Wednesday, 2 August 2017

trending sendu yg mendapat sambutan..

assalamualaikum uollsss..

sorry sorry sbb xde blog update untuk 3 hari lepas.. sbb akak keluar Bandar atas urusan penting.. akak di beri kepercayaan menjadi salah seorang pembawa obor untuk temasyar sukan sea x lama lagi.. akak sebagai atlit sukan membawa telor dalam kantong berganti2..

so today akak nak cakap pasal satu topic yang bertajuk.. "the joyah of the millennium"

wahhhhhh whats that.. apakah tajuk itu.. ni akak nak kupas ni...

kenapa akak cakap kaka joyah.. ni gelaran je..sbb org gelar orang2 yang banyak bunyi ni kan joyah.. so sapa yg bernama joyah di luar sana.. jangan terasa yer..

so lepas akak run run child bawak obor tu.. akak berenti lah makan..yer uollss lepas lari mesti la akak laparina binti laparuddin kan.. so akak scroll2 lah fb ..sambil2 orang kata...yer lah kena lah amik gak cerita2 terkini kan..kang x amik tau kang orang kata akak ni "ponjeng dalam tempurung" lak

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 


cam ni lah nak cakap..zaman sekarang ni..jari2 uollss tu sebenarnya lebih tajam dr pisau tak.. sbb apa..mulut diam tapi jari yang menaip.. akak ada lah terbukak satu link ni..link ni ada lah tunjuk sorang ni yg popular tu...ala pengasas produk tu si "susu sejat F&N" tu.. paham kan akak cakap sapa..

walau pun semua rakyat Malaysia ni tau yang kepondanan dia tu sudah terang lagi bersuluh.. tapi dia tetap gigih mengatakan dia #fuh pompuan kan... yg netizen lak.. yg tahan semua komen mmg macam lahanat uollss. semua kata2 nurnista durjanawati adawiah uollsss... apa lagi yg di gembar gemburkan pun akak x paham..


wahhhhhhh akak terkesima istana kaca lagi uollss ngan kata2 pompuan ni...neves sampai peranakan akak jaduh yer...mak syak pompuan ni banyak air.. akak syak lah perigi hang li po dia ni dalam sangat sebab tu banyak air...

akak mmg x sokong pun cara susu sejat tu.. tapi dia buat semua on purpose yer.. untuk sentisa trending untuk lariskan produk dia..cara marketing sekarang bukan ko leh buat marketing ala2 suci semurni kasih ramadhan uollss.. kena yg tahap2 binatang baru orang nak tengok.. makin banyak komen nista makin banyak orang kenal dia dan produk dia...

yg akak x suka tengok tu orang komen lucah2..hina menghina tahap ketua gaban uollsss.. takut akak..
secara x langsung orang lain baca tengok profile ko.. repotasi dia tetap di aas..tapi komen binatang uollss di ingat sampai mati...ujumg2 yang dapat buruk yg duk komen2 tu..

macam yg si terlajak laris tu buat makan2 tepi parking kat oversea bagai tu ko rasa dia x tau ke x leh bawak makanan dalam restoran..sedangkan ko kat Malaysia je..ko beli makanan lain makan kat kedai mamak pun kena halau.. semua tu sbb nak sentiasa trending..

ko rasa dia dia x leh ke cari makan kat tempat halal..dia banyak duit sundel.. setakat sekali makan bayar 100 ribu pun dia mampu yer.. tapi bila topic idop ko di perkatakan orang.. benda tu akan jadi trending dan sentiasa hot... alasan dia kita akan jadi rapat kalau makan bersama masak sendiri... kiranya kalau ko makan kedai tu ko bergaduh lepas makan ke apa...


tapi kita2 yg bangang ni duk kutuk2 dia kaw2..share share lagi..lagi banyak share lagi banyak lah orang kenal dia.. dan orang akan sentiasa follow dia untuk terus tau apa perkembangan dia.. sedangkan dia ketawa je tengok.... sbb dia makin kaya..sbb apa..dia trending...itu lah namanya marketing uollsss..

walaupun akak ni belajar hanya setakat sekolah pemulihan akhlak.. tapi akak tau sikit2 pasal marketing ni...

zaman sekarang..makin rending maknanya ko makin di kenali.. ko buat2 marketing ala2 ustazah pilihan mmg lah ko x kemana.. kena ganas2 , lucah2 uollss...

ko tengok kan jelah mereka akan terus mencipta kontrevesi bagi sentiasa trending.. ko nak bayar iklan mahal uollss. ko buat kontrevesi free je...

ko ko paham x sekarang.. idop ko jangan bebal sangat kalau x paham2.. dah lah x kuasa aku nak layan kerenah ponjeng2 sekarang ni, baik akak pegi menganyam tikar mengkuang dengan kak tipah sebelah rumah..sambil2 riki laki dia.. akak nak ajak laki dia pi karaoke.. idop mesti trending uoll.. tema bawak laki orang pi karaoke tengah in trend sekarang ... maklum lah x nak ketinggalan  katanya..mana tau lepas p karaoke akak dapat bonos mengkaraoke part 2 lak pas tu..

ok lah .. esok akak bersiaran seperti biasa yer.. bye uollss..


stay cute ..stay duck face..muahhh

12 comments:

Anonymous said...

Bestnya baca tulisan Kak Senduk...tak sabar nak tunggu siaran yang seterusnya.

Anonymous said...

Sajat tu perempuan laaaa

Miss Brenito said...

lama giler tak dengar "PONJENG". yessss aura kaksenduk is back #bitchisback
Giler la pompuan tuh, hanat p-erangai tak malu ker cakap detailkan perigi buta dia yg busuk tuh????

Suria Lekatlekit said...

yer betul.. sekarang ni memang ramai founder produk yang level2 jutawan guna strategi marketing cara minta di hamun.. Lagi banyak menghamun lagi popular.. Tapi tu la masih ramai penghamun berprestij masih tak paham benda tu. Setalf Alip terlajak kontroversi tu.. Memang sentiasa ada jer kontroversi dia buat.
NAK DETOX BADAN DENGAN CARA PALING SEDAP TRY LA MIN KAFFE

mizaRamli said...

Hari2 tggu..huhuhu.. seronok sejak2 kak senduk dh kembali beroperasi

Ann Ishak said...

hakak memang trending :D

Juliana Kelana said...

Hehehehe tergelak part takat sekolah pemulihan akhlak tu. Biar benar kak senduk ? ��

norasiahnasir said...

bila agaknya akak senduk nak trending ni..huhuhuhu

isketambol said...

Lambat sgt nak tunggu ko trending noks. Tp mak mmg x kosser nak cerca diorg tu sbb sah2 diorg tu mengloserkan diri sendiri. So mak aman2 je layan kebadutan diorg. Nak beli produk diorg kirim salam la ye!

Anonymous said...

Bangangnya la hai ko ni, aku dah tgk ic sajat in hand! Jgn tnya mcm mna, ko pk sndri la kalau dh urusan rasmi mampu pulak dia nk kata ic dia tu edit. Jgn baghal mcm unta k sundel

ashadi johari said...

tunggu kak senduk trending pasni,...dan kaya raya jugak...aminnn

Anonymous said...

Cehh kalau dah dpt tengok in hand.. Kawan sajat la tu.. Apela perangai nk buruk kan kawan sendiri.. Nk pi habaq org ramai yg kau tu mulia ka.. Aiyo.. Cermin ada x... Ke x pandai cermin diri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...