Monday, 28 August 2017

penampakan asam keping dan sup bunjut di sukan sea

assalamualaikum uollssss.. alam isnin

meh ari ni kita borak2 kosong.. ala citer2 biase jer...

ari ni akak nak cakap pasal pakaian...

banyak orang kat media social niselalu complaint, keji, puji n macam2 lagi pasal pemakaian seseorang.. pasal ko pakai baju pun boleh jadi topic tau..

yes akak tau kita Malaysia ni berbilang bangsa dan agama.. jadi isu agama adalah satu isu yg amat sensitip.. lagi2 kalau cara pemakaian tu kat mematuhi cara dan kebiasaan sesuatu agama...

akak ada terbaca pasal orang komen gimnas Negara farah ann di katakan tayang asam keeping di sukan sea...

terkezut akak uollsss

bila akak bukak adalah gambar gimnas ni sedang bertanding di sukan sea... oh akak paham.. sebab farah ann ni melayu campuran dan islam dia pakai baju gymnast yg seksi masa bertanding...

 
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 
 




uollsss akak bukan menidakkan apa dosa dan pahala.. cuma akak nak Tanya ko pernah tengok orang masuk gymnastic pakai baju longgar2 x?..x kannnn.. sebab sukan tu memerlukan ko lipat badan ko ...perlu terkinja2, terkangkang terkobak semua..lompat.. bergayut bagai..so itu lah pakaian dia..macam bikini tu...

kalau pakaian itu macam catsuit tu pun dia tetap ketat dan fit je ikut badan... akak belum pernah tengok gymnast pakai tudung neolofa sambil baju kaftan yer...

mungkin apa yg di maksudkan netizen tu, kenapa tak pakai baju catsuit ke kan...
mungkin sbb acara ni..pemakaian dan kecantikan pakaian juga di ambil kira untuk system pemarkahan kot.. so kenapa pakai macam tu..sila Tanya persatuan gymnastic Negara...

sampaikan isu ini YB khairi jamaluddin pun ada tweet.



bila ada aksi2 yg memerlukan dia terkangkang terkobak tu.. maka akan adalah adigan penampakkan asam keping dia.. terpulang pada ko , ko nak tengok asam kepik tu ke or nak tengok aksi gymnastic dia tu...

begitu juga dengan sukan renang.. baju ketat supaya mereka boleh berenang laju tanpa halangan.. x kan ko nak berenang pakai kain batik berkemban kan...

kadang akak x paham lah kenapa ada sesetengah orang yg x paham apa itu pemakaian sukan. pakaian tu bukan di reka supaya ko boleh tengok asam keping atau sup bunjut adabi atlit tu...

ala contoh acara lari 100 meter contohnya.. ko tengok diorang pakai apa..ketat2 kan..bila lari senang.. x lah tersangkut apa2..sebenarnya seksi jugak..cuma ko tengok gerak perlahan acara tu bila dia tayang dr pandangan depan atlit tu tengah berlari.. kekiri kekanan ko juntaian kasih dia...berderau darah ko ..juling2 mata ko tengok kannnn...



ia di reka khas bagi memeudahkan pergerakkan atlit dalam bertanding.. itu mmg pakaian khas untuk sukan tersebut... kalau x suka.. x yah masuk sukan tu..masuk lah acara congkak ker , acara menenun songket ke..ko nak pakai kelambu pun boleh...

bukan sukan gymnast je yg pakaian nya Nampak cam menjolok mata...pakaian harian kita bersenam pun kadang tu menjolok mata... brapa kali akak tengok kak senah kak kiah balik zumba pakai suar legging ketat.. pun kadang tu Nampak bentuk asam keeping dia...



macam suar jogger pants tu... akak leh cakap 90 pratus lelaki yg pakai jogger pants tu menampakkan bentuk sup bunjut adabi mereka ke khalayak umum... mmg pakaian itu mampu nampakkan apa yg sepatutnya x Nampak.. tapi kenapa masih pakai.. sbb tu pakaian nak bersukan kan... so pilih lah apa yg ko rasa sesuai..

memudahkan pergerakkan..dan x membataskan kita melakukan acara sukan atau senaman...


amboi..ko tengok prince mateen x pakai baju x lak ko mengeji kan... cam tu lah uollss kannnn malah ovary ko nak meletop pulak kannnn...
 

 akak malas lah nak cakap lagi... ko rang pikirlah sendiri... kalau rasa x perlu tengok jangan tengok.. kalau takut dosa.. x yah tengok..bukak je benda lain.. pilihan di tangan anda...

ingat MEMBOHSIA JUGA PILIHAN ANDA... buat lah pilihan terbaik..

7 comments:

Suria Lekatlekit said...

Yang aku pelik kenapa pertandingan Ratu Cantik Orang Islam Kat Malaysia di haramkan sertai.. Gymnass takde pulak pengharamannya.. Dua2 pun aku rasa pakai seksi jugak. Tu kemusykilan aku je kak senduk hahahaha

Kisah blogger kena saman >> DIARI BLOGGER KENA SAMAN.. INI YANG PALING MENAKUTKAN
VIralkan >> CARA NAK JADIKAN PRODUK ATAU SERVIS ANDA SEBAGAI MANGSA VIRAL

Alan said...

Sukan bina badan semua nya pakai sependa g-string je, takde lak yg pertikaikan. Sebab apa? Sebab sedap mata kan

Miss Brenito said...

kak senduk, kenapa mesti ada pic yg related sangat2 dgn statement ko kak. berpusing2 usus aku kak menunggeng2 tergelak. Ilebiulah kak

norasiahnasir said...

meletup usus aku kak senduk baca entri ko..tapi semuanya benar belaka.

Amanda Suria said...

Tak paham la SA ni ha..semua nak acah- acah ostajah la plak...dah cenggitu kehendaknya...leave our atlit alone la...suh yang kaki komen tu keluar dari kepompomg bleh x? kalau bab prince mateen tu kang semua ok...

Samurai Biru said...

pas ni, atlet terjun, gimnas, olahraga & sumalah..pakailah baju Melayu & baju kurung...klu dpt berpurdah lebih baik. bila beraksi tu, bgtau stesen tv, suruh sensorkan apa yg patut.

xgitu admin? serius...funny

W. Hidney said...

Yang dok tenung #asamkeping dan #supbunjut tu apahal! Cuba nikmati sukan tu sebab sukan tu seronok. Kalau nak menaikkan syahwat, sila pergi ke saluran yang betul hahaha.

#sayasukakaksenduk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...