Tuesday, 12 September 2017

bila si rambut karat berangan omputeh..

hey uollsss...

akak ada cerita uollsss...

aru tu kak p lah satu pasaraya ni...jenjalan cuc imata walau diriku ini dintis uollsss...

so sambil jalan sambil2 flip hair kan...

singgah jap mcdonal beri eskrim cone dia yg murah tu ..then duduk kat tempat2 duduk kat situ. berdepan dengan macam serbanika shop cam tu.. tp yg agam cam tu lah..

ada tempat duduk depan tu.. dia outdoor..so akak lepak lah situ sambil2 look around and isap okok jap...

then sabil2 akak fefeeling cantek , ada sorang pompuan ni...cantek dr akak... muka mekap mampan ni...bergaya..rambut kepok2..sunglases kat kepala.. dress paras lutut..dia dengan sorang lagi kawan yg sama pesen cam dia.. duduk sebelah kerusi akak duduk...


 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 


jalan2 sambil cakap2 .. akak dengarkan je dia cerita pasal dia buat rambut lah..boyfriend dia ajak p boracey lah..then nak round trip Europe lah bagai kan..sambil2 selit2 skit bahasa inggeris bg nampak kelas skit.. tak sudah2 akak dengah "oh my god"..."realy?".. "are u serius"  kalau sekali pandang akak leh teka pompuan ni mesti pompuan2 duduk oversea lama ni.. gaya ..cara.. fesyen.. up to date uollsss...

tengah akak duk layan perasaan ...ada lah lelaki mat saleh ngan girlfriend dia lalu..macam tercari2 sesuatu..then dia terus meluru ke aras sorang cleaner tu. dan bertanya sesuatu.. akak rasa cleaner ni dia orang Indonesia.. dia lap2 cermin kat depan akak duduk tu..orangnya dalam awal 40an.. makcik2



sebab jaraknya dekat dengan akak so akak dengar lah apa mat saleh tu Tanya..." excuse me, do you speak English?..could you show me how we could go to klcc from here?"..

cam tu lah lebih kurang...kaedahnya akak paham dia nak pi klcc cam tu lah.

makcik cleaner tu macam terperanjat... belum sempat dia jawab apa2.. terkedek2 si pompuan sebelah akak tu terus jerit.." I help u"... sambil2 main2 rambut..

uhhhhh gedik... ni mesti awek2 suka sambar omputeh ni..

then si pompuan ni cuba lah bg direction dengan sangat super broken English..akak dengar akak pun x paham apa betina ni cakap...

" klcc?... uhhh aaaa u..go lrt.. there.. u u go stesyen ...lrt go klcc"...



mat saleh tu macam x faham apa betina ni cuba cakap.. " what? lrt?..where..how?."...

then betina tu cakap kat kawan dia.." macam mana ek nak cakap jalan depan sikit ada station lrt then lrt tu terus boleh p klcc?"..

kawan dia buat muka cuak..." mana aku tau cakap omputih ... ko lah cakap"

buat malu jer...ko eksen2 macam lahir kat London kan..ujung2 English ko sedehhhhhhhh

then makcik cleaner tu datang kat omputeh tu...

terus dia cakap "sir I could help you"...akak terkesima ..makcik cleaner ni cakap English bunyi omputeh sundal.. siap ada slang2 britih lagi.. then dia cakap lagi..akak macam terpesona dengar makcik tu cakap..fuhhhh powerrr


akak tengok kawan betina tu tercengang... akak pun tercengang sundel.. kalau ko pejam mata ko mesti ingat yg cakap tu omputeh jugak...akak nak ketawa pun ada.. akak ingat akak je perasan..ada dua org pompuan cina tepi akak pun ketawa ....

jngat sangka ko tengok orang cam biase ni x power English dia... ko x sangka kan makcik cleaner tu leh speaking ngan mat saleh tu...

makcik tu pun terangkan lah pung pang pung pang... then mat saleh tu pun say thank you...then blah...makcik tu pun sambung keje dia balik...


pompuan feeling tu bangun trus blah jugak sebab malu kot..kawan dia ketawa x henti2 akak tengok...

then pompuan cina sebelah akak tu macam kagum sangat..dengan meyeboknya dia bangun p tanya..

akak dengar rupanya makcik tu pernah kerja kat England ikut majikan dia .. dia duduk sana 12 tahun.. lepas majikan dia balik Indonesia semula dia pun ikut balik.. sbb xde keje kat Indonesia.. dia dtang Malaysia untuk kerja cleaner...

tapi akak rasa makcik ni deserve jadi cikggu bahasa inggeris tau..power uollssss

mmg betul lah pepatah inggeris cakap.. "don't judge a book by its cover".. ko mana sangka luar majalah magga dalam rupanya happers bazaar.. akak kalau jadi betina tu akak lari laju2 sundel... malu x terperi tau... pi balik blajar English sana....

7 comments:

Suria Lekatlekit said...

well.. makcik keliner can sepik engelis better den me hahahaha. Kalau aku pun lari sepantas watson nyambek jugak. Tak sanggup nak hadap muka sapa sapa dah time tu hehehehe

VIralkan >> INI SEBAB MASIH BERJERAWAT WALAU BERUSIA LEBIH 40AN
Kisah blogger kena saman >> DIARI BLOGGER KENA SAMAN.. INI YANG PALING MENAKUTKAN

MeL said...

Kalau aku kat situ, aku gelakkan sundel tu kuat2! Lols :)

Amanda Suria said...

Sib baik SA takde kat situ kak senduk....

Anonymous said...

kak senduk oiii TOLONG KECAM model antarabangsa laa sangat si alicia amin yang suka berbogel merata tu.. buat malu kaum melayu je, perangai macam haram..!!

Ara said...

Tapi kak, bg jugak la kredit sbb minah tu ada keyakinan nk bantu outsiders tu. Kira okay la. Keji ko kak! HAHAHHAHAHA~

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hehehehehehe... tu la padahnya bila pandang orang lain sebelah mata jer...

Anonymous said...

CITER KO NI PROPARINA SGT KAK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...