sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Thursday, 7 September 2017

kemeroyanan di fesbook

hey uollsss.. seminggu lebih dah akak x bersiaran

maklum lah cuti panjang kan..dengan cuti raya bagai..akak pun kurang sihat..

akak ada gak stalker2 fb korang semua duk beraya sakan cuti 5 harikan..ada tu siap tambah cuti lagi..

ok ari ni akak nak cerita tentang orang duk meroyan update facebook kata fb dia kena stalker dengan orang...

duk lah meroyan update facebook kenapa orang duk tengok facebook dia..merensa orang duk tengok2 facebook dia...update x henti2 hina , cerca, bagai...siap kata " ko dah kenapa xde life ke nak stalk2 fb orang?"

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 


senah oi... kalau ko x nak orang tengok fb ko ko private je lah... then apa tujuan ko letak gambar tertonggeng, terkangkang bagai siap gambar atok nenek moyang ko bagai dalam fesbok tu.. bukan nak bg orang tengok ke... habis yg ko up status " outfit of the day" tu nak bg sapa tengok...

ke ko nak tengok sorang2 je ... x paham lah akak orang2 gila dalam fesbok ni... ko letak gambar banyak2 selfie muka ko setiap 5 minit tu untuk sapa...

ko mengharapkan orang puji ko cantek kan...kalau x ..x kan ko up gambar ko 24 jam kan.. bila orang komen x cantek..ko meroyan lah kata orang macam2..bila orang x komen ko duk lah puji diri sendiri..

buat pengetahuan ko senah...dalam fb tu ada butang private..ko tekan tu.lepas tu ko tatap gambar ko sendiri puas2... ko berfantasi lah sorang2

lagi satu ko duk meroyan lah " PERLUKAN PENAPISAN KAWAN2 DALAM FB, SILA RESPOND SAYA HANYA MAHUKAN FB FRIEND YG BERKUALITI SAHAJA"...WTF

senah  ko nak unfriend ko unfriend je lah x yah lah nak umum2 bagai..ko bukan artis pun.. yg dulu ko except friend request tu dah kenapa... ko sebenarnya nak kata ko hot sangat orang nak add ko kan... ko pun bukan kualiti sangat... duk up selfie muka ko dengan reaksi yg sama acah2 kiut dengan edit 360 tu.. tetap biserpembelah gak wajah ko tu.. x lak jadi princess

x lah kualiti pun.. segala tempat ko nak check in..segala makanan ko nak amik gambar... then bila orang tengok2 fb ko ko kata org stalk fb ko.. ko ni mmg specis BODOH tau...


lain kali x nak orang stalk ko bubuh gambar ko dalam buku album jer.. xde orang leh tengok... bila orang duk like gambar laki ko ko meroyan macam bijik tersepit.." dah kenapa like2 gambar laki orang ni"... dah ko letak dalam fesbook orang like lah.. ko hengat laki ko helok sangat... orang lain pun ada laki lah ngok...

akak pun x paham dah kenapa dengan ko ni..adakah ko ni gila atau ko mmg  ATTENTION SEEKER.. bila orang unfriend ko sekali lagi ko meroyan kata macam2... apa ko nak ek .. adakah ko mahukan penampar jepun dr akak...

bila sentap ko naik lah post hadis2 nabi dan kata2 nasihat yg ko copy paste je dr google..yg maksudnya ko sendiri x tau.. trus ko tetiba sarung tudung labuh jadi ustazah... terus nasihatkan orang bertubi2 macam ko tu suci murni embunan pagi... halahhhh ko ni...


ahhhh pening lah akak ngan ko ni.. akak syak ko ni x dapat lah ngan laki ko ni..tu ko meroyan jer 24jam..

sudah2 lah tu senah.. ko deactivate je lah fb ko tu kalau semua dalam dunia ni x kena ngan ko... pi lah search kat mudah.my tu kot2 ada orang nak lelong gua.. ko pindah bawak anak beranak ko skali dalam tu...

nasib aku ni kenal ko di alam maya je.. kalau aku dekat ngan ko... aku dh pelempang ko laju2 ko tau x...

nasihat akak gunalah FB ni dengan sebaik mungkin... berkongsi ilmu ke..jual barang ke..kongsi maklumat ke.. kalau ko jadikan ia satu platform kebinatangan..maka binatang lah ia.. kalau ko jadikan ia satu medium menjana ilmu..maka kebaikan lah yg ko dapat...

x gitu senah....
.
.
.
.
.
.
.
. IKLAN SIKIT
 
 
RM38 free postage
 

RM65 free postage
 

RM75 free postage
 

RM70 Free Postage
 

RM49 free postage
 
kalau berminat leh wasap akak..



5 comments:

Suria Lekatlekit said...

Walaupun penulisan kau tetap berpuaka.. tapi ntah kenapa konsep kau sekarang penuh keinsafan hehehehe
Tapi satu aku pelik macam mana dia tau orang stalk dia kalau dia tak stalk orang yang dok stalk dia kan? sama2 stalker sama2 meroyan.. memeriahkan majlis katanya hahaha

Kisah blogger kena saman >> DIARI BLOGGER KENA SAMAN.. INI YANG PALING MENAKUTKAN
VIralkan >> YANG NAK PERGI JEPUN SEKITAR BULAN NOVEMBER & DISEMBER JANGAN TINGGAL TAHI OK

Kak Senduk said...

dag cerca ena lah nasihat... x gitu uollsss

Anonymous said...

Aku rindu kat kau kakkkkk! Satu lg spesis up gambar google,pening melayan kak..up gambar google konon dkt london ujung2 dok kat puchong je kak..panassss

Kak Senduk said...

kenapa mesti puchong?... ko nak cerca aku kan..

LydSunshine said...

Kak Senduk, saya terus jadi peminat akak sebab entry ni memang terbaik sekali. Sebab saya pun ada juga kenal dengan minah yg cenggitu perangainya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...