spray rambut yang dipakai itu mampu membantu ramai masyarakat yang susah di luar sana..

apalah nilai diri kita jika kita sendiri yang mampu ini hanya berdiam diri...



pesanan ikhlas ini di taja oleh ..tagline " kembangnya sampai tebuan pun keliru" gunalah spray rambut cap Itek Nila Juling Air

20 comments:

Cheida_Mymee said...

sendiri pernah mengalami situasi tersebut..
apa pon tetap bersyukur dgn apa yg allah kurniakan..
zman skrng yg kaya bertmbah kaya.. yg miskin bertambah miskin hina...

jahn abas said...

Akhirnya senduk... Kau post jugak!!!

Suria Lekatlekitgurl said...

Nak cakap pun susah.. bantuan zakat tak tau pi mana.. mana nak kutip tepi jalan pun ada kaunter kutip zakat masa nak mohon bantuan percayalah.. bukan je takde kaunter kat tepi kaki lima.. malah lima enam kali naik turun pejabat depa pun belum tentu dapat
Sedih >>TERGAMAK BAGI MAKCIK TUA TU MAKAN SISA NASI ORANG
Hot >>DOKTOR SALAH BAGI RESULT URINE GADIS DI TUDUH HAMIL LUAR NIKAH

Mohd Roshaidi said...

sebak kita kakak...nak nangis rasa2nya...sungguh..!!!! tak tipu ok...kita tak nganjeng akak ya...sy sendiri selalu pikir,kalo kita rasa kita nih susah,ada lg yg lebih susah drpd kita...

P/S : Kita dh serik nak derma duit kat pengemis kaki lima LRT Masjed Jamek...sbb dgr citer duit tu dia beli minuman keras...Geram kita...mcm nak hempok je muka pengemis tu kalo kita jmp dia...Oh..lupa..pengemis tu bangsa India... :)

sue said...

Setuju sangat...bersyukur lah dengan rezeki yg Allah bagi kita berkongsi seadanya dengan mereka yg serba kekurangan dari kita.

Yuki Casablancas said...

kesian adik tu..rasa cam nak g peluk2 jer..

btw...haha kak senduk the best..spray rambut cap itik nila juling air

Anonymous said...

Sbaik I beli bundle je uolls~ xmampu la nk bli beg beg juta2 cmtu. Last2 cmpak kt sudut biar reput

Anonymous said...

Gud write k.senduk!mabeles sgt2 entry akak yg ni,lg2 psl hndbag tu..ya,mgkn ad hak org lain d situ.
Dan adik tu..moga dia kuat dan trus kuat utk hdp yg mndatang-wish dr insan yg blm tntu tabah jika brada d tmptnya... T_T

Anonymous said...

aku harap nek MAH baca post kak senduk ni. LOL!

Capt Lalok said...

terbaekkk awal 2014 punya entri,
pendek,padat dan pedasss

Tasha Shilla said...

Kak MAH juga jadi example..haha.. tp memang tak tahan la rambut dia... belum terbukak kah lagi untuk menutup aurat??? Stuju dgn anon di atas.. beli brg bundle a.k.a vintage je.. secondhand tetap original... beli baju bila ada diskaun dan keperluan saja... branded pun kalu koyak dan luntur warna sbb bleach

Tasha Shilla said...

blm habis taip g, kalau koyak pun tarak guna

Anonymous said...

Tak de makne nye pakai hand bag cantik2 klau badan tu huduh. Baik upah personal trainer kempiskan badan tu lepastu upah hairstylist hollywood barulah bole pakai beg mahal2 gitu. Bygkan kat malaysia ni pemimpin2 nye byk yg gempal dan tak jg kesihatan diri. Obama dan bini dia xda pulak gemok2 ealaupun diorg hidup mewah.

Anonymous said...

Da la gemok..hodoh plak tu..bgus kak senduk up entry ni..sebak sgt dgn atok budak ni..kak senduk..aku salute dgn ko

mzbananaz76 said...

akak sentu gambo gumuk tu ko ker kak mah..saiz mcm sama jah ekekekek

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

terbaikkk la kak. hahahaha mohon rajin update entri selalu. saya suka baca entri akak. hehe

Liyana Sohaime said...

aku insap kak dengan post ko nih, aku harap kak mah baca post ko nih, sekian..

aida said...

Terbaik kak senduk...pemimpin atasan bermewahan tanpa melihat rakyat bawahan yang susah.Pemimpin yang penuh dgn rasuah dan pembaziran.

Anonymous said...

Hamboii kak senduk kemain lg aku tgk blog ko..patut ko tukar tjuk kpd blog 'kak suci menuju Illahi' hambekk..nway a good starts giteww

eyda said...

Haha tergelak hokay baca tagline juling air.. Aakakakaaa

Let's SHOPPING Uollss!