sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Tuesday, 22 August 2017

Mentaliti desa tercinta rakyat kita

hi guysssss...

sorry xde post for the past 3 days.. busyskit and akak ada urusan penting so x dan lah nak update..

amacam uollls sekarang? busy tengok sukan sea?..amacam semalam bola menang 3-1 lawan Myanmar..seronok...

seronok mg seronok tapi ada insiden yg x sedap di dengar berlaku...

semalam dengar cerita ada dua penyokong Myanmar kena belasah teruk dengan penyokong Malaysia.. salah sorang tu nyawa2fish katanya...

ok kaka sini akak nak cakap... bila kita salah letak bendera Indonesia terbalik dalam buku sukan sea tu... pihak Indonesia marah teruk... sbb maruah mereka di persendakan ...walau kita minta maaf ..tapi rakyat dia tetap marah sebab kalau bendera tu terbalik maka jadi bendera Negara Poland...

 BENDERA INDONESIA

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

 


BENDERA POLAND

walau menteri dah mintak maaf, mereka tetap marah.. bakar bendera, kata Malaysia bodoh , gambar agong n pm pun di jadikan hidung babi.. rasanya semua tengok kannn...mereka marah sebab maruah nerara mereka di ambil enteng... sedangkan wayang kulit dengan popia je diorang dah naik hantu.. ini pulqak bendera.. bila ini berlaku kita semua cakap.." mentality kampong tul Indonesia ni"... "perangai cam haram"..  "Indonesia ni banyak songeh plak..pi kutip rakyat ko kat Malaysia ni"..
tapi bila di stadium semalam..kenapa ada masarakat Malaysia ni yg berperangai desa.. bergaduh menghentam rakyat mynmar..itu ke sikap dewasa dan rasional rakyat Malaysia.. mereka ni x boleh piker ke..apa yg mereka buat tu seolah mengiyakan apa yg pihak Indonesia tuduh selama ni..


pleaaaaseeee lah.. sakit hati aku dengar berita ni.. walaupun pihak Myanmar kata or ejek Malaysia dengan kata2 kesat.. adakah tindakan monyet cam tu yg kita patut balas ..MEMALUKAN MEMALUKAN...

mmg kita tahu yg yang Myanmar telah buat pengapusan etnik yg beragama islam rohinya di negara diorang.. bila perkara macam ni jadi..x ke mereka juga mengiyakan yg mmg patut islam tu dihapuskan sebab bersikap ganas. sbb Malaysia ni boleh dikatakan Negara yg ramai penduduk islam...akal ada kan.. PIKIR..

menurut sumber ada yg Nampak perkara ni terjadi oleh provokasi penyokong kita..






 
kita bila orang luar cakap Negara kita buruk. rakyat Malaysia ni xde maruah ...kita marah kan..kemain ko melenting cam ulat taik..tapi kita sendiri yg mengiyakan semua tu. lagi2 dalam masa sukan sea yg sedang berlangsung.. Negara luar memandang kita dengan pandangan buruk tau.. malu nyaaaaa...

tolong lah rakyat Malaysia.. cubalah jadi manusia yg rasional..kerana segelintir rakyat kita yg berperangai monyet..habis nama Negara tercalar..

akak malu uollssss.. esok akak nak pi pindah Canada lah...duduk sana lagi baik

eh lupa PTPTN blacklist pulak... alaaaaaaa

4 comments:

Suria Lekatlekit said...

Yang aku paling tak faham kenapa kalau Bola je mesti jadi isu bergusti.. Depa ni salah tengok sukan je camna?

Suka tayang anak dalam perut >> YANG SUKA UPLOAD GAMBAR SCAN BAYI DALAM PERUT, BACA PENJELASAN MUFTI NI

Kisah blogger kena saman >> SAYA TERPAKSA MENGEMIS UNTUK MEMBELA DIRI

Ghades Johor said...

Kan... so monyet sgt... kite pon xbape minat dgn org berpeel mcm ni. Tp bile tgok bola, org akn jd agresif la mcm ni. Terok betol

Anonymous said...

Well said kak senduk!!! Team bola kalah pukul org, bila menang pun pukul org. Ko nak apa sebenarnya??

Amanda Suria said...

Ramai yang tak bertamadun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...